Sport

Analiză dură după România – Grecia: ”E ca și cum ai spune că a fost bun Iliescu că a venit după Ceaușescu”

La primul meci pe banca ”tricolorilor”, selecționerul Edi Iordănescu nu a reușit să-și impună ideile. România a jucat fără prea multe idei și fără agresivitatea pe care o așteptau fanii.
26.03.2022 | 11:28
Analiza dura dupa Romania  Grecia E ca si cum ai spune ca a fost bun Iliescu ca a venit dupa Ceausescu
România a pierdut amicalul cu Grecia la capătul unei evoluții modeste, în care doar în ultilele 20 de minute a arătat că știu drumul spre poarta adversă. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

România a avut nevoie de aproape o oră de joc ca să trimită primul șut pe spațiul porții Greciei în amicalul pierdut pe Stadionul Steaua, scor 0-1. Abia în ultimele 20 de minute ”tricolorii” au încercat să schimbe impresia.

Radu Paraschivescu: ”Nu există o cultură a pasei la echipa națională”

Jurnalistul Radu Paraschivescu a făcut o analiză agresivă a echipei naționale sub conducerea noului selecționer. Scriitorul a evidențiat aceleași neajunsuri cu care ”tricolorii” i-au obișnuit pe suporteri, în ultimii ani.

ADVERTISEMENT

”După minutul 70, am jucat ceea ce ar fi trebuit să jucăm de la început. Ocaziile noastre au venit de la un fundaș, Rus, care a fost unul dintre jucătorii buni. În rest, doar încercări. E adevărat că după pauză lucrurile au mers ceva mai puțin prost, dar a compara jumătățile de meci între ele nu e productiv.

E ca și cum ai spune că a fost bun Iliescu că a venit după Ceaușescu. Sigur, dar după Ceaușescu ar fi fost bun oricine. Asta înseamnă să te auto-păcălești. A fost un meci slăbuț, cu un final mai bun, cu niște schimbări care parcă au adus ceva în plus, nu mult”, și-a început Radu Paraschivescu analiza.

ADVERTISEMENT

Jurnalistul nu a avut milă de jucătorii pe care îi are la dispoziție selecționerul Edi Iordănescu și a remarcat încă o dată lipsa unei culturi fotbalistice elementare.

”Nu există o cultură a pasei la echipa națională. N-ai oameni care să aibă exercițiul dezinvolturii la pasa de 10-20 de metri. Excepție cred că face Răzvan Marin. 

ADVERTISEMENT

Grecia e o echipă care a venit pentru că trebuia să onoreze o invitația la un amical, a jucat mai slab după pauză, dar tot a avut două-trei sclipiri.

Nu-i un meci care să te bine dispună. Dar să nu ne pripim, să dăm cu barda după primul meci. Dacă era al șaptelea, discutam cu totul altfel. Deveneam catastrofici, cum facem de obicei. E un meci care trebuie să-i dea de gândit și lui (selecționerului Edi Iordănescu – n.r.), și jucătorilor.

ADVERTISEMENT

Am văzut și lucruri bune, și lucruri rele. Camora s-a sufocat, Cicâldău, confuz. El limpezea jocul înainte, acum îl încurcă. E o gaură acolo pe care scrie Nicolae Stanciu. Am ajuns să-l regretăm pe Stanciu”, a explicat Radu Paraschivescu, la Digi Sport Special.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,85 este cota pentru ”1” la meciul Israel – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT