Sport

Analiză FANATIK după Ferencvaros – CSM Bucureşti 33-23. “Tigroaicele”, fără gheare! Dezastru în defensivă şi apatie în atac + cifre umilitoare în poartă

25.01.2020 | 19:09
Analiza FANATIK dupa Ferencvaros  CSM Bucuresti 3323 Tigroaicele fara gheare Dezastru in defensiva si apatie in atac  cifre umilitoare in poarta
ADVERTISEMENT

CSM Bucureşti a fost învinsă de Ferencvaros, scor 23-33, în prima etapă din grupele principale ale Ligii Campionilor. “Tigroaicele” au fost umilite la Budapesta, într-un meci în care niciun compartiment al echipei nu a funcţionat. FANATIK îţi prezintă o analiză a eşecului suferit de vicecampioana României în EHF Champions League.

CSM Bucureşti, de nerecunoscut în prima repriză. Apărarea nu a existat

CSM Bucureşti a avut un start al primei reprize de coşmar, în care “tigroaicele” au dat senzaţia că joacă pentru prima oară împreună. Dragana Cvijic a marcat primul gol al vicecampioanei României în secunda 33, după care a urmat o secetă cruntă în ofensivă. Nici Cristina Neagu nu a reuşit să-şi salveze colegele, vedeta CSM-ului ratând de trei ori în primele 12 minute.

ADVERTISEMENT

În timp ce jucătoarele lui Adi Vasile ratau pe bandă rulantă, Ferencvaros s-a distanţat cu lejeritate. Maghiarele au profitat de o defensivă inexistentă şi de faptul că Jelena Grubisic a prins o zi foarte slabă. Elevele lui Gabor Elek au înscris şase goluri consecutive, iar scorul a ajuns la 7-1 în minutul 12, când Cristina Neagu a reuşit să marcheze prima oară.

Ferencvaros nu i-a dat nicio şansă lui CSM Bucureşti, iar ofensiva lui Gabor Elek a prins o zi fenomenală. La pauză, maghiarele aveau un procentaj de 83% la capitolul eficienţă, cu 19 goluri din 23 de aruncări. De cealaltă parte, vicecampioana României a dat dovadă de o totală ineficienţă: 10 goluri din 19 aruncări.

ADVERTISEMENT
  • 1 paradă din 9 a reuşit Jelena Grubisic în primele 12 minute
  • 14% a fost procentajul paradelor pentru Jelena Grubisic şi Denisa Dedu în meciul cu Ferencvaros

Dezastrul a continuat şi după pauză: primul gol din a doua repriză după şapte minute

La pauză, Ferencvaros a intrat în avantaj la cabine, scor 19-10, iar aşteptările erau ca handbalistele lui Adi Vasile să arate altceva în a doua repriză. Nu a fost cazul, iar prestaţia jenantă a continuat. La fel că în startul meciului, CSM Bucureşti nu a găsit drumul spre gol, iar prima reuşită din a doua repriză a venit abia după şapte minute, prin Iulia Curea.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, profitând de apatia din ofensivă a vicecampioanei României, Ferencvaros s-a distanţat pe tabelă la 13 puncte înainte de golul Iuliei Curea. Mai mult decât atât, maghiarele au început să se distreze cu defensiva lui CSM Bucureşti, iar Aniko Kovacsics a înscris pentru 25-12 după o aeriană spectaculoasă, realizată în inferioritate.

Pe finalul meciului, Ferencvaros a mai redus turaţia, chiar dacă Gabor Elek îşi dorea ca elevele lui să marcheze de cât mai multe ori. De la +13 la mijlocul celei de-a doua reprize, Ferencvaros a coborât la +10, tabela arătând la final un scor de coşmar pentru CSM Bucureşti: 33-23.

ADVERTISEMENT
  • 8 goluri a înscris Nadine Schatzl, cea mai bună marcatoare a lui Ferencvaros
  • 7 goluri a înscris Cristina Neagu, cea mai bună marcatoare a lui CSM Bucureşti
  • 75% – 61% a fost scorul la capitolul eficienţei pe aruncări în favoarea lui Ferencvaros

Calcule complicate pentru calificarea în sferturile de finală

După înfrângerea cu Ferencvaros, CSM Bucureşti a coborât pe ultimul loc în Grupa 1 principală din Liga Campionilor. Maghiarele au urcat pe locul 5, având un golaveraj mai bun decât vicecampioana României. Cele două echipe au trei puncte, cu două mai puţin decât Vipers şi Rostov-Don.

Înainte de startul grupelor principale, obiectivul CSM-ului era să evite locul 4, care ar aduce un duel de grad zero cu Gyor sau Brest. Pentru vicecampioana României urmează meciul de pe teren propriu cu Metz, liderul grupei, partidă în care “tigroaicele” pornesc cu şansa a doua. Astfel, la prima vedere, cel mai plauzibil scenariu pentru calificarea în sferturi va fi clasarea pe locul 4.

Programul lui CSM Bucureşti în grupele principale din Liga Campionilor EHF

  • CSM Bucureşti – Metz (2 februarie)
  • Vipers – CSM Bucureşti (8 februarie)
  • CSM Bucureşti – Ferencvaros (21 februarie)
  • Metz – CSM Bucureşti (1 martie)
  • CSM Bucureşti – Vipers (7 martie)
ADVERTISEMENT