News

Analiză Google: Varna, Sunny Beach şi Hurghada, destinațiile favorite de vacanță ale românilor, în vara lui 2022

Trenduri de călătorie în România, în 2022. Google a analizat prin instrumentul său Destination Insights destinaţiile cele mai căutate
01.02.2023 | 15:30
Analiza Google Varna Sunny Beach si Hurghada destinatiile favorite de vacanta ale romanilor in vara lui 2022
Trenduri de călătorie în România, în 2022 Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Varna, Sunny Beach şi Hurghada au fost destinaţiile favorite de vacanţă ale românilor în vara lui 2022, potrivit celor mai recente informații furnizate de Destination Insights, un instrument Google care oferă informații despre destinațiile pe care oamenii dintr-o țară le caută online.

Bucureşti, Craiova şi Geoagiu-Băi, în topul cazărilor interne

Românii au regăsit gustul vacanţelor după pandemie, fie că a fost vorba despre destinaţii interne sau internaţionale. Analiza Destination Insights relevă că Turcia este destinația de vacanță cu cea mai mare creștere în căutările românilor anul trecut.

ADVERTISEMENT

Destinațiile preferate ale românilor pentru zboruri în 2022 au fost Italia, Spania și Marea Britanie, iar ca orașe, cele mai căutate pentru zboruri au fost Londra, Paris și Roma. Dincolo de țările cu o numeroasă diaspora românească, se remarcă prezența între cele mai căutate destinații pentru zboruri Emiratele Arabe Unite (Dubai) și Olanda (Amsterdam).

În ceea ce priveşte orașele din România cu cea mai mare creștere în căutările pe Google a cererii de cazare în 2022, acestea sunt, în ordine, București, Craiova şi Geoagiu-Băi. Destinaţiile preferate de vacanţă ale românilor în 2022 au fost Bulgaria, Turcia şi Grecia, iar ca oraşe Varna, Sunny Beach şi Hurghada.

ADVERTISEMENT

Destinațiile preferate de zbor ale românilor în căutările pe Google în 2022

Țări

1. Italia, 2. Spania, 3. Marea Britanie, 4. Turcia, 5. Germania, 6. Franţa, 7. Grecia, 8. Bulgaria, 9. Emiratele Arabe Unite, 10. Olanda.

Oraşe

1. Londra, 2. Paris, 3. Roma, 4. Milano, 5. Madrid, 6. Barcelona, 7. Istanbul, 8. Dubai, 9. Viena, 10. Amsterdam.

ADVERTISEMENT

Destinațiile preferate de cazare ale românilor în căutările pe Google în 2022

Ţări

1. Bulgaria, 2. Turcia, 3. Grecia, 4. Egipt, 5. Italia, 6. Emiratele Arabe Unite, 7. Spania, 8. Ungaria, 9. Franţa, 10. Austria.

Oraşe

1. Varna, 2. Sunny Beach, 3. Hurghada, 4. Manavgat, 5. Istanbul, 6. Dubai, 7. Bozyaka, 8. Belek, 9. Budapesta, 10. Roma.

ADVERTISEMENT

Orașele din România cu cea mai mare creștere în căutările pe Google a cererii de cazare în 2022

1. București, 2. Craiova, 3. Geoagiu-Băi, 4. Otopeni, 5. Iași, 6. Timișoara, 7. Târgu Ocna,  8. Sărata-Monteoru, 9. Cluj-Napoca, 10. Căciulata.

Google Flights este serviciul Google care ajută pe cei interesaţi să găsească cele mai bune zboruri, să compare opţiunile existente şi să rezerve biletul foarte uşor. “Atunci când cauţi un zbor, Google Flights oferă afişarea opţiunilor de zbor dintr-o anumită perioadă sub forma unei grile de date. Este practic o matrice cu preţurile din fiecare dată, ce permite combinarea lor în varianta dorită. Cele mai ieftine variante sunt evidenţiate cu verde, astfel încât să le poţi observa şi alege mai uşor”, se arată în analiză.

Graficul preţurilor este o funcţie în Google Flights ce permite restrângerea căutărilor. Aceasta arată toate preţurile zborurilor într-un grafic, iar utilizatorul introduce numărul de zile al călătoriei şi îl poate ajusta astfel încât preţul biletului dus-întors să se încadreze în buget.

O altă funcţionalitate a Google Flights este cea care îţi spune dacă zborul selectat este o afacere bună din punct de vedere al preţului sau nu. Odată ce ai selectat zborurile, în partea de jos a paginii va apărea un grafic cu istoricul preţurilor către destinaţia aleasă.

ADVERTISEMENT
Tags: