Fotbal international

Analiza InStat a jocului făcut de CFR Cluj în meciul cu Lazio. Fundaşii, cele mai frecvente acţiuni + capitolul unde italienii au fost “world class”

29.11.2019 | 12:24
Analiza InStat a jocului facut de CFR Cluj in meciul cu Lazio Fundasii cele mai frecvente actiuni  capitolul unde italienii au fost world class
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a fost învinsă de Lazio, scor 0-1, în etapa a 5-a din Grupa E din Europa League. Clujenii păstrează şanse de calificare în 16-imile de finală ale competiţiei, însă jocul echipei lui Dan Petrescu nu a fost strălucit pe “Olimpico”. FANATIK a analizat penultimul meci al campioanei României în grupele Europa League.

CFR Cluj, joc defensiv în meciul cu Lazio: fundaşii au pasat între ei în majoritatea timpului

Dan Petrescu a pregătit meciul cu Lazio având în gând să obţină un punct, ceea ce însemna calificarea lui CFR Cluj în 16-imile de finală din Europa League. Acest lucru s-a văzut cel mai bine în distribuţia paselor în timpul partidei de pe “Olimpico”, mingea circulând des pe ruta Cestor – Boli. Mai exact, cei doi şi-au pasat balonul de 14 ori, fiind cea mai frecventă acţiune a clujenilor.

ADVERTISEMENT

Pe locul doi în topul acţiunilor frecvente s-au regăsit trei perechi de jucători. Astfel, Boli – Burcă, Camora – Cestor şi Culio – Camora au realizat 13 acţiuni pe durata celor 90 de minute. Pe plan ofensiv, Billel Omrani a primit cele mai multe pase, 9 la număr, de la Arlauskis.

  • Cestor (7) – Boli (7) – 14 acţiuni
  • Boli (7) – Burcă (6) – 13 acţiuni
  • Camora (7) – Cestor (6) – 13 acţiuni
  • Culio (8) – Camora (5) – 13 acţiuni
  • Peteleu (4) – Bordeianu (6) – 10 acţiuni
ADVERTISEMENT

Bordeianu a oferit cele mai multe pase ofensive + procentaj slabe al acţiunilor reuşite la poarta adversarilor

Mihai Bordeaianu a fost unul dintre cei mai activi jucători la capitolul pase ofensive. Mijlocaşul central i-a oferit două pase lui Billel Omrani, fiind lider la acest capitol. Celelalte cinci acţiuni ofensive fiind între perechile Camora – Deac, Djokovic – Camora, Peteleu – Cestor, Traore – Camora şi Susic – Cestor.

În cele 90 de minute, CFR Cluj a încercat 114 acţiuni la poarta adversă, însă doar 51 au fost reuşite, procentajul fiind unul slab: 44%. De cealaltă parte, Lazio a stat mult mai bine. Italienii au avut 146 de acţiuni, din care 81 au fost reuşite, cu un procentaj de 55%.

ADVERTISEMENT
  • 35 de minute şi 5 secunde a fost timpul efectiv al posesiei lui Lazio
  • 23 de minute şi 9 secunde a fost timpul efectiv al posesiei lui CFR Cluj

Lazio, procentaj imens la pase precise + CFR Cluj a stat bine la centrări

Lazio a plimbat bine mingea, iar italienii au avut o posesie de 60%, procent care putea să fie mai mare dacă jucătorii lui CFR Cluj nu ieşeau la joc după pauză. La pauză, italienii conduceau la acest capitol (67% – 33%), însă CFR Cluj a echilibrat în a doua repriză (52% – 48%).

ADVERTISEMENT

Având o posesie bună, Lazio a reuşit 553 de pase precise din 640, cu un procentaj de 86% la acest capitol. De cealaltă parte, CFR Cluj a fost la jumătate: 294 de pase precise din 380, cu un procent de 77%. Cu toate acestea, clujenii şi italienii au avut acelaşi număr de pase în careu (39), însă campioana României s-a impus, fără rezultat pe tabela de scor, 20-14 la capitolul precizie.

Un alt capitol la care CFR Cluj a stat bine în meciul cu Lazio a fost numărul de centrări reuşite. Italienii au avut un procentaj de 0% din 19 centrări, în timp ce jucătorii lui Dan Petrescu au trimis de 6 din 13.

  • 89-84 a fost raportul atacurilor în favoarea lui CFR Cluj
  • 281 a fost indexul InStat al lui Mateo Susic, cel mai bun jucător al clujenilor în meciul cu Lazio
ADVERTISEMENT
Tags: