Fotbal intern

Analiza Islandei, adversarul României în semifinala barajului pentru EURO 2020! Stau bine la meciurile “acasă” + vedeta lor e evaluată la 35 de milioane de euro

22.11.2019 | 13:20
Analiza Islandei adversarul Romaniei in semifinala barajului pentru EURO 2020 Stau bine la meciurile acasa  vedeta lor e evaluata la 35 de milioane de euro
ADVERTISEMENT

Islanda este adversarul României în semifinala barajului pentru EURO 2020. Tricolorii se vor duela cu selecţionata pregătită de Erik Hamren/ pe 26 martie 2020, meciul urmând să se dispute pe terenul adversarilor. FANATIK îţi prezintă o analiză punctuală a echipei naţionale a Islandei/Scoţiei.

Islanda, viitorul adversar al României în semifinala barajului pentru EURO 2020, parcurs bun “acasă”

Islanda este adversarul României în semifinala barajului pentru EURO 2020, iar pe tricolori îi aşteaptă o deplasare de foc. Selecţionata lui Erik Hamren a avut un parcurs foarte bun pe teren propriu în preliminariile pentru turneul final din vara anului viitor.

ADVERTISEMENT

Din cele cinci meciuri de “acasă” din Grupa H, islandezii au bifat patru victorii şi o înfrângere, venită în duelul cu Franţa. Mai mult decât atât, Islanda are o defensivă foarte bună în meciurile jucate pe teren propriu, cu două goluri primite în cele cinci dueluri. Cu toate acestea, viitorul adversar al României nu este o echipă care marchează des “acasă”.

Rezultatele obţinute de Islanda pe teren propriu în preliminariile EURO 2020

Contra Moldovei, ultima clasată în Grupa H, selecţionata lui Erik Hamren a marcat trei goluri, fiind meciul în care nordicii au arătat apetit ofensiv. În comparaţie cu România, Islanda a avut un punctaj mult mai bun în preliminariile EURO 2020. Adversarii tricolorilor au obţinut 19 puncte, în timp ce Ianis Hagi şi compania s-au oprit la 14 puncte.

ADVERTISEMENT
  • Islanda – Albania 1-0
  • Islanda – Turcia 2-1
  • Islanda – Moldova 3-0
  • Islanda – Franţa 0-1
  • Islanda – Andorra 2-0

Erik Hamren schimbă des sistemul de joc al naţionalei Islandei

În cele zece meciuri jucate de Islanda în Grupa H din preliminariile EURO 2020, Erik Hamren a schimbat des sistemul de joc al nordicilor. Mai exact, selecţionerul nordicilor a folosit sistemele 4-4-2, 4-4-2 diamond, 4-4-1-1, 4-2-3-1 şi 5-4-1 diamond.

ADVERTISEMENT

În meciurile jucate pe teren propriu, antrenorul suedez a apelat de fiecare dată la un alt sistem de joc. Astfel, pentru România, selecţionata Islandei va fi o adevărată enigmă. Cu 18 meciuri la cârma nordicilor, Erik Hamren nu are un palmares prea strălucit, reuşind să obţină doar 6 victorii.

Gylfi Sigurdsson, cel mai valoros fotbalist al islandezilor

Gylfi Sigurdsson este vedeta echipei naţionale a Islandei şi cel mai valoros fotbalist din lotul lui Erik Hamren. Mijlocaşul ofensiv al lui Everton este cotat la 35.000.000 de euro, iar în preliminarii a reuşit să înscrie de două ori.

ADVERTISEMENT

Alfred Finnbogason (Augsburg) este evaluat la 15.000.000 de euro, fiind al doilea cel mai scump fotbalist din lotul Islandei. Podiumul este completat de Arnor Sigurdsson (ŢSKA Moscova), fotbalistul de 20 de ani fiind cotat la 7.000.000 de euro.

La ultimele două meciuri din Grupa H, Erik Hamren s-a bazat pe un lot cu jucători experimentaţi, printre aceştia numărându-se Hordur Magnusson (ŢSKA Moscova), Sverrir Ingi Ingason (PAOK Salonic), Birkir Bjarnason (Al-Arabi) sau Jon Dadi Bodvarsson (Millwall).

România a jucat doar de două ori cu Islanda: golaveraj 8-0

Contra Islandei, România a ajucat de două ori, ambele meciuri fiind disputate în preliminariile Campionatului Mondial din 1998. Nordicii erau pe atunci o naţională din lumea a treia, iar tricolorii au câştigat ambele meciuri cu acelaşi scor: 4-0.

De altfel, campania de calificarea la turneul final din Franţa a fost cea mai bună din istorie pentru România, în condiţiile în care am terminat grupa pe primul loc cu nouă victorii şi o remiză.

  • Islanda – România 0-4 (09.10.1996, preliminariile CM 1998)
  • România – Islanda 4-0 (10.09.1997, preliminariile CM 1998)
ADVERTISEMENT