Rapid București s-a reunit cu Marius Șumudică în luna august, tehnician care a mai condus formația giuleșteană între 2010 și 2011. Șumudică a solicitat conducerii clubului câteva transferuri pentru a întări echipa, iar printre aceștia se numără Alex Dobre, Aaron Boupendza și Clinton N’Jie. Cele mai proaspete mutări ale Rapidului au fost analizate și de Daniel Chiriță.
Daniel Chiriță, fostul apărător al formației din cartierul Giulești, a fost invitatul lui Robert Niță în cadrul emisiunii “Suflet de rapidist” de la FANATIK și a fost întrebat de fostul său coleg cum vede cele mai noi transferuri realizate de conducerea clubului alb-vișiniu.
Rapid i-a adus recent pe românul Alex Dobre, internațional de tineret și pe africanii Aaron Boupendza și Clinton N’Jie, ultimii doi la insistențele antrenorului Marius Șumudică. Cei trei jucători au debutat cu stângul în primul lor meci, dar între timp s-au ridicat la nivelul dorit.
“Bune. Nu pot să zic acuma foarte bune, dar sunt bune. Au demonstrat-o și la primul meci acasă, când au jucat toți. Chiar au făcut show! Uitați-vă, Farul a bătut Craiova, a dat gol și-n 10 oameni! Adică tu ai bătut o echipă cu pretenții, Craiova… cu pretenții, cu jucători, cu bază financiară solidă.
Echilibrat (n.r. referitor la lotul actual al Rapidului). Îl văd echilibrat. Cu jucători și tineri… repet, le trebuie timp să omogenizeze, ca să formeze acel grup puternic. Grupul e foarte important.
Grupul poate bate orice. Când ai un grup puternic e greu să fii bătut. Grupul bate orice, părerea mea”, a spus Daniel Chiriță.
Daniel Chiriță este un nume sonor pentru suflarea rapidistă. Fostul fotbalist român a trecut prin Giulești o singură dată, mai exact în perioada 1999-2001 în care l-a avut ca antrenor pe legendarul Mircea Lucescu, actualul selecționer al României.
Chiriță a bifat 49 de apariții în tricoul vișiniu și a reușit să înscrie 4 goluri, sub comanda lui “Il Luce”. Alături de Rapid a câștigat campionatul în celebra ediție 1998/1999, o Cupă a României în sezonul 2001/2002 și o Supercupă în anul 1999.
Fostul fundaș a fost chiar și component al echipei naționale U21 a României, între anii 1994 și 1995, cu doar 9 apariții sub Tricolor. S-a retras din fotbal de la Petrolul Ploiești, echipa care l-a și lansat în fotbalul profesionist.