Editoriale

Analiza lui Andrei Vochin după FCSB – Astra 1-3: “O orchestră astrală cu doi soliști geniali”

24.11.2019 | 10:31
Analiza lui Andrei Vochin dupa FCSB  Astra 13 O orchestra astrala cu doi solisti geniali
ADVERTISEMENT

Casa Pariurilor Liga 1 a programat imediat după pauza dedicată ”naționalelor” un meci în prelungirea gândurilor și polemicilor. FCSB – Astra a fost o partidă care se poate înscrie cu ușurință la definiția ”bătrânii” contra ”tinerii”. Gazdele, cu pleiada de puști nebuni, care ne-au bucurat vara prin calificarea la Olimpiadă, Man, Coman, Nedelcu, oaspeții cu veteranii hârșâiți în lupte, Tamaș, Budescu, Alibec. Nou contra vechi. Simplificată la maximum, pentru unii pare a fi răspunsul la întrebarea pe care o căutăm cu toții la vremea schimbului de generații.


  • (P) Cota BETANO pentru Voluntari – FCSB: 1.44 este cota pentru victoria roș-albaștrilor. Vezi toate cotele aici!

ADVERTISEMENT

Furia din start a Astrei

Este secunda 10 și deja mingea, mângâiată de gheata lui Budescu, ajunge, teleghidată, la stângul lui Alibec. Apărarea FCSB-ului suferă din start, iar în numai 3 minute, Astra face rost de 5 cornere, de o imensă ocazie a lui Graovac și nu-și lasă adversarul să iasă din careu.

Mai mult decât atât, nu trec decît 7 minute până când Bogdan Andone scoate șiunul dintre jucătorii U21, pe Șerban, pentru a-l introduce pe Vali Gheorghe. Lumea uită că și el a bifat regula în sezonul trecut. E deja pontat la veterani pentru a da mai bine explicația că bătrânii subordonează tinerii.

ADVERTISEMENT

Situația după primele 7 minute de joc conform InStat

  • 4-2 pentru Astra era raportul şuturilor la poartă
  • 3-0 pentru Astra era raportul şuturilor pe poartă
  • 65%-35% pentru Astra era raportul posesiei
  • 1-0 pentru Astra era raportul ocaziilor

Surpriza mare a apărut însă în continuare. Imediat după schimbarea care deranja atât de mult, Astra a pierdut mijlocul terenului, iar FCSB a pus stăpânire pe joc. Mingea, care în start glisa fin pe gheata lui Budescu, cu destinația aproape obsedantă numită Alibec, a început să fie pierdută de Costică și, ca un făcut, s-a transformat imediat în ocazii la poarta lui Lazar. Așa au stat lucrurile și la faza primului gol (min.18), și la șutul lui Gnohere (min.24). Sau, cu alte cuvinte, de plictiseală, artistul Budi a decis să asigure spectacolul la ambele părți.

ADVERTISEMENT
  • 7-5 pentru Astra a fost raportul ocaziilor de gol per total meci

Au fost singurele momente ale jocului când FCSB a părut stăpână pe situație. Deoarece, imediat după aceea, pe teren a existat o singură echipă. O orchestră bine antrenată, disciplinată, care a știut mai întâi să ascundă defectele soliștilor, pentru a le putea pune în evidență, mai apoi, marile calități.

Panică la cornere

Dincolo de supremația în câmp a astralilor, oamenii lui Andone au lucrat excelent și fazele fixe. Din cel 9 cornere obținute, toate executate de Budescu, 6 s-au transformat în momente dificile la poarta lui Bălgrădean pentru că oaspeții au fost cei care au jucat mingea în fața apărătorilor roș-albaștrilor. În plus, pe tot parcursul meciului, ”Pufi” a ales să boxeze și baloanele pe care le putea reține fără mari probleme.

ADVERTISEMENT

Astra, sport de echipă

Astra n-a resimțit absențele lui Budescu și Alibec, plecați la lot pentru vreo 10 zile, pentru că Bogdan Andone a putut antrena bine-mersi blocul funcțional de 8 fotbaliștici destoinici, care să apere poarta lui Lazar cu dedicație, transpirație și inspirație. 8 băieți care cu modestie au cărat pianul și l-au montat de fiecare dată acolo unde își doreau Budescu și Alibec să dea recital. Iar, ca să formeze o frumoasă și armonioasă orchestră, soliștii n-au așteptat să ia totul de-a gata, ci, înainte de a interpreta cum se cuvine solo-urile triumfătoare, au pus și ei umărul la stabilitatea grupului măcar cărându-și singuri scăunelul.

FCSB, sport individual

Astfel, Astra a blocat toată construcția pozițională a adversarului. A cunoscut elementele ”destabilizatoare”, Coman și Man, le-a blocat piciorul de bază și mișcările predilecte, iar după recuperarea mingii au făcut tot posibilul s-o transmită cât mai repede către ”siamezii ucigași”. Acesta a fost motivul pentru care roș-albaștrii au lăsat impresia că pot juca zile și nopți și singurele modificări pe tabelă ar fi fost în dreptul timpului, care se scurgea implacabil, și al cifrei din dreptul adversarei, care creștea constant. Asta pentru că jocul trupei celuilalt Bogdan, Vintilă, nu avea nimic în comun cu sportul de echipă. Tot ce încercau ai lui erau numai numere personale, încercări individuale de a ieși la rampă și de a rezolva meciul.

Lăsați CNP-urile, că nu despre ele e vorba!

În fapt, cam la asta s-a rezumat acest FCSB – Astra. Pentru că aseară, pe Arena Națională, doar aparent a fost vorba de un ”tinerii” contra ”bătrânii”. În realitate, aseară am putut urmări meciul dintre niște individualiști care nu puteau să formeze o echipă și o echipă care s-a pus în slujba unor indiividualități. Cam despre asta este vorba și n-are nicio legătură cu CNP-ul vreunuia dintre fotbaliști.

  • 10 pase i-a oferit Budescu lui Alibec. Prin comparație, Gnohere a primt 10 pase de la Coman, Man și Tănase împreună!!!

TOP 3 cei mai buni jucători în FCSB – Astra conform Index InStat

  1. Denis ALIBEC – 331 Index INSTAT

A fost cel mai periculos om al oaspeților. A tras 3 șuturi la poartă, toate pe poartă, din care două au fost goluri. A greșit numai 8 pase tot meciul. A câștigat numai 33% din duelurile unu la unu

  1. Risto RADUNOVICI – 327 Index InStat

A avut 89% procentul paselopr corecte și a câștigat 56% din dueluri. A fost omul cel mai activ pe faza de atac, după cuplul Alibec – Budescu. A oferit pasa de gol la reușita lui Enache, care a închis meciul.

  1. Constantin BUDESCU – 309 Index InStat

A fost motorul echipei, cu 48 de acțiuni de atac inițiate, aproape dublu față de oricare dintre coechipierii lui. A oferit două pase de gol pentru Alibec, plus încă una pe care Denis n-a reușit s-o transforme în gol în situașie de unu la unu cu Bălgrădean.

Niciunul dintre ceilalți 25 de jucători folosiți în FCSB – Astra nu a depășit bariera de 300 de puncte index InStat, care reprezintă pragul de evoluție bună pentru nivelul internațional!!!

ADVERTISEMENT
Tags: