Sport

Analiza lui Gheorghe Tadici înainte de Final Four: “E straniu să joci doar un meci în deplasare toată competiția”. Exclusiv

08.05.2021 | 12:11
Analiza lui Gheorghe Tadici inainte de Final Four E straniu sa joci doar un meci in deplasare toata competitia Exclusiv
ADVERTISEMENT

Baia Mare găzduiește în weekendul 8-9 mai turneul Final Four din EHF European League. Echipa lui Costică Buceschi are o șansă mare să se impună în competiție mai ales că va juca pe teren propriu faza finală a competiției.

Minaur va întâlni Nantes în semifinale, iar dacă va învinge echipa din Franța poate întâlni în finala de duminică pe Ikast sau Siofok. În sferturile de finală, Baia Mare a eliminat Dunărea Brăila, într-un duel 100% românesc.

ADVERTISEMENT

Analiza lui Gheorghe Tadici înainte de Final Four: “Este un rezultat meritoriu pentru Minaur, dar obținut și cu ceva șansă”

Gheorghe Tadici, antrenorul lui HC Zalău și fost selecționer al naționalei României, a analizat pentru FANATIK turneul de la Baia Mare, remarcând faptul că echipa lui Costică Buceschi a jucat un singur meci în străinătate în competiție, cu Astrahanochka, pierdut cu 27-33.

Este singura înfrângere din competiție pentru Minaur Baia Mare, care în sferturi a eliminat Dunărea Brăila cu o dublă victorie: 31-24 și 27-25. Tadici o consideră pe Minaur favorită la competiție și grație faptului că va evolua pe teren propriu:

ADVERTISEMENT

“Este un rezultat meritoriu pentru Minaur, dar obținut și cu ceva șansă. E straniu ca în istoria competițiilor europene o echipă să ajungă în Final Four cu un singur meci disputat în deplasare, în străinătate mă refer. 

Meciul din deplasare de la Astrahan… Au avut un singur meci și la pauză rusoaicele aveau 6 sau 8 goluri avans. Mă rog… Thuringer nu a mai venit, Storhamar a jucat ambele meciuri la Baia Mare și apoi au jucat pe plan intern cu Brăila în sferturi”, a spus Tadici.

ADVERTISEMENT

“Minaur este favorită în mod cert și este o normalitate”

Dintre adversarele lui Minaur, Gheorghe Tadici o consideră pe Siofok cea mai periculoasă, însă nu crede că unguroaicele vor putea să se impună într-o eventuală finală cu Baia Mare, echipă cu câteva jucătoare străine remarcabile, în opinia antrenorului de la Zalău:

“Siofok este o echipă ceva mai periculoasă, dar nu cred că poate să le creeze probleme pentru locul 1. Minaur este favorită în mod cert și este o normalitate. Se joacă la Baia Mare, au o organizare foarte bună a echipei, au cele 8 jucătoare străine foarte puternice.

ADVERTISEMENT

Investiția de la Minaur este foarte mare, costurile sunt mari. Au ajuns chiar în situația de a se bate la titlu cu CSM București. Dar sunt două echipe care nu au cine știe ce identitate românească, ambele având rezultate oarecum cumpărate”, a conchis Tadici.

Sâmbătă, de la ora 15:45, Minaur Baia Mare va întâlni Nantes în semifinale. Meciul dintre Ikast și Siofok se va disputa sâmbătă, de la ora 19:00. Duminică sunt programate finalele. Meciul pentru bronz se dispută de la 15:45, iar finala mare se va juca la ora 19:00.

  • 1,40 este cota ca Minaur Baia Mare să învingă Nantes
  • 1 înfrâgere are Minaur în această ediție din EHF European League (27-33 cu Astrahanocka)

 

 

ADVERTISEMENT