Fotbal intern

Analiza lui Ilie Dumitrescu după România – Germania 0-1: ”Nici nu poți să speri la ceva pozitiv”

29.03.2021 | 09:46
Analiza lui Ilie Dumitrescu dupa Romania  Germania 01 Nici nu poti sa speri la ceva pozitiv
ADVERTISEMENT

Fostul mare internațional Ilie Dumitrescu a făcut o analiză după meciul România – Germania 0-1, din preliminariile CM 2022, și este de părere că jucătorii noștri au fost depășiți la toate capitolele.

”Tricolorii” au fost învinși de nemți, scor 0-1, într-o partidă controlată autoritar de oaspeți și în care doar paradele de excepție ale lui Niță au făcut ca scorul să nu ia proporții.

ADVERTISEMENT

Rădoi a fost criticat de fostul internațional Ciprian Marica, acesta fiind de părere că Valentin Mihăilă și Ianis Hagi s-au irosit pentru că au fost nevoiți să coboare foarte mult pentru a ajuta defensiva.

Ilie Dumitrescu, analiză la sânge după România – Germania 0-1

”Niță a făcut un meci extraordinar. Este o experiență bună pentru jucătorii noștri, care au avut un meci extrem de greu. Trebuie să ne gândim la Armenia, pentru că meciul va fi extrem de important”, și-a început Ilie Dumitrescu analiza întâlnirii România – Germania 0-1.

ADVERTISEMENT

”Germania a fost net superioară la toate capitolele. Pe final am fi putut și noi, dar la câte ocazii au avut ei, nici nu poți să speri la ceva pozitiv. Noi am fi luat egalul pe final, nu l-am fi refuzat…”, a declarat fostul internațional la emisiunea Fotbal Club de la Digi Sport.

”Mă uitam la ușurința purtătorului de balon de a găsi soluții de a pasa, plus demarcările astea, când plecau pe spații libere și rămâneau unu contra unu cu Niță. Am văzut câteva intervenții senzaționale ale lui Niță. Poate acolo, când a scăpat singur Stanciu, sau Pușcaș…”, a mai spus Dumitrescu.

ADVERTISEMENT

Eșecul cu Germania nu ar treebui să afecteze moralul ”tricolorilor”

”Îți dai seama de forța echipei în duelurile unu contra unu. În multe momente am pierdut foarte ușor mingea, iar ei au făcut pressing agresiv atunci când noi aveam mingea. Până la urmă, e o experiență bună, am intrat în contact cu campioni mondiali, care joacă la cel mai înalt nivel. Așa că 0-1 este un rezultat onorabil.

Chiar dacă am încercat să jucăm mai avansați, ne-am expus și mai mult. Ei au jucători care pot să iasă din pressing și mă uitam cu câtă ușurință te scot din joc, prin dribling. Nu e un rezultat care să ne scadă moralul înaintea meciului cu Armenia. Și acolo vom avea un meci complicat, deci ne trebuie trei puncte acolo”, a încheiat Ilie Dumitrescu.

ADVERTISEMENT

La finalul întâlnirii de pe Arena Națională, antrenorul Marius Șumudică a pus tunurile pe selecționerul Mirel Rădoi, considerând că acesta a greșit când a decis să joace cu Răzvan Marin și Nicolae Stanciu la închidere.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,28 este cota pentru „total goluri Armenia: 0” la meciul Armenia – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT