Sport

Analiza lui Istvan Kovacs, la cel mai important meci al carierei! Cum a judecat cele trei faze de foc din Manchester City – Atletico Madrid 1-0. “Nu e la nivelul lui Haţegan”

Istvan Kovacs a fost delegat la Manchester City - Atletico Madrid 1-0, manşa tur a sferturilor de finală din Liga Campionilor, iar FANATIK a analizat prestaţia arbitrului român, la cel mai important meci al carierei.
06.04.2022 | 00:12
Analiza lui Istvan Kovacs la cel mai important meci al carierei Cum a judecat cele trei faze de foc din Manchester City  Atletico Madrid 10 Nu e la nivelul lui Hategan
Istvan Kovacs, arbitraj perfect în Manchester City - Atletico Madrid 1-0 (sursă foto: EPA/PETER POWELL)
ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs a reuşit să facă un meci mare la primul sfert de finală în Liga Campionilor din carieră. Chiar dacă are puţină experienţă în meciurile din Champions League, UEFA i-a oferit o mare şansă arbitrului de 37 de ani, care a avut o prestaţie ireproşabilă.

Cele mai importante faze pentru Istvan Kovacs din Manchester City – Atletico Madrid 1-0. Englezii au cerut două penalty-uri în prima repriză

Min. 7: Geoffrey Kondogbia l-a călcat pe Joao Cancelo, iar Pavel Fernandez, analistul pe arbitraj de la Radio Marca, a susţinut că Istvan Kovacs ar fi trebuit să-i acorde cartonaşul galben jucătorului de la Atletico Madrid. Dacă l-ar fi avertizat, mijlocaşul ibericilor ar fi absentat la partida retur.

ADVERTISEMENT

Min. 13: La o fază în careul lui Atletico Madrid, Bernardo Silva a căzut, în urma unui presupus fault al lui Koke. Istvan Kovacs le-a făcut semn că nu a existat niciun contact, iar reluările TV i-au dat dreptate. Anterior, Raheem Sterling căzuse, la rândul lui, după ce trecuse de trei jucători, însă nu fusese atins de nimeni. A fost prima fază importantă pentru Istvan Kovacs, unde decizia a fost perfectă.

Min. 40: Kevin De Bruyne a cerut o lovitură de la 11 metri, pentru un fault în careu, însă pe reluări s-a putut vedea cum jucătorul lui Manchester City l-a călcat pe Felipe. “Nu putea fi sancţionat nimic aici”, a fost verdictul lui Pavel Fernandez. La a doua fază de foc, Istvan Kovacs a luat o decizie foarte bună, fără să aibă nevoie de consultarea sistemului VAR.

ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs, prestaţie bună şi după pauză. Nu l-a iertat pe Gabriel Jesus

Min 52: Reinildo a avut o intrare la minge, în urma căruia Riyad Mahrez a căzut, fără să fie atins. Istvan Kovacs a decis să acorde o lovitură liberă lui Manchester City, cu toate că trebuia să lasă jocul să continue.

Min. 67: Reinildo a întins piciorul, după ce i-a luat faţa lui Sterling, iar internaţionalul englez a căzut în careu. Arbitrul român nu a acordat lovitură de la 11 metri nici la această fază. “Mingea se află la distanţă pentru a fi jucată. Intrarea lui Reinildo este regulamentară”, a spus Pavel Fernandez. La a treia fază importantă, Istvan Kovacs a reuşit iar să iasă pozitiv în evidenţă.

ADVERTISEMENT

Min. 82: La un fault în faţa băncii de rezerve a lui Manchester City, Angel Correa a şutat cu mingea spre faţa lui Jack Grealish, care era căzut. Imediat, jucătorii ambelor echipe, dar şi cei de la margine s-au luat la ceartă, însă Istvan Kovacs a calmat spiritele, iat mijlocaşul lui Atletico Madrid a primit un cartonaş galben.

Min. 84: Gabriel Jesus a fost nemulţumit de o decizie a lui Istvan Kovacs şi a contestat vehement decizia acestuia, motiv pentru care arbitrul român i-a arătat cartonaşul galben. Atacantul brazilian va fi suspendat la meciul retur, iar englezii au concluzionat că decizia a fost cea corectă. “O prostie din partea lui Gabriel Jesus, care nu a primit decizia dorită şi a ţipat la arbitru”, au scris jurnaliştii de la Manchester Evening News.

ADVERTISEMENT

Ce a spus Pavel Fernandez despre arbitrajul lui Istvan Kovacs

La finalul meciului, chiar dacă nu a avut greşeli majore, Pavel Fernandez a susţinut că Istvan Kovacs a avut o prestaţie bună, dar nu se ridică la nivelul lui Gil Manzano, Felix Brych sau Ovidiu Haţegan.

“Istvan Kovacs nu a arbitrat rău, dar este clar că nu e la nivelul lui Gil Manzano, Felix Brych sau Ovidiu Haţegan. UEFA trebuie să-i delege pe cei mai buni la aceste meciuri”, a fost concluzia lui Pavel Fernandez.

Istvan Kovacs, la al zecelea meci în Liga Campionilor

Pentru Istvan Kovacs, Manchester City – Atletico Madrid 1-0 a fost cel de-al zecelea meci din carieră în Liga Campionilor şi primul în fazele eliminatorii. În actualul sezon, arbitrul de 37 de ani mai fusese delegat la trei partide, Şahtior Doneţk – Inter 0-0, Club Brugge – Manchester City 1-5 şi Sevilla – Lille 1-2.

În primele două partide, prestaţia lui Istvan Kovacs a fost una apreciată, însă nu acelaşi lucru s-a întâmplat în Sevilla – Lille 1-2. Atunci, L’Equipe l-a criticat pentru că nu a acordat o lovitură de la 11 metri pentru campioana Franţei.

Ce meciuri din Liga Campionilor a arbitrat Istavn Kovacs

  • Valencia – Young Boys Berna 3-1 (faza grupelor, 2018-2019)
  • Genk – Napoli 0-0 (faza grupelor, 2019-2020)
  • PSG – Galatasaray 5-0 (faza grupelor, 2019-2020)
  • Lokomotiv Moscova – Bayern Munchen 1-2 (faza grupelor, 2020-2021)
  • Zenit Sankt Petersburg – Borussia Dortmund 1-2 (faza grupelor, 2020-2021)
  • Bayern Munchen – Lazio (optimi de finală, 2020-2021)
  • Şahtior Doneţk – Inter 0-0 (faza grupelor, 2021-2022)
  • Club Brugge – Manchester City 1-5 (faza grupelor, 2021-2022)
  • Sevilla – Lille 1-2 (faza grupelor, 2021-2022)
  • Manchester City – Atletico Madrid 1-0 (sferturi de finală, 2021-2022)
ADVERTISEMENT