Simona Halep

Analiza lui Mats Wilander după meciul Simona Halep – Serena Williams: ”Este cea mai bună versiune”

16.02.2021 | 12:21
Analiza lui Mats Wilander dupa meciul Simona Halep  Serena Williams Este cea mai buna versiune
ADVERTISEMENT

Fostul mare tenismen Mats Wilander a analizat meciul Simona Halep – Serena Williams și crede că totul s-a jucat game-ul 7 din setul secund, atunci când americanca a reușit break-ul și s-a desprins decisiv pe tabelă.

Campioana noastră a fost întrecută de Serena Williams, americanca impunându-se extrem de clar cu scorul de 6-3, 6-3.

ADVERTISEMENT

Românca nu şi-a apărat rezultatul de anul trecut, când ajungea în semifinale, și va pierde astfel 350 de puncte în clasament. Ea va avea 6905 puncte la actualizarea care se va face după Australian Open, pe 22 februarie și poate fi ajutată chiar de Serena Williams pentru a-şi păstra poziţia secundă în clasament.

Meciul Simona Halep – Serena Williams, analizat de Mats Wilander

La scrut timp după încheierea partidei Simona Halșep – Serena Williams, Mats Wilander a făcut o analiză amplă a întâlnirii din sferturile de finală și a dezvăluit care au fost punctele forte ale americancei.

ADVERTISEMENT

”Cred că am avut dreptate atunci când am vorbit despre jocul de picioare al Serenei. A ştiut că nu trebuie să lovească mereu la intensitate maximă. A provocat nişte greşeli din partea Simonei şi cred că este cea mai bună versiune a Serenei Williams din ultimii ani”, a declarat suedezul la Eurosport.

”Serena a setat ritmul imediat, a fost foarte agresivă, a câştigat primul set şi asta i-a oferit încredere în setul al doilea. Simona a încercat să întoarcă situaţia din punct de vedere mental, dar până la urmă Serena a fost mai bună”, a mai spus Wilander.

ADVERTISEMENT

Wilander a remarcat că Serena nu a mai făcut greșeli

”Serena a rămas în partidă în setul doi, ceea ce nu s-a întâmplat în ultimii ani. Simona s-a bazat pe erorile Serenei în unele momente, dar Serena nu a mai greşit. Serena e foarte punternică din punct de vedere psihic.

La 3-3 în setul doi, în game-ul 7, Simona a salvat câteva mingi de break, dar Serena a rămas în schimburile lungi de mingi. A fost acel decisiv game 7 în setul al doilea, am văzut reacţiile, set, 4-3 şi serviciul, Serena simţea finalul aproape”, a încheiat Mats Wilander.

ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu a comentat în exclusivitate pentru FANATIK partida din sferturile de finală, iar gazetarul a marcat principalele elemente care i-au lipsit Simonei Halep pentru a o învinge pe americancă.

ADVERTISEMENT