Sport
notix pixel id

Analiza lui Tadici pentru Campionatul Mondial: “Jucătoarele să nu plângă după Cristina Neagu!”. Exclusiv

România se pregătește de Campionatul Mondial de Handbal din Spania. Gheorghe Tadici, vicecampion mondial cu naționala în 2005, a analizat pentru FANATIK șansele la turneul final fără Neagu.
18.11.2021 | 17:26
Analiza lui Tadici pentru Campionatul Mondial:
Analiza lui Tadici pentru Campionatul Mondial: "Jucătoarele să nu plângă după Cristina Neagu!". Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România este într-o grupă cu Iran, Kazahstan și Norvegia la Campionatul Mondial de Handbal. “Tricolorele” nu au emoții în lupta pentru calificarea în grupele principale, acolo unde va începe adevărata competiție.

România, fără Cristina Neagu la CM de handbal feminin!

Adi Vasile nu o va avea la dispoziție pe Cristina Neagu. Interul stânga s-a retras temporar de la prima reprezentativă, însă a promis că va reveni din 2022 cu obiectivul de a mai juca o dată la Jocurile Olimpice, la Paris, în 2024.

România va avea și alte absențe la turneul final, printre cele mai importante fiind Denisa Dedu (însărcinată) și Eliza Buceschi, aflată în recuperare după o accidentare gravă. În aceste condiții, mulți specialiști nu dau șanse României.

ADVERTISEMENT

Gheorghe Tadici, analiză pentru Fanatik înainte de turneul final: “Putem să ajungem în fazele superioare”

Nu este și cazul lui Gheorghe Tadici. Antrenorul care a dus România în finala Campionatului Mondial din 2005 a analizat pentru FANATIK șansele “tricolorelor” de la turneul final din Spania, spunând că jucătoarele lui Adi Vasile trebuie să profite de o șansă mare pe care o au la acest turneu:

“Am văzut că multă lume spune că grupele principale sunt maximum de putem obține. Eu cred că putem să ajungem în fazele superioare și vă spun și de ce. De fiecare dată la Campionatul Mondial de după Jocurile Olimpice se fac schimburile de generații la cele mai multe echipe.

ADVERTISEMENT

Nu e cazul și la noi, dar asta poate să ne ajute. Chiar și naționalele puternice vor fi mai vulnerabile pentru că în echipă vor apărea jucătoare noi, tinere, fără prea mare experiență la cel mai înalt nivel și aici putem profita.

“Nu înțeleg cum să mergi la un turneu final fără obiectiv”

Eu nu înțeleg cum să mergi la un turneu final fără obiectiv. Nu există așa ceva. Îți propui un obiectiv de performanță pentru că atunci și jucătoarele reacționează altfel la antrenamente. Cum să mergi și să nu îți propui nimic?

ADVERTISEMENT

Mergi doar să te prezinți? Nu. Îți stabilești un obiectiv și vă spun că atunci și jucătoarele se vor antrena concentrate pe ceea ce au de făcut. Fără obiectiv și antrenamentele vor fi cu o intensitate mai mică și clar vom avea de suferit. Sper să nu fie cazul”, a spus Tadici pentru FANATIK.

“Jucătoarele nu trebuie să plângă după Neagu”

În ceea ce privește absența Cristinei Neagu, Gheorghe Tadici susține că echipa trebuie să se descurce și fără ea, în condițiile în care interul stânga se îndreaptă în următorii ani spre finalul carierei de jucătoare:

ADVERTISEMENT

“Nu este nici primul, nici ultimul turneu final fără Cristina Neagu. Au mai fost Mondiale şi Europene şi fără Neagu. Echipa trebuie să înveţe să joace şi fără Cristina. Să nu uităm că ea va avea 36 de ani la următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice, pe care vrea să o joace.

Jucătoarele nu trebuie să plângă după Neagu. Au o şansă importantă la un turneu final care vine după Jocurile Olimpice şi în care foarte multe naţionale fac schimbul de generaţii”, a spus antrenorul celor de la HC Zalău.

ADVERTISEMENT

România, în luptă cu Norvegia, Olanda şi Suedia pentru sferturile de finală?

România va avea o misiune dificilă în drumul spre sferturile de finală. Dacă prezenţa în grupele principale este uşor de obţinut, “tricolorele” fiind mult mai bine cotate decât Iran sau Kazahstan, nu acelaşi lucru se va întâmpla în următoarea fază.

Dacă vor fi respectate calculele hârtiei, România se va bate cu Norvegia, Suedia şi Olanda pe două locuri care duc în sferturi. Debutul naţionalei noastre la turneul final din Spania va fi pe 3 decembrie, de la ora 18:00, cu Iran.

  • 2005 este anul în care România a obţinut argintul mondial, cu Gheorghe Tadici la timonă
  • 12 este locul ocupat de România la ultimul turneu final mondial

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 116 pagini de emoții + poster GRATUIT, la NUMAI 10 lei
A apărut noua revistă Fanatik