Fotbal international

Analiza norvegienilor înainte de meciul cu România! Cine sunt tricolorii care l-au impresionat pe selecţionerul nordicilor

05.06.2019 | 21:17
Analiza norvegienilor inainte de meciul cu Romania Cine sunt tricolorii care lau impresionat pe selectionerul nordicilor

Norvegienii au analizat naţionala României înainte de meciul care se va disputa vineri, de la ora 21:45. Lars Lagerback şi-a făcut temele şi a urmărit partida disputată de tricolori cu Suedia în mod special. Chiar dacă selecţionata antrenată de Cosmin Contra a fost învinsă, scor 1-2, selecţionerul nordicilor a identificat trei jucători care pot pune probleme Norvegiei.

Analiza norvegienilor înainte de meciul cu România: “La mijloc au jucători buni”

Analiza norvegienilor înainte de meciul cu România a fost publicată pe contul de Facebook a selecţionatei antrenate de Lars Lagerback. În timpul unei conferinţe de presă, antrenorul de 70 de ani a indicat care sunt puncte forte ale tricolorilor şi a susţinut că naţionala lui Cosmin Contra stă foarte bine la capitolul mijlocaşi.

“La mijloc au jucători buni, Stanciu și Marin, iar pe margine Chipciu. Stanciu este un jucător care este esențial pentru jocul de atac. El este un jucător care coboară în propria jumătate de teren pentru a primi mingea, apoi dă pase precise de 50 de metri. De asemenea, Stanciu este activ în apropierea porții”, a declarat Lars Lagerback.

Analiza norvegienilor înainte de meciul cu România
Analiza norvegienilor înainte de meciul cu România

Ce alte puncte forte a identificat Lars Lagerback

Lars Lagerback a prezentat naţionala României cu ajutorul a două “cartoane”, pe care erau trecut plusurile pentru defensivă şi ofensivă. Selecţionerul Norvegiei a observat că tricolorii se apără foarte bine, dând exemplu remiza cu Serbia, scor 0-0, când am jucat în zece oameni o repriză întreagă. În plus, antrenorul de 70 de ani a susţinut că echipa României şutează din toate unghiurile şi de la distanţă.

“Au făcut 0-0 acasă, cu Serbia, deși au jucat o repriză în 10 oameni. Au probleme la centrările în careu. România șutează mult și are mulți jucători care încearcă de la distanţă. Nu prea am văzut echipă care să șuteze atât de la 20-30 de metri și din toate unghiurile”, a completat Lars Lagerback.

Analiza norvegienilor înainte de meciul cu România
Analiza norvegienilor înainte de meciul cu România

Comparaţie între cele două naţionale după meciurile din Liga Naţiunilor

Pe lângă analiza făcută, Lars Lagerback a prezentat şi cifrele obţinute de cele două echipe naţionale în cele şase meciuri jucate în Liga Naţiunilor. Conform statisticilor, diferenţa dintre România şi Norvegia este una mică, însă tricolorii au reuşit să iasă în evidenţă la capitolul pase, 335-272. Norvegienii au o echipă cu cifre foarte bune la posesia mingii, cornere, goluri primite/meci, goluri marcate/meci, în timp ce scorul este egal la capitolul finalizări.

  • Goluri marcate/meci: 1,3 – 1,17
  • Goluri primite/meci: 0,5 – 0,3
  • Finalizări: 14,2 – 14,2
  • Pase: 335-272
  • Rata de succes: 77-80
  • Posesie: 49% – 50%
  • Cornere: 4,2 – 8,5