Sport

Analiza Spaniei, primul adversar al României la Campionatul Mondial de handbal feminin 2019. Principalele pericole + le cunoaştem bine pe iberice

30.11.2019 | 09:00
Analiza Spaniei primul adversar al Romaniei la Campionatul Mondial de handbal feminin 2019 Principalele pericole  le cunoastem bine pe iberice
ADVERTISEMENT

Spania este primul adversar al României la Campionatul Mondial de handbal feminin din 2019. Cele două selecţionate se vor duela sâmbătă, de la ora 11:00, în primul meci al Grupei C, iar FANATIK îţi prezintă o analiză a naţionalei antrenate de Carlos Viver. Ibericele pornesc cu prima şansă în partida care se va disputa în arena “Kumamoto Prefectural Gymnasium”.

Spania, primul adversar al României la Campionatul Mondial de handbal feminin 2019, vine cu o echipă experimentată

Spania, adversarul României din primul meci de la Campionatul Mondial de handbal feminin 2019, are un lot experimentat, iar obiectivul lui Carlos Viver pentru turneul final este calificarea în grupele principale şi obţinerea unui bilet în turneul preliminar pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.

ADVERTISEMENT

În plus, spaniolii vor organiza Mondialul din 2021, iar Carlos Viver pregăteşte un lot care să se lupte la medalii peste doi ani. Astfel, Spania vine la turneul final din Japonia cu un lot plin de jucătoare care au experienţă internaţională. Pivotul Elisabet Cesareo este jucătoarea care are cele mai puţine selecţii la lot (15). La polul opus se află Silvia Navarro, cu 198 de meciuri la naţională.

  • 513 goluri a înscris Alexandrina Cabral pentru Spania, fiind cea mai bună marcatoare din lotul lui Carlos Viver
ADVERTISEMENT

De unde vine pericolul + absenţă de marcă pentru Japonia 2019

Jucătoarele lui Tomas Ryde trebuie să fie foarte atente la Marta Lopez (SCM Râmnicu Vâlcea), Nerea Pena (Siofok) sau Alexandrina Cabral (Nantes). “Echipa joacă bine şi sunt jucătoarele sunt conştiente că au în faţă un moment important”, a spus Carlos Viver înainte ca handbalistele din Spania să plece în Japonia.

Carmen Martin este marea absenţă din lotul Spaniei pentru Campionatul Mondial din Japonia. Handbalista lui CSM Bucureşti nu s-a refăcut după accidentarea suferită la piciorul drept. “Mă doare pentru că nu voi fi prezentă la Mondial. Clubul meu m-a lăsat să mă recuperez în ultimele cinci săptămâni, dar nu s-a putut”, a spus recent Carmen Martin.

ADVERTISEMENT

Adversare cunoscute pentru românce: şapte handbaliste din lotul Spaniei au jucat în Liga Florilor

Carlos Viver se va baza la Mondialul din Japonia pe patru handbaliste care joacă în Liga Florilor: Marta Lopez (SCM Râmnicu Vâlcea), Alicia Fernandez (SCM Râmnicu Vâlcea), Darly de Paula (Gloria Bistriţa) şi Mireya Gonzalez (SCM Râmnicu Vâlcea).

În plus, în lotul Spaniei se mai regăsesc alte trei jucătoare care au evoluat în România: Silvia Navarro (Oltchim Râmnicu Vâlcea 2012-2013), Amudena Rodriguez (Gloria Bistriţa 2017-2019) şi Alexandrina Cabral (Rulmentul Braşov 2008-2010 şi Oltchim Râmnicu Vâlcea 2012-2013).

ADVERTISEMENT

Ne-au învins o singură dată în ultimele cinci meciuri directe

  • România – Spania 27-25 (EURO 2018)
  • România – Spania 19-17 (CM 2017)
  • România – Spania 21-20 (amical, 2017)
  • România – Spania 21-24 (amical, 2017)
  • România – Spania 24-21 (Jocurile Olimpice 2016)

Lotul Spaniei pentru Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia

Portari: Silvia Navarro (Rocasa Gran Canaria), Mercedes Castellanos (Super Amara Bera Bera), Darly de Paula (Gloria Bistriţa).

Centri: Alicia Fernandez (SCM Râmnicu Vâlcea), Silvia Arderius (Super Amara Bera Bera), Nerea Pena (Siofok KC).

Interi stânga: Alexandrina Cabral (Nantes Atlantique Handball), Lara Gonzalez (ES Besancon).

Interi dreapta: Almudena Rodriguez (HC Thuringer), Mireya Gonzalez (SCM Râmnicu Vâlcea).

Extreme stânga: Soledad Lopez (Rincon Fertilidad Malaga), Jennifer Gutierrez (Balonmano Elche)

Extreme dreapta: Maitane Etxeberria (Super Amara Bera Bera), Marta Lopez (SCM Râmnicu Vâlcea).

Pivoţi: Ainhoa Hernandez (Zubileta Evolution Zuazo), Eli Cesareo (Super Amara Bera Bera), Maria Nunez (ES Besancon).

ADVERTISEMENT