Fotbal intern

Sistemul cu trei fundași centrali, pregătit de Contra pentru meciul cu Spania! Surpriza selecționerului. EXCLUSIV

04.09.2019 | 23:45
Sistemul cu trei fundasi centrali pregatit de Contra pentru meciul cu Spania Surpriza selectionerului EXCLUSIV

România joacă cel mai tare meci din aceste preliminarii împotriva Spaniei, joi, de la ora 21:45, pe Arena Naţională. “Tricolorii” încearcă să obţină măcar un egal în faţa marii favorite din grupa F din preliminariile Euro 2020. Cosmin Contra este în căutarea “celui mai bun 11” pentru a-i contracara pe iberici şi a testat mai multe sisteme de joc pentru confruntarea cu “Furia Roja”. Iar FANATIK a aflat că în această săptămână a pregătit, în mare secret, la antrenamente, un sistem special: cu trei fundași centrali! 

  • Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,35 este cota pentru 2 la meciul Lituania – Ucraina. Vezi toate cotele AICI

Sistemul cu trei fundași centrali, pregătit de Contra pentru România-Spania. Cum ar putea arăta echipa

Cosmin Contra nu a convocat niciun jucător de la FCSB şi Dinamo la echipa naţională, fapt ce a declanşat un scandal în spaţiul public între selecţioner şi patronul Gigi Becali. Cei doi au avut un schimb dur de replici, mărul discordiei fiind Florinel Coman, cel care va fi însă la naţionala U-21, în noile preliminarii. “Tricolorii” speră să scoată patru puncte din dubla cu Spania şi Malta, iar partida cu Spania e una în care Contra știe că trebuie să pregătească ceva special pentru a obține ceva.

”Am încercat să lucrăm ceva diferit. Poate alt sistem”, e declarația care a trecut neobservată a lui Contra la conferința de presă. Iar FANATIK vă prezintă care e povestea din spatele vorbelor selecționerului. FANATIK a aflat că ”Guriță” a testat la antrenamente un sistem surpriză, cu trei fundași centrali, care se transformă din 5-4-1 pe faza defenisvă într-un 3-4-2-1 atunci când atacăm! Aceasta este marea carte pe care selecționerul se gândește să o joace contra Spaniei și speră să fie cea câștigătoare. Dar, să detaliem:

Cum ar putea arăta România cu Spania

faza defensivă: 5-4-1: Tătăruşanu – Benzar, Chiricheş, Nedelcearu, Grigore, Toşca – Deac, Marin, Stanciu, Grozav-  Pușcaș

faza ofensivă, 3-4-2-1: Tătăruşanu – Chiricheş, Nedelcearu, Grigore-  Benzar, Marin, Stanciu, Toșca – Deac, Grozav-  Pușcaș

Analiza tricolorilor post cu post pentru meciul cu Spania! Sistemul surpriză 3-5-2, testat de Contra FOTO: Cosmin Contra isi felicita elevii Dorin Rotariu,Ionut Nedelcearu,Razvan Marin si Alin Tosca dupa meciul de fotbal dintre Romania si Serbia, din cadrul Ligii Natiunilor, desfasurat pe Arena Nationala din Bucuresti
Analiza “tricolorilor” post cu post pentru meciul cu Spania! Sistemul surpriză, testat de Contra FOTO: Cosmin Contra si Vlad Chiriches la un antrenament inaintea meciurilor cu Spania si Malta, din cadrul Preliminariilor CE 2020, desfasurat la Centrul National de fotbal din Mogosoaia

Ciprian Tătăruşanu – chiar dacă este rezervă la Lyon, Tătăruşanu rămâne pentru moment portarul titular al naţionalei. Însă, de această dată românul are concurenţă. Ionuţ Radu e titular la Genoa, în Serie A şi dacă situaţia lui “Tătă” de la club nu se schimbă, ar putea avea probleme şi la naţională. În acest moment, fostul portar al FCSB şi al Fiorentinei pare destul sigur de postul său.

Romario Benzar – a jucat în ambele meciuri din Serie A pentru Lecce, însă ce-i drept niciodată 90 de minute. Este în acest moment cea mai bună soluţie pentru postul de fundaş dreapta, însă la viitoarele convocări ar putea să îl aibă adversar pe post pe Cristi Manea, proaspăt transferat de FCSB

Vlad Chricheş – este apt de joc şi este cel mai valoros fundaş central român la ora actuală. Chiricheş a fost transferat pentru 12 milioane de euro de Sassuolo în ultima zi de mercato, însă principala îngrijorare este fragilitatea fizică a fundaşului, care a fost măcinat de accidentări în ultimii ani.

Ionuţ Nedelcearu a făcut un campionat european de tineret foarte bun şi are patru meciuri la echipa mare. Pare cea mai bună soluţie pentru a face pereche alături de Chiricheş în defensivă în acest moment, mai ales că este titular în Rusia la Ufa.

Dragoș Grigore- nu evoluează foarte mult la Ludogoreț, dar are suficientă experiență pentru a-i opri pe spanioli. Dilema în acest sistem este, pentru Contra, dacă să-l titularizeze pe Grigore în centrul apărării și pe Toșca pe stânga sau să joace cu Toșca în centru și Florin Ștefan de la Sepsi în bandă.

Alin Toșca- a început să fie din nou titular în acest debut de sezon, sub comanda lui Marius Șumudică la Gaziantep. Evoluează fundaș central stânga în linia de 3 a tehnicianului român, însă ar putea fi preferat debutantului Florin Ștefan în banda stângă datorită experienței mult mai mari.

Ciprian Deac – Un jucător într-o formă fizică impresionantă, care a marcat goluri importante în acest debut de sezon pentru CFR Cluj. Este unul dintre preferaţii lui Contra, a reapărut în circuitul naţionalei odată cu venirea noului selecţioner şi ne aşteptăm să îl vedem în “primul 11”.

Răzvan Marin – Locul său în echipă pare bătut în cuie. Mijlocaşul lui Ajax trece printr-o perioadă turbulentă la club, acolo unde nu a început extraordinar şi aşteptările de la el sunt uriaşe, fiind considerat înlocuitorul lui Frenkie de Jong.

Nicu Stanciu – a ales Slavia Praga şi pare că a ales bine. După perioada de “rătăcire” din Golf, Stanciu pare să îşi fi regăsit forma şi cadenţa la Slavia, echipă alături de care s-a calificat în grupele UEFA Champions League.

Gicu Grozav- joacă bine în campionatul Ungariei, pare că și-a regăsit cadența. Într-adevăr, liga din țara vecină nu are un nivel prea ridicat, însă Contra s-ar putea baza pe faptul că Gicu a evoluat mereu bine la echipa națională.

George Puşcaş – “bomberul” lui Reading va fi principala gură de foc a lui Contra pentru meciul cu Spania. A făcut senzaţie la Campionatul European U-21 şi va fi titular împtoriva ibericilor.

Analiza "tricolorilor" post cu post pentru meciul cu Spania! Sistemul surpriză 3-5-2, testat de Contra
Analiza “tricolorilor” post cu post pentru meciul cu Spania! Sistemul surpriză cu trei fundași centrali e cel prin care Contra vrea să surprindă Spania
  • 7 puncte are România în grupa F, locul 2 la egalitate cu Suedia