Fotbal international

ANALIZĂ. “Ucigaşul” SALVATOR! Cine a meritat nota 8, cine a luat 4

STEAUA. Trupa lui Reghecampf a obţinut un rezultat foarte bun la Praga, cu Sparta, scor 1-1, după ce a reuşit să supravieţuiască unei căderi în ultimele 10 minute ale primei reprize....
27.07.2016 | 00:03
ANALIZA Ucigasul SALVATOR Cine a meritat nota 8 cine a luat 4
ADVERTISEMENT

STEAUA. Trupa lui Reghecampf a obţinut un rezultat foarte bun la Praga, cu Sparta, scor 1-1, după ce a reuşit să supravieţuiască unei căderi în ultimele 10 minute ale primei reprize.

În partea a doua, formaţia pregătită de Laurenţiu Reghecampf s-a descurcat mult mai bine şi a egalat prin “briliantul” Stanciu, care a transformat o lovitură liberă de la 22 de metri.

ADVERTISEMENT

Florin Niţă 7: A fost din nou foarte bun. Datorită lui nu au reuşit cehii să se desprindă în cele 10 minute de năucire trăite de stelişti, care puteau duce la o diferenţă mai mare de scor în favoarea cehilor. Pe parcursul primei reprize a avut cîteva super intervenţii, şi înainte, şi după golul încasat de la Sural. La reuşita cehilor nu i se poate reproşa nimic, chiar dacă nu a ieşit pe acea centrare. A fost o minge “pe scurt”, astfel că nu a avut timp la dispoziţie. În plus, Sural era între mai mulţi jucători ai Stelei.

Gabi Enache 6: S-a dovedit încă o dată că fotbalistul venit de la Astra are probleme pe postul de fundaş dreapta. Cehii şi-au concentrat atacurile pe partea lui, iar în prima repriză l-au depăşit în mai multe rînduri. După pauză, Enache a ieşit mai concentrat şi a reuşit să oprească, în mare parte, acţiunile cehilor. Ba chiar a avut o intervenţie excelentă în prelungiri.

ADVERTISEMENT

Gabi Tamaş 6: A început foarte bine partida şi dădea semne că îl poate domina pe Lafata. A urmat o gafă, comisă după 30 de minute, la care cehii au fost aproape de gol. Apoi, pînă la pauză, a făcut mai multe erori, care ar fi putut să o coste pe Steaua. S-a redresat şi el după pauză şi a demonstrat că rămîne un fundaş de mare calitate.

Alin Toşca 6: A fost din nou foarte activ în defensivă şi a demonstrat că are o bună viteză de reacţie. Rămîne problema legată de înălţime, care s-a văzut şi la faza golului marcat de cehi. Chiar şi aşa, Toşca bifează un nou joc foarte bun în tricoul Stelei.

ADVERTISEMENT

Marko Momcilovic 7: A jucat foarte bine pe flancul stîng, a avut şi multe urcări în ofensivă. Este un cîştig clar pentru Steaua. Fundaşul sîrb arată că se acomodează din ce în ce mai bine şi va fi un om de bază şi pe viitor.

Vlad Achim 6: A început partida ezitant, dar şi-a ridicat ulterior prestaţia. Nu s-a văzut foarte mult în joc, a fost şi el debusolat între minutele 30 şi 45, dar a intrat bine în partea a doua. A fost înlocuit în minutul 89 de Dan Popescu.

ADVERTISEMENT

Mihai Pintilii 6: Destul de nervos, dar jocul său a fost, în continuare, foarte important pentru Steaua. A închis multe atacuri periculoase ale cehilor, cu intervenţii foarte bune. Pintilii a fost de cîteva ori depăşit atunci cînd cehii au reuşit să combine în viteză, dar asta s-a întîmplat rar.

Alex Tudorie 4: A fost cel mai slab om al Stelei. Ar fi trebuit să îl înlocuiască pe Adi Popa, dar a fost modest, atît pe faza ofensivă, unde a fost lipsit de curaj, dar şi în apărare, unde i-a oferit puţin sprijin lui Enache. Nu a convins nici măcar în jocul aerian, în ciuda înălţimii.

Nicuşor Stanciu 8: Cel mai bun jucător al Stelei şi de această dată. “Ucigaşul din ofensiva Stelei”, aşa cum l-a numit Gigi Becali, a salvat Steaua cu super execuţia din minutul 75, cînd a trimis în vinclu de la 22 de metri. Şi în afara golului a fost cel mai activ, cu multe şuturi periculoase pe poarta cehilor. A scos şi cartonaşe galbene pentru patru adversari. Foarte bun!

Adnan Aganovic 5: A jucat modest şi a făcut simţită lipsa lui Hamroun. Aspru criticat de patronul Stelei după meci. L-a “convins” pe Becali să-l reprimească pe Hamroun la echipă. Chiar dacă s-a arătat dispus la efort, Aganovic a fost nesigur de fiecare dată cînd s-a aflat la balon. Înlocuit în minutul 62 de Muniru.

Bojan Golubovic 6: A demonstrat că Steaua nu s-a înşelat cînd l-a transferat. A fost adus pentru spiritul său de luptă şi exact asta a făcut. S-a bătut în ofensivă şi a creat mingi pentru oamenii din linia a doua. Cîştigă aproape toate duelurile aeriene. A fost şi aproape de gol.

Adi Popa 6: A intrat în minutul 55 şi a încercat să dezechilibreze defensiva adversarilor. S-a văzut că nu este în cea mai bună formă fizică, dar pentru returul de la Bucureşti va fi o piesă importantă a Stelei.

Suley Muniru 6: A intrat bine în meci şi a dat dovadă de curaj. A avut cîteva intervenţii foarte bune, prin care a stopat cîteva acţiuni promiţătoare ale cehilor. Devine un jucător util pentru Steaua.

ADVERTISEMENT