Fotbal intern

Anamaria Prodan, atac direct la LPF: “Vă dă Gigi Becali cu șuruburile în cap” + “Nimeni nu s-a săturat de atâta incompetenţă?”

24.04.2020 | 18:03
Anamaria Prodan atac direct la LPF Va da Gigi Becali cu suruburile in cap  Nimeni nu sa saturat de atata incompetenta
ADVERTISEMENT

Anamaria Prodan a avut o reacție după după ce Liga Profesionistă de Fotbal a emis un comunicat prin care condamnă decizia unor cluburi, printre care și FCSB, de a suspenda contractul anumitor jucători, în timp ce altora li s-au redus salariile.

Anamaria Prodan, atac la LPF

Pandemia de coronavirus a dus la suspendarea competițiilor fotbalistice și, în același timp, la sistarea încasărilor cluburilor, motiv pentru care oficialii formațiilor din România au luat măsuri drastice pentru evitarea unui posibil colaps financiar.

ADVERTISEMENT

Dinamo, Chindia sau Poli Iași au hotărât intrarea angajaților în șomaj tehnic, în timp ce FCSB, pentru majoritatea jucătorilor, sau Viitorul au decis înjumătățirea salariilor.

Gigi Becali a redus cu 50% salariilor jucătorilor de bază până în septembrie, în timp ce fotbaliști precum Cristi Bălgrădean, Bogdan Planic, Marko Momcilovic, Alexandru Stan, Adi Popa sau Harlem Gnohere au intrat în șomaj tehnic, după ce contractele au fost suspendate.

ADVERTISEMENT

Decizia lui Gigi Becali, de a trata unii jucători diferit față de alții, a dus la un conflict în fotbalul românesc, Liga Profesionistă acuzându-l pe omul de afaceri de discriminare.

Agentul Anamaria Prodan a ales să se implice în dispută, aducând o serie de atacuri dure asupra Ligii Profesioniste de Fotbal.

ADVERTISEMENT

Rușine! Atenție mare, LPF! LPF vorbește de discriminare… Doamne Dumnezeule mare! Că ar fi greșit că doar o parte dintre jucătorii aflați sub contract cu clubul să intre în șomaj tehnic și o altă parte, nu…

Păi cei care au renunțat 6 luni la jumătate din salariul lunar au pierdut mai puțin credeți? Dacă erau interesați să facă lumina în fotbal, cei de la LPF puteau să socotească cât au pierdut cei ce și-au înjumătățit salariile și cât au pierdut cei ce au fost băgați în șomaj tehnic.

ADVERTISEMENT

Asta așa pentru cultura lor generală căci nu interesează pe nimeni. Totuși, dacă vom calcula vom vedea că două luni de șomaj generează pierderi mai mici decât reducerea salariilor o perioadă de 6 luni. Cei de la LPF vorbesc numai prostii.

De parcă un club ca FCSB, de exemplu, ar fi băgat 5 jucători în șomaj și restul rămâneau așa, rămâneau să încaseze integral drepturile contractuale…

Ce să facă un club cu un jucător ca Harlem Gnohere, dau exemplu FCSB că este la îndemâna, dacă el nu a vrut să negocieze cu clubul, în condițiile în care toți ceilalți au negociat și au acceptat reducerea salariilor?

Gnohere nu a vrut să primească doar jumătate din salariu! Atunci clubul a activat ce avea la îndemâna, șomaj tehnic”, a transmis Anamaria Prodan.

„Alo, incompetența!”

Anamaria Prodan a continuat, pe același ton, discursul, și a transmis că o astfel de decizie, de a trimite doar o parte dintre angajați în șomaj tehnic, a fost luată și în alte sectoare sociale.

Bă! Alo, incompetența! Vă dă Gigi Becali cu șuruburile în cap, că el vă învață, dar voi nu înțelegeți. Și câtă vreme se aplică legislația naționala, cum să decizi la fotbal altfel decât în societate?

Bagă firmele și statul unii angajați în șomaj tehnic și pe alții nu! Iar la fotbal trebuie ori băgați toți, ori deloc, că vor deștepții ăștia. Asta nu ar mai fi discriminare. Ne doare căpuțul! Câtă prostie poate zace în căpuțul lor?”, consideră agentul.

ADVERTISEMENT