Fotbal intern

Anamaria Prodan, dezvăluiri despre vânzarea lui Dinamo: „Este un pas foarte mare. Poate să joace an de an în Champions League!”

17.01.2020 | 21:51
Anamaria Prodan dezvaluiri despre vanzarea lui Dinamo Este un pas foarte mare Poate sa joace an de an in Champions League
ADVERTISEMENT

Anamaria Prodan a oferit noi detalii despre vânzarea lui Dinamo. Agentul dezvăluie că Ionuț Negoiță poartă discuții cu reprezentanții fondului de investiții din Emiratele Arabe Unite de șase luni, dar negocierile au decurs lent, dar, dacă se vor concretiza, Dinamo va ajunge club de Champions League.

Dinamo, aproape să fie vândută de Ionuț Negoiță

Grupul Abu Dhabi Business Development este interesat de achiziționarea pachetului majoritar de acțiuni de la Ionuț Negoiță, după ce a devenit principal acționar și la Charlton Athletic, club din a doua liga engleză.

ADVERTISEMENT

Anamaria Prodan declară că Dinamo ar ajunge o echipă de cupe europene sub noul patronat, care vrea să investească la clubul din Șoseaua Ștefan cel Mare pentru că ar fi mai ușor, din punct de vedere financiar, să ajungă în Champions League sau Europa League cu Dinamo, decât cu Charlton.

Când dai 65.000.000 de lire şi cumperi un club în Championship, este foarte greu ca acest club să joace Champions League, este foarte greu să faci performanţă la nivel înalt.

ADVERTISEMENT

Când cumperi Dinamo Bucureşti şi faci o investiţie de o mie sau două mii de ori mai mică faţă de cât ai face în Anglia, ai şansa să joci Europa League sau Champions League mult mai uşor.

Acest club, cu aceşti suporteri, dacă are susţinere şi dacă are fonduri, poate să joace an de an în Champions League. Bussines-urile mari nu se fac peste noapte, bătând din palme.

ADVERTISEMENT

Aceşti oameni au vrut să vadă absolut totul. Eu zic că este un pas foarte mare şi nu cred că s-a întâmplat în România ca un fond de această talie să îşi dorească să cumpere un club de fotbal pentru a face performanţă la nivelul cel mai înalt”, a declarat Anamaria Prodan la TV Telekomsport.

„Se fac pași de șase luni”

Anamaria Prodan dezvăluie că Ionuț Negoiță poartă de șase luni discuții cu fondul de investiții din Emiratele Arabe Unite, dar negocierile au decurs lent.

ADVERTISEMENT

Se fac paşi de vreo şase luni, mici, într-adevăr, dar mă rog la Dumnezeu ca Dinamo să poată fi cumpărat de aceşti oameni. Este clar că Ionuţ Negoiţă nu a vrut să vândă oricui, cu toate că a avut foarte multe variante.

Probabil că a vrut să lase Dinamo pe mâna cuiva care într-adevăr îşi permite să ţină Dinamo la un club de Champions League sau Europa League”, susține Anamaria Prodan.

ADVERTISEMENT