Life

Anamaria Prodan, parastas-festival în cimitirul Bellu, pentru Ionela Prodan! Vor cânta artiști de renume, se fac sarmale la pirostrii și mici la grătar

Anamaria Prodan a decis ca, în memoria mamei sale, regretata Ionela Prodan, care ar fi împlinit 75 de ani pe 6 octombrie, să pună la cale un parastas cum nu s-a mai văzut.
04.10.2022 | 14:25
Anamaria Prodan parastasfestival in cimitirul Bellu pentru Ionela Prodan Vor canta artisti de renume se fac sarmale la pirostrii si mici la gratar
Anamaria Prodan a pus la cale un parastas de pomină în memoria mamei sale, regretata cântăreață Ionela Prodan pentru ziua în care ar fi împlinit 75 de ani / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Legătura de sânge și apropierea dintre Anamaria și mama sa, regretata cântăreață Ionela Prodan, a făcut-o pe femeia de afaceri să decidă ca în ziua în care artista ar fi împlinit 75 de ani să pună la cale un parastas de pomină. Iar pentru asta, vedeta nu s-a uitat la bani și, pentru a-și cinsti mama, a făcut eforturi deosebite.

Anamaria Prodan, parastas ca un festival în cimitirul Bellu, în memoria mamei sale, Ionela Prodan

Înmormântată la cimitirul Bellu, Ionela Prodan are unul dintre cele mai îngrijite morminte. Anamaria Prodan, care și-a adorat mama, nu uită să îi cinstească memoria așa cum se cuvine. Și, cum pe 6 octombrie, fosta mare cântăreață de muzică populară ar fi împlinit 75 de ani, Anamaria Prodan a pus la cale un parastas în memoria artistei inspirat de felul în care se petreceau de ziua ei de naștere.

ADVERTISEMENT

”Fac parastas mare, la cimitir”, ne-a spus, misterioasă, Anamaria Prodan despre momentul 6 octombrie, prinsă în câteva ședințe. Dar reporterii FANATIK au mers, mai departe, pe firul informației și au aflat că, de organizare, se ocupă buna ei prietenă, Gabriela Lucuțar, cea cunoscută ca “Regina Întunericului”.

Iar ea ne-a povestit cum a apărut ideea de a face un adevărat festival în memoria Ionelei Prodan, la cimitirul Bellu, chiar lângă mormântul în care se odihnește, pentru totdeauna, regretata cântăreață de muzică populară.

ADVERTISEMENT

”Cum era ziua ei de naștere, și, cum știam că Ionela Prodan iubea mâncarea românească și dulciurile, românești sau exotice, Anamaria voia să facă ceva special. Eu, cum sunt atentă la doleanțele clienților mei, mai ales când vine vorba de prieteni de-ai mei, așa cum e Anamaria Prodan, când am vorbit cu ea despre parastas, spunea că i-ar plăcea să fie ca pe vremuri, atunci când Ionela Prodan petrecea cu prietenii și familia, la ziua ei.

Ea credea că e imposibil, dar chiar dacă e foarte greu să organizăm, vom face așa cum și-ar fi dorit regretata ei mamă. Nu i-am zis că facem până nu știam sigur că este posibil, dar am rezolvat. Nici Anamaria nu se așteapta să fie ce se pregătește”, ne-a spus, în exclusivitate, “Regina Întunericului”.

ADVERTISEMENT

Meniu românesc în memoria Ionelei Prodan

Iar cum Ionela Prodan era mare amatoare de mâncăruri tradiționale românești, Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar au gândit un meniu pe măsură, inspirat din delicatesele favorite ale regretatei artiste.

”Se vor face sarmale, la pirostrii, la fața locului, le vom mai da un clocot acolo, în cimitir. Va fi și mămăligă. Se vor face și mici, la grătar. Se pregătește și ciorbă de fasole cu ciolan. Va fi meniu românesc. Vom face 250 de sarmale, vreo 150-200 de mici și în jur de 80 de porții de ciorbă de fasole, e un ceaun din acela mare.

ADVERTISEMENT

Vor fi și dulciuri precum tartă cu mere și nuci, ștrudel cu mere, dar și niște deserturi filipineze. Vor fi și macarons pe care va scrie Ionela Prodan, la fel și pe turtă dulce”, ne-a dezvăluit, în exclusivitate, “Regina Întunericului”.

De asemenea, precizează ea pentru FANATIK, nu vor lipsi și mâncărurile care constituie un aperitiv tradițional românesc. ”Va fi, normal, brânză, ceapă și slănină pentru amatorii de asemenea lucruri”, precizează Gabriela Lucuțar.

Concert în memoria Ionelei Prodan cu vedete din lumea muzicii populare

În fiecare an, pe când Ionela Prodan trăia, în jurul marii artiste din muzica populară românească se adunau colegii ei de breaslă. Petreceau și cântau, se distrau așa cum pot să o facă doar niște artiști de renume.

Anul acesta, chiar dacă este parastas, la mormântul Ionelei Prodan vor ajunge cei care au respectat-o și iubit-o pe când trăia. Iar numele care, deja, au confirmat că vor fi prezente acolo și că vor cânta câte o piesă, două, în memoria regretatei Ionela Prodan nu sunt deloc puține.

”Am vorbit cu doamna Elena Merișoreanu și mi-a spus că i-a chemat pe Corina Gheorghe, Ștefania Rareș, Constantin Măgureanu, Ionuț Sidău, Petrică Pană, Valeria Arnăutu, Mărioara Man, Mărioara Lincan, Ruxandra Pitulice, Marin Cornea, Ilie Roșu și alții. Toți au confirmat că vor veni, iar Maria Cârneci așteptăm să confirme.

Va fi și cor, vom instala și o stație de sonorizare, tragem curent, am primit și aprobările necesare. Vor cânta toți câte o piesă, două în memoria Ionelei Prodan. Ionuț Sidău, cel care imită vocea artiștilor de muzică populară, va face o piesă de-ale Ionelei Prodan, ca și când ar fi ea acolo. Elena Merișoreanu va cânta Fetele mele…”, a mai dezvăluit, în exclusivitate pentru FANATIK, Regina Întunericului.

Ionela Prodan ar fi împlinit 75 de ani

Ionela Prodan ar fi împlinit, pe 6 octombrie 2022, vârsta de 75 de ani. Născută în Dăbuleni, în județul Dolj, artista a fost una dintre cele mai mari cântărețe de muzică populară din România. Remarcată încă din fragedă copilărie pentru talentul ei muzical, Ionela Prodan a avut o carieră care s-a întins de-a lungul a mai multor decenii, aprecierile la adresa ei fiind recunoscute și prin decorarea ei cu Crucea națională Serviciul Credincios clasa a III-a, pentru crearea și transmiterea cu talent și dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească și universală.

Din păcate, o boală incurabilă avea să pună punct vieții artistei, pe 16 aprilie 2018, pe când Ionela Prodan avea doar 70 de ani. Suferința regretatei artiste s-a întins de-a lungul a mai multor ani, Anamaria Prodan, fiica ei, făcând eforturi supraomenești pentru a o salva, ducând-o la cele mai renumite clinici din lume.

Ionela Prodan s-a stins din viață la Spitalul Elias din Capitală, vegheată de rudele ei, și a fost înmormântată pe Aleea Artiștilor din Cimitirul Bellu din București, alături de primul ei soț.

ADVERTISEMENT