Fotbal intern

Anamaria Prodan, răspuns dur după propunerea lui Gigi Becali: „Ar fi un abuz și caz de proces”

24.03.2020 | 19:54
Anamaria Prodan raspuns dur dupa propunerea lui Gigi Becali Ar fi un abuz si caz de proces
ADVERTISEMENT

Anamaria Prodan, agentul mai multor fotbaliști și antrenori din fotbalul românesc, a reacționat dur după ultima propunere a lui Gigi Becali, care a cerut Federației să permită cluburilor să rezilieze unilateral contractele a trei jucători, în contextul pandemiei de coronavirus.

Anamaria Prodan, răspuns dur pentru Gigi Becali

Anamaria Prodan consideră că propunerea lui Gigi Becali nu poate fi aplicată, susținând că întreruperea angajamentelor fotbaliștilor ar fi un „abuz” și, dacă ar intenta un proces, jucătorii ar avea câștig de cauză.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă sunt anumiți patroni care caută să rupă unilateral contractele, nu se poate. Dacă se face așa ceva, eu cred că este un abuz și, în cazul unui proces, vor trebui să achite drepturile financiare până la finalul contractului.

Repet, este părerea mea și studiez această problemă pentru jucătorii și antrenorii pe care îi reprezint. Toți ne confruntăm cu isteria aceasta. Este clar un caz de forță majoră ce se întâmplă în acest moment în lume.

ADVERTISEMENT

Le-am explicat  jucătorilor și antrenorilor mei ce se poate întâmpla din punct de vedere legal în  acest moment”, a declarat Anamaria Prodan, conform Prosport.

Propunere pentru patroni

Anamaria Prodan consideră că o soluție pentru reducerea costurile cluburilor ar fi apelarea la clauza de forță majoră, ce poate fi aplicată, fiind stare de urgență, care ar duce la plata lunară, pentru fiecare sportiv, a salariului mediu pe economie.

ADVERTISEMENT

Eu și jucătorii pe care îi reprezint vorbim deja despre această situație. Așteptăm să vedem ce o să fie. Stăm cu ochii pe Guvern. Numai acolo se va decide când se termină starea de forță majoră și când contractele revin la normal. 

Pot să se folosească de clauza de forță majoră și să achite 75% din salariul mediu pe economie, dar nu pot rezilia contractele”, susține Anamaria Prodan.

ADVERTISEMENT