Fotbal intern

Anamaria Prodan, încă un „tun” în 12 ani de carieră exponenţială

Anamaria Prodan Reghecampf a mai dat o lovitură: l-a transferat pe Nicolae Stanciu de la Anderlecht la Sparta Praga pentru 9 milioane de euro. Nu este singura realizare, de-a lungul carierei de impresar soţia lui Laurenţiu Reghecampf reuşind să managerieze cu succes carierele multor jucători de valoare.
19.01.2018 | 14:22
Anamaria Prodan inca un tun in 12 ani de cariera exponentiala

Chiar Anamaria Prodan Reghecampf a declarat de la Praga că „Am doborât un record, cel mai mare transfer din istoria fotbalului ceh, un pachet de 9 milioane cu tot cu bonusuri. Sparta e o echipă cu istorie, cea mai iubită echipă din Cehia, a făcut nişte transferuri senzaţionale, doreşte să joace în Champions League”.

Cât despre detaliile financiare, tot ea a spus că „Salariul este foarte mare. Nicuşor va câştiga un milion, un milion şi ceva pe an. Dacă încasează şi bonusurile, câştigă mai mult decât de la Anderlecht. Are bonusuri de Europa League. Contractul este pe trei ani şi jumătate. Anderlecht primeşte 15 la sută dacă Sparta îl vinde mai departe. Ca să fie clar, Anderlecht nu a vrut să-l împrumute. Am vrut să mergem pe Bundesliga, erau echipe care voiau împrumut cu opţiune de cumpărare, Borussia Dortmund de exemplu, dar Anderlecht a refuzat”.

Anamaria Prodan Reghecampf, încă un tun în 12 ani de carieră exponenţială

Nicolae Stanciu a însemnat cel mai bănos transfer din portofoliul impresarei Anamaria Prodan Reghecampf, ea reuşind în august 2016 să-l ducă de la FCSB la Anderlecht în schimbul a nu mai puţin de 9.800.000 de euro. Au mai existat, însă, în activitatea sa de 12 ani la curtea sportului-rege şi alte transferuri importante, ale unor jucători foarte cunoscuţi, care, reprezentaţi de Anamaria Prodan Reghecampf, au făcut paşi semnificativi în carierele lor. În august 2013, bunăoară, reuşea să-l ducă pe Ovidiu Herea de la Rapid în prima ligă din Elveţia, la FC Sion. În iarna acelui an, brazilianul Eric de Oliveira Pereira lăsa Pandurii Târgu Jiu pentru un salariu lunar de 55.000 de euro la Al Ahli Saudi din Arabia Saudită, obţinut în tratativele duse de Anamaria Reghecampf cu şeicii saudiţi. Gorjenii primeau 1.200.000 de euro din care 240.000 erau ai primei echipe româneşti la care jucase Eric, Gaz Metan Mediaş.

Contract uriaş pentru „Magicianul” Sănmărtean

În prima lună a anului 2014, Alex Bourceanu părăsea Steaua după 116 meciuri în 3 ani în care cucerise 3 titluri de campion, o Cupă şi o Supercupă. Pleca la un salariu lunar de 4 ori mai mare, 50.000 faţă de 12.500, iar Gigi Becali primea 1,4 milioane de euro de la turcii lui Trabzonspor, sume negociate de aceeaşi Anamaria Prodan Reghecampf. În februarie îl aducea pe Lucian Sănmărtean, în sfârşit, la Steaua după o telenovelă mioritică de un an şi ceva cu „vine, nu vine” pe drumul de costişe ce duce la Vaslui… Nu trecea un an şi la începutul lui ianuarie 2015 îi oferea „Magicianului” un contract uriaş, un milion de euro pe sezon, la bogătaşii lui Al-Ittihad (Arabia Saudită). Acolo unde ajungea, tot sub manageriatul ei, încă un stelist, polonezul Lukasz Szukala, tot pe un salariu de un milion de euro! Iar în buzunarul lui Gigi Becali intra tot un milion de euro, 400.000 pentru Sănmărtean şi 600.000 pentru Szukala. Pe Sănmărtean l-a reprezentat Anamaria Prodan Reghecampf şi la transferul din ianuarie 2017, de la Pandurii Târgu Jiu, unde îl adusese în vara lui 2016 de la Al Ittihad, la altă echipă saudită, Al-Taawon.

„Izvorul” nesecat Steaua

Mihai Pintilii este alt nume de referinţă în portofoliul soţiei lui Laurenţiu Reghecampf. L-a consiliat în iunie 2014, la transferul de la Steaua la Al-Hilal Riad (Arabia Saudită) şi a obţinut un salariu crescător: 1,2 milioane de euro – primul sezon, 1,3 milioane de euro – al doilea sezon, 1,4 milioane de euro – al treilea sezon şi 2,4 milioane de euro pentru Gigi Becali. L-a dus apoi la Hapoel Tel Aviv în iulie 2015 şi înapoi la… FCSB în ianuarie 2016. În iunie 2015 Anamaria Prodan Reghecampf l-a dus pe Andrei Prepeliţă, care nu mai voia sub nicio formă să semneze prelungirea contractului cu Steaua, la Ludogoreţ Razgrad, pe un salariu de 400.000 de euro pe sezon (la Steaua avea 180.000), apoi la FC Rostov în iulie 2016, pe şi mai mulţi bani, 700.000 de euro pe sezon! A urmat Iasmin Latovlevici, dus în iulie 2015 de la Steaua la Genclerbirligi pe un salariu de 350.000 de euro pe an, apoi la Karabukspor în iulie 2016, cu un spor de 120.000 de euro la salariu şi anul trecut lovitura: Galatasaray, cu 750.000 de euro pentru un sezon şi un bonus de 4.000 de euro pentru fiecare punct câştigat de echipă!

„Motoreta” dată la export

Nu se poate încheia această listă fără a aminti şi de transferul „Motoretei” Adi Popa în pretenţiosul Albion, în ianuarie anul trecut, chiar dacă a fost vorba de o echipă din Championship, liga adoua engleză, Reading. Care a plătit lui Gigi Becali 600.000 de euro şi i-a oferit jucătorului un salariu uriaş faţă de ce primea la FCSB: 825.000 de euro pe sezon. Sumele menţionate i se datorează în cea mai mare măsură impresarei Anamaria Reghecampf. Care a fost şi „autoarea” repatrierii lui Mihai Bălaşa de la AS Roma la FCSB, tot în ianuarie 2017, considerată o reuşită chiar de jucător, care nu a avut evoluţia pe care o spera în Italia, în timp ce la FCSB a ajuns căpitan de echipă. Nu numai banii contează, iată, în cariera unui fotbalist şi, implicit, în cea a unui impresar…

I-a reprezentat şi pe Mutu, Dică, Tamaş, Kapetanos sau… Reghecampf!

Alţi jucători pe care i-a mai reprezentat (sau încă îi reprezintă) Anamaria Prodan Reghecampf: Adrian Mutu, Gabi Tamaş, Mircea Bornescu, Iulian Tameş, Nicolae Dică, Cătălin Doman, Stelian Stancu, Winston Parks, Vlad Bujor, Ioan Hora, Dinu Viorel, Cristi Hăisan, Lucian Filip, Doru Bratu, Cornel Râpă, Mihai Răduţ, Adrian Cristea, Florin Niţă, Paul Pârvulescu, Pantelis Kapetanos, Erico Da Silva, Elton Da Silva, Alin Buleică, Mihai Roman, Viorel Dinu, Hristu Chiacu, Apostol Muzac, Leonidas Panagopulos, Alexandru Grigoraş, Paul Batin, Ioan Mera, Costin Gheorghe. Are sub contract şi antrenori precum Mircea Rednic, Cristi Pustai, Cosmin Contra, Ionuţ Chirilă, Dan Alexa sau, evident, soţul Laurenţiu Reghecampf.

„În 2006, când mi-am luat eu licenţa, toţi râdeau şi în primul meu interviu am zis aşa «Uitaţi-vă la ce dată suntem azi şi într-un an de zile eu o să fiu numărul 1 pe piaţă». Ce se mai distrau toţi… În următoarele luni am semnat cu cei mai buni jucători din România, de la echipele naţionale. Pe vremea aia erau Cristea, Gabi Tamaş, Nicolae Dică. Dică era pe atunci numărul unu în România” – Anamaria Prodan Reghecampf

„Eu din 2006, nu am pierdut niciun proces cu niciun jucător, nu e de colo. N-am păcălit vreun jucător, toţi jucătorii mei au fost sub contracte. Eu am avut chestia asta – ei sunt familia mea. La orice oră, mă sună nevestele, copiii. Eu nu mă ocup numai de cariera lor, eu mă ocup de absolut tot ce ţine de ei, de familie, de părinţi” – Anamaria Prodan Reghecampf

„Dacă astăzi îmi doresc ceva, mă fac luntre şi punte şi îl rezolv, oricum ar fi. Şi lucrurile care sunt foarte grele mă ambiţionează şi mai tare. Aşa mi-a zis taică-miu, că în viaţa asta, dacă vreau să-şi aducă lumea aminte de mine, trebuie să fiu locul unu” – Anamaria Prodan Reghecampf

„Visul meu a fost să pot să le ofer copiilor mei măcar jumătate din cât mi-a oferit mie mama. Şi pentru asta am muncit îngrozitor, fără să mă ajute nimeni. De asta pot să mă uit foarte mândră către toţi şi să le spun: «Hei, eu sunt Anamaria Prodan şi pe mine nu m-a ajutat nimeni să-mi fac numele ăsta şi să fac performanţa asta unică în fotbal!». Eu mi-am câştigat banii mei singură-singurică. Dimpotrivă, au încercat să mă distrugă din prima zi în care am intrat în fotbal şi n-a reuşit nimeni” – Anamaria Prodan Reghecampf

„Visez să conduc fotbalul românesc într-o zi şi să-l aduc pe culmi, visez să-mi văd copiii cu nişte cariere incredibile” – Anamaria Prodan Reghecampf

12 ani au trecut de când şi-a luat licenţa de impresar Anamaria Prodan Reghecampf

5 titluri de „Managerul anului” a primit Anamaria Prodan Reghecampf la „Gala fotbalului românesc” (2012, 2013, 2014, 2016, 2017)

15 ani a studiat Anamaria Prodan Reghecampf… pianul!

17 decembrie 1972 este data de naştere a soţiei lui Laurenţiu Reghecampf

Tags: