Fotbal international

Anamaria Prodan, despre transferul lui Stanciu: „Va trăi 300 de ani fericit!” Ce salariu are jucătorul

29.01.2019 | 20:01
Anamaria Prodan despre transferul lui Stanciu Va trai 300 de ani fericit Ce salariu are jucatorul

Nicolae Stanciu a făcut o mutare neașteptată când a plecat din Cehia, de la Sparta Praga, la echipa saudită Al Ahli Jeddah. Arabii au plătit pentru el 10 milioane de euro, iar impresarul Anamaria Prodan a anunțat ce salariu colosal va avea Stanciu la arabi.

Anamaria Prodan a comparat plecarea lui Stanciu cu trecerea lui Gică Hagi la Galatasaray și a anunțat salariul colosal al mijlocașului român la echipa saudită: „Eu mă gândesc altfel. La un moment dat Gică Hagi pleca de la echipa numărul 1 a Europei, în Turcia, nu? Plus că fotbalul din Arabia Saudită e foarte bun, nu toți rezistă acolo. Trăiești trei ani în Arabia Saudită și apoi 300 ești fericit. Nu cred că este un drum închis. El poate să joace un an, doi, trei bine și să ajungă la o echipă mare. Sunt jucători care au plecat de la echipele din primele trei ale Arabiei Saudite care au plecat la echipe mari în Europa. Nimeni din Europa nu a avut forță să îl cumpere. Nimeni nu a dat 10 milioane de euro. Sparta abia a fost de acord și cu suma asta și are și procentaje dintr-un următor salariu. Nu cred că există echipe în Europa care să dea atâția bani pe salariu. Când vorbim ca un jucător să câștige 3 milioane de euro pe an, cum să nu se facă?”, a spus Anamaria Prodan, la Digi Sport tv.

Nicolae Stanciu a mai avut două oferte, refuzate de club

Sparta Praga a mai refuzat două oferte pentru Stanciu, una din Egipt și alta de la formația lui Reghecampf: „A avut ofertă pe bani puțin mai mulți din Egipt, de la Pyramids, și am zis să mai așteptăm, așa am făcut. A venit oferta de la Wasl, am mai așteptat și a venit asta și era de nerefuzat. A fost a doua oară când Laurențiu a încercat să îl ia, numai că cei din Arabia Saudită au fost mai puternici și pe mine mă interesa ca el să fie cât mai bine tratat din punct de vedere financiar. E cel mai bine plătit fotbalist român în acest top”, a mai spus agentul de jucători.

Anamaria Prodan a mai spus că Stanciu nu va stagna în Arabia Saudită. Mai mult, va progresa mai departe în fotbalul arab și crede că echipele din golf sunt peste cele din România: „Eu cred că într-un an, un an și jumătate va fi vândut pe o sumă foarte mare. La Al Hilal, că e un fel de Real Madridul Asiei. Al Ahli, dacă mâine joacă cu orice echipă din România, nu văd mingea. Să joace primele trei echipe din Arabia Saudită cu primele trei din România și o să vedeți. Păi au voie la 7 fotbaliști străini și ăia sunt magicieni.”