Sport

Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf sau cum ești mințit de rețelele sociale în fiecare clipă

Divorțul Anamariei Prodan de Laurențiu Reghecampf ar trebui să-ți amintească de faptul că social media nu e tocmai ceea ce pare.
17.06.2021 | 16:33
Anamaria Prodan si Laurentiu Reghecampf sau cum esti mintit de retelele sociale in fiecare clipa
Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf sau cum ești mințit de rețelele sociale în fiecare clipă.
ADVERTISEMENT

Dacă încă nu te-ai convins că ceea ce vezi pe social media din partea prietenilor sau a persoanelor publice pe care le urmărești este doar o iluzie, poate că situația Anamariei Prodan și a lui Laurențiu Reghecampf ar trebui să te ajute.

În principiu, veștile despre orice divorț din showbiz reușesc să pice cam ca un trăsnet, deoarece astfel de rupturi par să apară de nicăieri. Cam orice incident negativ ne ia prin surprindere, fie că vorbim despre un divorț sau mai rău, despre un deces. Uneori, însă, semnele premergătoare unui asemenea eveniment există, însă nu sunt neapărat evidente sau vizibile.

ADVERTISEMENT

Unii, pe de altă parte, reușesc să creeze iluzia perfectă asupra vieții pe care o trăiesc, astfel că atunci când publicul larg descoperă că ”nu e chiar așa”, șocul este unul mai mare și apare pe bună dreptate.

Dacă te gândești la Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf, n-ai fi intuit că cei doi ar putea divorța, mai ales că recent nu doar că au împlinit 15 ani de căsătorie, ci și-au și reînnoit jurămintele de iubire.

ADVERTISEMENT

Divorț la 15 zile după aniversarea de 15 ani

În data de 2 iunie, așadar cu doar două săptămâni înainte de vestea neașteptată, cei doi organizau o mică petrecere cu ocazia aniversării nunții de cristal. La acel moment, Anamaria Prodan Reghecampf publica un mesaj în ton cu toate celelalte pe care le-a scris cu privire la ea, Laurențiu și relația lor: ”15 ani de iubire fără margini, 15 ani de respect, 15 ani de fericire și împlinire mi-ai adus, tu, soțul meu de vis! Te iubesc fără limită! Cuvintele nu pot exprima dragostea care ți-o port. Iubirea necondiționată pe care o simt față de tine nu are limită! Nu există ceva mai frumos decât tine, ești iubirea vieții mele! Ești mai frumos decât un răsărit de soare, ești mai frumos decât un vis frumos. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi te-a adus în viață.”

Chiar și mai aproape de atât, în data de 7 iunie, Anamaria posta o fotografie, apărând în brațele soțului, cu mesajul: ”This is ❤️🙏❤️❤️❤️”  iar dacă iei la rând postările de pe contul de Instagram, vei descoperi doar astfel de mesaje de dragoste, arătând cât de frumoasă este relația lor și cât de norocoasă este ea că îl are alături pe Laurențiu.

ADVERTISEMENT

Sigur, nu e nimic rău în asta; modul în care aleg să își exprime unii dragostea este strict problema lor, chiar dacă altora s-ar putea să ni se pară prea mult, prea dulce sau chiar prea grețos. Fiecare simte ceea ce simte în propriul său fel și alege să se exteriorizeze într-o manieră proprie, după chipul și asemănarea sa.

Trebuie însă să privim totul cu o doză de scepticism, mai ales că vedem toate aceste declarații în social media, unde totul este sau cel puțin trebuie să fie perfect.

ADVERTISEMENT

Un alt aspect demn de luat în seamă în ceea ce privește modul de afișare a relației este specificul imaginilor de pe Instagram, postate neîncetat de Anamaria Prodan Reghecampf. Dacă vrei o provocare care s-ar putea să-ți mănânce câteva ore și care ar putea să nu dea niciun rezultat, încearcă să găsești o imagine cu ei doi în care să nu fie afișat un zâmbet.

Iarăși, nimic rău în a fi fericit, însă fericirea nu-i o stare permanentă. Pentru social media, însă, important este să prezinți aparențele. Însă acum, judecând la rece, avem (încă) o dovadă clară că aparențele înșală. Nu trebuie să te iei după ce vezi pe rețelele sociale, mai ales când vine vorba de idealuri sentimentale.

Anamaria și Laurențiu sunt, în acest moment, cea mai bună dovadă că ceea ce vedem pe rețelele sociale este o iluzie. Este imposibil ca o relație de 15 ani să fie detonată într-o clipă și să se ajungă la divorț, asta la doar câteva zile după ce persoanele în cauză își reînnoiesc jurămintele de iubire. 

Rețelele sociale te pot băga literalmente în depresie și există chiar și studii care arată corelația dintre folosirea Facebook și apariția simptomelor depresive. Dacă te simți nefericit când vezi că alții au și una și alta, lucruri pe care poate ți le-ai dori și tu, poate că e timpul să privești problema cu alți ochi. Nimeni nu e perfect, nicio relație nu este perfectă și niciun număr de zâmbete și declarații de dragoste afișate în public nu arată adevărul despre ce se întâmplă între patru pereți.

ADVERTISEMENT