Life

Anamaria Prodan vizează Palatul Cotroceni și postul lui Klaus Iohannis: ”O susțin să devină Președintele României”

Anamaria Prodan a surprins pe toată lumea înregimentându-se politic în APP, partidul condus de Codrin Ștefănescu, iar acum țintește președinția României.
17.10.2022 | 15:19
Anamaria Prodan vizeaza Palatul Cotroceni si postul lui Klaus Iohannis O sustin sa devina Presedintele Romaniei
Anamaria Prodan, susținută de Oana Diana Leonte, unul dintre liderii APP, vrea să ocupe postul lui Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Anamaria Prodan a anunțat că se va implica, de acum înainte, și în lumea politică, explicând că, dacă până acum, era preocupată doar de familia sa, în urma ultimelor evenimente dintre ea și Laurențiu Reghecampf, a decis că este cazul să se implice în apărarea femeilor.

Lider APP, despre Anamaria Prodan: ”România, dacă ar avea o femeie președinte, ar fi o reală bucurie”

Oana Diana Leonte, președinta Organizației de Tineret și vicepreședinte al APP, una dintre cele mai vizibile figuri ale partidului condus de Codrin Ștefănescu, a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre cooptarea celebrei Anamaria Prodan în formațiunea politică pe care o reprezintă.

ADVERTISEMENT

Anamaria Prodan pare decisă să meargă ”până la capăt” și în politică, sugerând că nu ar spune nu unei eventuale candidaturi la prezidențialele din 2024, iar Oana Diana Leonte este în favoarea unui asemenea pas.

”Nu știu dacă este devreme de discutat subiectul unei candidaturi la președinție al Anamariei Prodan, însă cred că este o apariție pe scena politică. Și cred că România, dacă ar avea o femeie președinte, ar fi o reală bucurie pentru multe femei și un răspuns pentru Europa.

ADVERTISEMENT

Noi știm foarte bine că, în România, femeile de pe scena politică nu sunt foarte multe și că le e destul de greu. De aceea, dacă dânsa ar vrea acest lucru (o candidatură la președinția României, n. red.) eu aș susține-o cu tot ce este posibil. Din partea mea are un mare da, o susțin să devină Președintele României. Dar nu decid eu ce se întâmplă în partid…”, ne-a spus Oana Diana Leonte.

Ce rol va avea Anamaria Prodan în politica partidului

Oana Diana Leonte ne-a mărturisit că venirea Prodancei în partidul pe care îl reprezintă i-a ușurat simțitor munca în organizația pe care o conduce. Ba chiar, precizează lidera tineretului de la APP, deja se pregătește pentru întâlnirile cu impresara pentru a face strategia de viitor.

ADVERTISEMENT

”Pentru mine și pentru organizația de tineret este o reală bucurie să vină în partidul nostru. Nu mă așteptam să vină la noi. Vom avea primele întâlniri săptămâna aceasta, să discutăm puțin pe marginea ideilor dânsei. Este clar, dumneaei este o feministă înrăită și sperăm să construim ceva cât mai frumos împreună.

Trebuie să recunosc, venirea Anamariei Prodan în partid este o atracție pentru tineret pentru că ea este un nume, un brand, un model. Ea mă va ajuta foarte mult, va atrage mulți tineri. M-au sunat mulți prieteni, mulți cunoscuți și mi-au spus că se vor implica și mai mult în partid”, ne-a spus tânăra.

ADVERTISEMENT

De altfel, Anamaria Prodan ne-a mărturisit că este nerăbdătoare să ”intre în pâine” ca om politic și că are planuri mari în această direcție. ”Zilele acestea mă voi întâlni cu liderii din partid, vom discuta strategia. Vreau să mă implic, vreau să fac ceva care să conteze. Nu pentru mine, ci pentru multele femei care au nevoie de sprijin în România”, spune, pentru FANATIK, Anamaria Prodan.

Anamaria Prodan, văzută ca speranța APP după ”dispariția” lui Dragnea

Oana Leonte, vicepreședintele APP, ne-a dezvăluit că o vede pe Anamaria Prodan ca o mare speranță a politicii românești. Și, este ea convinsă, cu impresara în frunte, partidul pe care îl reprezintă are șanse ca la alegerile din 2024 să facă o figură frumoasă.

”O văd și cred că se încadrează foarte bine în zona asta, de comunicare, de comunicator. Și chiar cred că are veleitățile necesare pentru a deveni un mare politician. Cred că putea să facă acest pas, de a intra în politică, cu mult timp în urmă. Dar, probabil, acum și-a găsit menirea, mai ales prin prisma lucrurilor prin care a trecut în ultima vreme, cred că și-a dat seama că poate avea un cuvânt de spus mai ales în ceea ce privește femeile.

Pentru alegerile din 2024 vrem să atingem apogeul, iar Ana va lupta împreună cu noi și se va strădui să obținem un scor cât mai bun. Dar nu pot spune un procent, lucrurile se pot schimba în orice moment”, ne-a spus Oana Leonte.

În altă ordine de idei, când vine vorba de frământările interne ale partidului care au culminat cu scandalul dintre Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu, Oana Leonte încearcă să fie diplomată. ”Pierderea lui Liviu Dragnea? Nu știu dacă ne trage în jos sau dacă ne-a ajutat. Într-adevăr a fost o ruptură, asta e clar, s-a văzut, s-a simțit, dar eu îmi doresc ca lucrurile să se așeze și să putem construi”, spune, pentru FANATIK, liderul APP.

Anamaria Prodan și-a anunțat implicarea în politică

Anamaria Prodan a anunțat duminică, 16 octombrie 2022, că a decis să se implice în politică în partidul APP. Printr-o scrisoare deschisă, ea a anunțat că vrea să lupte pentru drepturile femeilor abuzate din România, impresara recunoscând că a luat această decizie după scandalurile care au ajuns și la violență fizică pe care le-a avut cu viitorul fost soț, Laurențiu Reghecampf.

”Singura politică pe care am făcut-o până acum a fost aceea a unei soții devotate și a unei mame care și-a crescut copiii cu forță și putere (…) Laur a fost, alături de copiii mei, centrul universului meu. L-am ridicat, l-am așezat pe cel mai de preț piedestal, l-am promovat, i-am oferit întreaga mea viață, forță, bani, tot. Iar recunoștința lui, respectul lui pentru că i-am închinat fiecare respirație a mea, îl știți: altă femeie, un copil cu ea, minciuni, lipsă de respect, lașitate. (…)

Acum a venit timpul să îmi canalizez toată energia și forța către cauza noastră, a femeilor. Trebuie să ne trezim! Să ne respectăm! Să avem încredere în noi înșine”, a spus Anamaria Prodan în scrisoarea dedicată femeilor care i-a anunțat intrarea în politică.

ADVERTISEMENT