News

Anarhist american extrem de periculos, capturat în centrul Bucureștiului. A jucat un rol cheie în asediul de la Capitoliu

Anarhist american extrem de periculos, căutat după incidentele de la Capitoliu, a fost prins în centrul Bucureștiului cu ajutorul trupelor speciale.
31.03.2023 | 12:48
Anarhist american extrem de periculos capturat in centrul Bucurestiului A jucat un rol cheie in asediul de la Capitoliu
Anarhist american extrem de periculos, capturat la București. Foto: CNN
ADVERTISEMENT

Anarhist american extrem de periculos, căutat după incidentele de la Capitoliu, a fost capturat în centrul Capitalei. Pentru că e considerat extrem de periculos, polițiștii au chemat în ajutor trupele speciale, care l-au încătușat pe bărbat.

Anarhist american extrem de periculos, prins în București

Bărbatul a fondat în SUA o organizație de tip neo-nazist, care susține supremația albă. Alături de mai mulți ”camarazi” a participat la incidentele de la Capitoliu, unde a agresat diverse persoane și a creat haos. Totodată, bărbatul în vârstă de 33 de ani a înjunghiat în trecut o femeie pe stradă, în California, și a făcut închisoare.

ADVERTISEMENT

Conform Digi 24, bărbatul posta frecvent pe internet videoclipuri în care arăta cum se pregătește de război, fiind unul dintre cei mai periculoși suspecți căutați de procurorii americani. Bărbatul va fi acum extrădat în SUA, conform autorităților.

”La data de 29 martie a.c., poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale – Serviciul Urmăriri şi luptătorii Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale au depistat, în municipiului Bucureşti, un bărbat, de 33 de ani, cetăţean american, urmărit internaţional de autorităţile judiciare americane, pentru comiterea infracţiunilor de conspiraţie la revoltă şi activităţi de revoltă”, a transmis Poliţia Română.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a organizat, alături de alte persoane, diverse deplasări la mitinguri cu caracter politic, unde a încercat să folosească diverse tactici de luptă și de violență fizică împotriva persoanelor și grupurilor care nu au susținut ideologia lor.

”Persoana bănuită ar fi una dintre fondatoarele unei organizaţii care susţine ideologia supremaţiei albe, care s-ar fi prezentat public ca fiind un grup pregătit pentru luptă, militând pentru o mişcare naţionalistă nouă de supremaţie şi identitate albă.

ADVERTISEMENT

Bărbatul ar fi condus pregătiri de lupte mixte de arte marţiale pentru membrii mişcării, deplasându-se la două mitinguri politice, unde ar fi agresat alte persoane, inclusiv un ofiţer de poliţie”, a mai transmis Poliția Română.

Mai mult, propaganda grupului promova violența și supremația rasei albe, prezentând diverse videoclipuri prin care reprezentanții mișcării erau antrenați să lupte și agresau diverse persoane la întruniri politice. De altfel, mișcarea încerca să găsească noi adepți ai acestor ideologii.

ADVERTISEMENT

”În urma depistării, bărbatul urmărit internaţional a fost prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, care a dispus reţinerea sa, iar, la data de 30 martie a.c., un judecător al Curţii de Apel Bucureşti a hotărât arestarea provizorie, în vederea extrădării”, a completat IGPR. Bărbatul se află acum în Arestul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, însă va fi extrădat.

ADVERTISEMENT