News

Anarhist american extrem de periculos, capturat în centrul Bucureștiului. A jucat un rol cheie în asediul de la Capitoliu

Anarhist american extrem de periculos, căutat după incidentele de la Capitoliu, a fost prins în centrul Bucureștiului cu ajutorul trupelor speciale.
31.03.2023 | 12:48
Anarhist american extrem de periculos capturat in centrul Bucurestiului A jucat un rol cheie in asediul de la Capitoliu
Anarhist american extrem de periculos, capturat la București. Foto: CNN
ADVERTISEMENT

Anarhist american extrem de periculos, căutat după incidentele de la Capitoliu, a fost capturat în centrul Capitalei. Pentru că e considerat extrem de periculos, polițiștii au chemat în ajutor trupele speciale, care l-au încătușat pe bărbat.

Anarhist american extrem de periculos, prins în București

Bărbatul a fondat în SUA o organizație de tip neo-nazist, care susține supremația albă. Alături de mai mulți ”camarazi” a participat la incidentele de la Capitoliu, unde a agresat diverse persoane și a creat haos. Totodată, bărbatul în vârstă de 33 de ani a înjunghiat în trecut o femeie pe stradă, în California, și a făcut închisoare.

ADVERTISEMENT

Conform Digi 24, bărbatul posta frecvent pe internet videoclipuri în care arăta cum se pregătește de război, fiind unul dintre cei mai periculoși suspecți căutați de procurorii americani. Bărbatul va fi acum extrădat în SUA, conform autorităților.

”La data de 29 martie a.c., poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale – Serviciul Urmăriri şi luptătorii Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale au depistat, în municipiului Bucureşti, un bărbat, de 33 de ani, cetăţean american, urmărit internaţional de autorităţile judiciare americane, pentru comiterea infracţiunilor de conspiraţie la revoltă şi activităţi de revoltă”, a transmis Poliţia Română.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a organizat, alături de alte persoane, diverse deplasări la mitinguri cu caracter politic, unde a încercat să folosească diverse tactici de luptă și de violență fizică împotriva persoanelor și grupurilor care nu au susținut ideologia lor.

”Persoana bănuită ar fi una dintre fondatoarele unei organizaţii care susţine ideologia supremaţiei albe, care s-ar fi prezentat public ca fiind un grup pregătit pentru luptă, militând pentru o mişcare naţionalistă nouă de supremaţie şi identitate albă.

ADVERTISEMENT

Bărbatul ar fi condus pregătiri de lupte mixte de arte marţiale pentru membrii mişcării, deplasându-se la două mitinguri politice, unde ar fi agresat alte persoane, inclusiv un ofiţer de poliţie”, a mai transmis Poliția Română.

Mai mult, propaganda grupului promova violența și supremația rasei albe, prezentând diverse videoclipuri prin care reprezentanții mișcării erau antrenați să lupte și agresau diverse persoane la întruniri politice. De altfel, mișcarea încerca să găsească noi adepți ai acestor ideologii.

ADVERTISEMENT

”În urma depistării, bărbatul urmărit internaţional a fost prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, care a dispus reţinerea sa, iar, la data de 30 martie a.c., un judecător al Curţii de Apel Bucureşti a hotărât arestarea provizorie, în vederea extrădării”, a completat IGPR. Bărbatul se află acum în Arestul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, însă va fi extrădat.

ADVERTISEMENT
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la...
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la 20 de ani frumoasa Alessia
Burleanu a lămurit problema noului selecționer: cum se va alege înlocuitorul lui Iordănescu
Burleanu a lămurit problema noului selecționer: cum se va alege înlocuitorul lui Iordănescu
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare...
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare a tânărului înfiat de patronal FCSB!
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe...
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe poziţia 71. După contestaţii, a ajuns respinsă, pe locul 422
O campioană mondială şi europeană la gimnastică, noua cucerire a lui Denis Alibec....
O campioană mondială şi europeană la gimnastică, noua cucerire a lui Denis Alibec. Imagini de senzaţie de pe plaja din Santorini
Bianca Drăgușanu, atac fără precedent împotriva lui Victor Slav, la 10 ani de...
Bianca Drăgușanu, atac fără precedent împotriva lui Victor Slav, la 10 ani de la divorț: „E mai mult influencer decât tată. Și am făcut un ditamai copilul care..."
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI...
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Schimbare importantă pentru pensionari. Când vor primi pensiile pe luna august
Schimbare importantă pentru pensionari. Când vor primi pensiile pe luna august
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Simona Halep, ANUNŢUL momentului. A ales o publicaţie străină
Simona Halep, ANUNŢUL momentului. A ales o publicaţie străină
„În România sunt pregătiţi să-l primească”. Uciderea unui urs care a atacat un...
„În România sunt pregătiţi să-l primească”. Uciderea unui urs care a atacat un turist în Italia, oprită de activişti
Mara Bănică și Robert Turcescu, deranjați de profesorul de la Universitatea din București...
Mara Bănică și Robert Turcescu, deranjați de profesorul de la Universitatea din București care s-a îmbrăcat ca o femeie în fața studenților. „Cum să te prezinți în halul ăsta?”