Life

Viața Anastasiei Lazariuc, dată peste cap de pandemie și de război: “Am doi copii, am nepoți și îmi doresc să fie pace”

Anastasia Lazariuc vorbește despre impactul războiului din Ucraina în viața ei, dar și despre cei doi ani de pandemie în care a fost obligată să-și amâne proiectele profesionale.
15.03.2022 | 13:12
Viata Anastasiei Lazariuc data peste cap de pandemie si de razboi Am doi copii am nepoti si imi doresc sa fie pace
Anastasia Lazariuc povestește cum i-a schimbat viața pandemia și izbucnirea războiul în Ucraina. Sursă foto: Facebook/Montaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Anastasia Lazariuc nu și-a putut lansa oficial volumul ”Privighetoarea din vis”, ce a văzut lumina tiparului la Chișinău, în urmă cu doi ani de zile. Mai întâi pandemia i-a dat planurile peste cap, apoi războiul din Ucraina. Aceasta spune că, de doi ani de zile, n-a mai ajuns la mormântul părinților săi, iar ce se întâmplă în țara vecină o macină zi de zi.

Viața Anastasiei Lazariuc, afectată de pandemie și război

Anastasia Lazariuc și-a tot amânat lansarea cărții autobiografice ”Privighetoarea din vis”, scrisă de Elena Răileanu, din cauza pandemiei, apoi din cauza războiului. Artista de peste Prut așteaptă de doi ani de zile să își poată lansa volumul în Chișinău, dar și în București.

ADVERTISEMENT

Puțini știu că, în tinerețe, Anastasia Lazariuc, în calitate de solistă a formației Sonor, care trecuse la Palatul Sindicatelor, a fost angajată ca bibliotecară. ”Bibliotecara Anastasia Lazariuc, cu un salariu minimal de 60 de ruble, trebuia să muncească toată ziua la bibliotecă, iar seara să meargă la repetițiile formației.”, scrie Elena Răileanu, în cartea ”Privighetoarea din vis”. Probabil din acest motiv, interpreta și-ar fi dorit ca lansarea de la Chișinău să aibă loc la bibliotecă.

“Nu am ajuns la mormântul părinților mei de aproape doi ani de zile”

”Nu i-am putut face o lansare acestei cărți, deși ea a văzut lumina tiparului în urmă cu doi ani de zile. De atunci tot aștept să îi pot face o lansare. Tocmai ce m-a sunat o prietenă și îi spuneam că mă gândeam ca lansarea de la Chișinău să aibă loc la bibliotecă. Dar vedem până la urmă ce vom decide, important este să fie pace! A trecut pandemia a început războiul. Nu am ajuns la mormântul părinților mei de aproape doi ani de zile. Au fost restricțiile și când se mai relaxa situația, și voiam să merg, iar intervenea câte ceva…Abia aștept să ajung, să-mi revăd prietenii și cei dragi, care au mai rămas…”, a declarat Anastasia Lazariuc, în exclusivitate, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Volumul ”Privighetoarea din vis” se află la vânzare , deocamdată, doar pe raftul unei cunoscute librării din București.

”Cartea stă de doi ani de zile. Îmi doresc să se poată găsi la vânzare, în mai multe locuri. Volumul este acum la vânzare la Librăria Mihai Eminescu din București. Cum spuneam, nu am apucat să îi fac o lansare oficială, pentru că lucrurile s-au precipitat. Am vrut să fac evenimentul de lansare mai întâi la Chișinău, unde a fost tipărită, așa mi se părea corect! Dar e posibil, ca în final, ea să fie mai întâi, la București, în luna aprilie, și în luna mai în Republica Moldova. Să se mai liniștească puțin, lucrurile, că prea au luat-o razna. Oamenii sunt dornici de spectacole, de evenimente…”, ne-a mai declarat Anastasia Lazariuc.

ADVERTISEMENT

“Sunt foarte îngrijorată. Am doi copii, am nepoți și îmi doresc să fie pace”

Interpreta este speriată de războiul izbucnit între Rusia și Ucraina. Născută în Republica Moldova, unde are rude și prieteni, Anastasia Lazariuc mărturisește că este îngrijorată și pentru prietenii ei din Ucraina, chiar dacă zona în care se află aceștia nu a fost bombardată, până în prezent.

”Războiul ne-a afectat pe toți. Ne-a afectat mai ales pentru că Rusia e foarte aproape de Ucraina. De aceea și în Republica Moldova este tensiune. Situația este atât de delicată… Iar eu sunt șocată de tot ceea ce s-a întâmplat cu pandemia, iar acum a venit alt stres cu războiul. Sunt foarte îngrijorată. Am doi copii, am nepoți și îmi doresc să fie pace. Am niște prieteni pe partea de Bucovina, acum protejați. Deocamdată e liniște, dar stau și ei în tensiune, ca toți cei din Ucraina.”, a mai declarat cântăreața.

ADVERTISEMENT

Anastasia Lazariuc s-a căsătorit în anul 1975 cu Gheorghe Crigănuţă, cu care are doi copii, pe Ileana şi pe Andrei. Au divorţat 15 ani mai târziu, în anul 1990.

ADVERTISEMENT