Sport

Anatoly Karpov, în comă indusă! Accident casnic sau atac asupra fostului campion mondial la șah?

Fostul campion mondial la șah Anatoly Karpov, 71 de ani, un apropiat al lui Vladimir Putin, se află în comă indusă după un incident despre care există mai multe versiuni.
31.10.2022 | 23:55
Anatoly Karpov in coma indusa Accident casnic sau atac asupra fostului campion mondial la sah
Fostul campion mondial la șah Anatoly Karpov este spitalizat, în comă indusă, în secția de terapie intensivă a secției de neurologie a spitalului Sklifosovski din Moscova.
ADVERTISEMENT

Deputat din partea Rusiei Unite, partidul lui Vladimir Putin, Anatoly Karpov este spitalizat, în comă indusă. Motivele care au făcut ca fostul campion mondial să ajungă în această situație sunt incerte. Mai mult, în Rusia circulă mai multe variante pe această temă.

”O căzătură cu efecte grave”, susține forul de șah din Rusia, însă există trei povești legate de circumstanțele incidentului

Karpov, în vârstă de 71 de ani, a fost campion mondial între 1975 și 1985. A pierdut titlul în fața lui Garry Kasparov. Cel care, este un adversar al lui Putin. În timp ce învinsul său este, spuneam, deputat al Dumei , camera inferioară a Parlamentului Rusiei.

ADVERTISEMENT

Cât privește incidentul, un singur lucru pare cert. Și anume faptul că problemele lui Anatoly Karpov au la origine o căzătură. Informație care a fost făcută publică de Federația Rusă de Șah.

Întrebarea este însă cum a căzut. Fiica lui, Sofia, spune că fostul campion mondial a fost găsit inconștient acasă. Suferise un accident domestic.

ADVERTISEMENT

O altă versiune este oferită, scrie Marca, de Andrei Kovalev, președintele Mișcării Antreprenorilor din Rusia. Acesta vorbește despre faptul că a fost găsit inconștient lângă Duma de Stat (n.r. parlamentul rus).

Potrivit acestuia a fost victima unui atac. Asistentul lui Karpov a negat acest lucru și a spus că Anatoly este bine, nu are răni și se află în stare stabilă. Numai că declarația sa a fost făcută pentru TASS, agenția de presă oficială. Care este controlată de stat.

ADVERTISEMENT

În fine, o a treia variantă care circulă în presa din Rusia și pe rețelele de socializare este că a consumat alcool. Iar accidentul s-ar fi datorat stării de ebrietate.

O versiune negată de fiica sa. Care spune că incidentul a avut loc sâmbătă, și nu duminică, așa cum menționează presa. În timp ce Natalya Bulanova, soția sa, scrie Marca, a declarat pentru sports.ru, a făcut o declarație șocantă: ”Este o știre inventată, nu știu de unde a apărut. Sunt doar uimită! Nu a fost niciun atac, nimic de genul acesta, o prostie totală. El este acasă și este bine”.

ADVERTISEMENT