News

Anca Pandrea se confruntă cu patru boli grave, dar dorul de Iurie Darie o macină cel mai tare: „Nu mai pot merge nici la cimitir”

16.08.2020 | 18:46
Anca Pandrea se confrunta cu patru boli grave dar dorul de Iurie Darie o macina cel mai tare Nu mai pot merge nici la cimitir
Anca Pandrea are grave probleme de sănătate, dar niciuna nu se poate compara cu dorul de Iurie Darie. Sursa foto: Captură TV
ADVERTISEMENT

Deși au trecut opt ani de la moartea maestrului Iurie Darie, timpul nu a fost îndeajuns de puternic încât să umple golul din sufletul Ancăi Pandrea. De parcă singurătatea nu ar fi fost suficientă, îndrăgita actriță se confruntă și cu grave probleme de sănătate.

Cel mai tare o macină, însă, dorul de bărbatul iubit, mai ales acum, când nu mai poate ajunge în singurul loc care îi aduce alinare. Este vorba despre Cimitirul Sfânta Vineri, unde „Iura”, așa cum obișnuia să îl alinte, își doarme somnul de veci.

ADVERTISEMENT

Din ziua în care o boală nemiloasă i-a răpit marea iubire, locuiește singură, într-o căsuță aflată chiar în buricul Capitalei. Într-un interviu acordat recent, a povestit, cu lacrimi în ochi, despre această perioadă dificilă și a dezvăluit motivul pentru care așteaptă cu nerăbdare venirea toamnei.

Anca Pandrea, măcinată de singurătate. Cei 8 ani care au trecut de la moartea lui Iurie Darie nu i-au alinat dorul

La cei 74 de ani ai săi, Anca Pandrea iese din casă doar pentru strictul necesar și își alină suferința între patru pereți, unde a construit un adevărat altar în memoria bărbatului pe care îl iubește nespus și dincolo de moarte.

ADVERTISEMENT

Singurătății i se adaugă patru boli care o macină de ani întregi: insuficiență cardiacă, probleme cu coagularea sângelui, probleme cu glanda, dar și o gastrită „căpătată” încă din perioada studenției. „Nu o dau nimănui”, glumește amar actrița, în timp ce lacrimile îi joacă în ochi.

Eu nici la cimitir la Iura nu am putut să merg. Pe 14 martie am rugat un prieten, pe George Munteanu, unul dintre cei mai buni proiectanţi din Capitală, care m-a ajutat mult.

ADVERTISEMENT

El a mers la Iura. Dacă se mai răcoreşte pot să merg cu metroul. De abia aştept. Acum două săptămâni, Iura m-a ajutat şi mi-a răspuns mental, fără el nu puteam rezista şi să trec peste problemele de sănătate.

Medicul mi-a dat un alt anticoagulant. De doi ani foloseam altul, acum îl am pe cel mai nou. Costă mult, dar îl iau cu 330 lei cu un card, cu ajutorul unui medic. Eu am insuficiență cardiacă pulmonară de gradul 3 și atunci intru în panică”, a povestit Anca Pandrea în interviul acordat pentru click.ro.

ADVERTISEMENT

„Am fost o fire sportivă la viața mea. Traversam Someșul înot”

Plimb câinele dimineaţă şi seara, cam o oră, dar ştiu oameni care merg singuri să se plimbe. Am avut probleme cu coagularea sângelui. Eu de fel nu le iau în serios decât când e de spital. Mai am şi o gastrită din studenţie, pe care nu o dau nimănui.

Am băut apă minerală, nu multă dar suficient cât să mă doară stomacul. Am rugat o amică şi a chemat salvarea. A sunat la 112 şi ni s-a spus să mai aştept puţin ca să vină o Salvare cu un medic, apoi s-a rezolvat şi ambulanţa a venit.

Mi-a plesnit un vas la picior, am circulaţie proastă, deşi am fost o fire sportivă la viaţa mea. Când eram actriţă la Satu Mare traversam Someşul înot. 37 de ani nu m-am dat jos de pe bicicletă”, a mai spus îndrăgita actriță.

ADVERTISEMENT