Life

Anca Serea, de acord cu menținerea școlilor deschise cu o condiție: „Testarea să fie gratuită”. Ce face fiul ei plecat să studieze în Olanda

Anca Serea a spus că este de acord ca școlile să fie deschise în pandemie, cu respectarea măsurilor de precauție.
30.09.2021 | 13:11
Anca Serea de acord cu mentinerea scolilor deschise cu o conditie Testarea sa fie gratuita Ce face fiul ei plecat sa studieze in Olanda
Anca Serea, prezentatoare tv
ADVERTISEMENT

Anca Serea susține cu tărie decizia Ministerului Sănătății de a menține școlile deschise, chiar și dacă incidența depășește 6 la mie.

Prezentatoarea știrilor din sport de la Prima TV a declarat, pentru FANATIK, care este situația copiilor ei și ce măsuri consideră că trebuie luate, pentru ca cei mici să meargă în continuare la școală.

ADVERTISEMENT

Vedeta de televiziune spune că, așa cum vaccinul este gratuit, ar trebui ca statul să acorde și testarea gratuită a copiilor care merg la școală, pentru a ține sub control pandemia.

Anca Serea este pro mers la școală cu o condiție clară

Anca Serea ne-a spus că, până acum, în clasele copiilor ei nu au apărut cazuri de Covid în valul 4 al pandemiei. În schimb, anul trecut au fost câteva cazuri în unele clase, însă respectivii elevi au stat în izolare și nimeni altcineva nu s-a infectat, nici măcar învățătoarea.

ADVERTISEMENT

„Mi se pare normal ca educația să fie prioritată. Eu sunt pro mers la școală. E o perioadă foarte tulbure pentru toți. Cu respectarea măsurilor, prin testare periodică, se poate continua școala fără a se intra neapărat în sistemul online”, a declarat Anca Serea, pentru FANATIK.

Vedeta spune că mersul la școală trebuie condiționat de niște rigori pe care statul să le înlesnească spre respectarea lor, dacă își dorește cu adevărat ca lucrurile să nu scape de sub control.

ADVERTISEMENT

„Așa cum vaccinarea e gratuită și testarea trebuie să fie gratuită. Noi am avut niște cazuri de Covid la școală anul trecut. Ne-am testat de două ori. Nu s-a infectat nimeni, nici măcar învățătoarea. Trăim într-o nebuloasă în care ne adâncim în fiecare zi”, a completat Serea.

Băiatul ei David studiază în sistem mixt în Olanda: „Face și cursuri online”

Realizatoarea de la Prima TV ne-a vorbit și despre situația băiatului ei, David. Tânărul este student la Universitatea din Leiden, Olanda.

ADVERTISEMENT

„La ei funcționează sistemul mixt. David merge la școală, dar face și cursuri online. Rata de infectare este mai mică în Olanda pentru că acolo populația e vaccinată în mare parte.

Mâine va veni în țară și ne va spune mai multe lucruri despre cum funcționează acolo școlile. Nu știu nici eu mai multe”, ne-a povestit Anca.

Ceilalți copii ai prezentatoarei merg la școli private, cu excepția Sarei, care învață la stat. Până acum, nu au existat probleme în instituțiile unde învață copiii ei. Vedeta este însă realistă și se așteaptă ca mai devreme sau mai târziu să apară cazuri.

 

ADVERTISEMENT