News

Ancheta accidentului mortal produs de Daniel Chițoiu, la o nouă etapă. Câți ani de închisoare riscă fostul ministru

27.06.2020 | 17:55
Ancheta accidentului mortal produs de Daniel Chitoiu la o noua etapa Cati ani de inchisoare risca fostul ministru
ADVERTISEMENT

Ancheta privind accidentul mortal produs de fostul ministru Daniel Chițoiu a ajuns la o nouă etapă.

În această fază a fost realizată expertiza medicală asupra celei de-a treia victime, singura supraviețuitoare din autoturismul lovit de fostul ministru al Economiei.

ADVERTISEMENT

Rezultatele sunt devastatoare pentru omul politic, dat fiind faptul că această femeie ar fi avut nevoie de peste 200 de zile de îngrijiri medicale.

Noi detalii din ancheta accidentului mortal produs de Daniel Chițoiu

Concluziile trase de doctori spun că viața acesteia a fost pusă în pericol victimei. În faza următoare, acest raport va ajunge atât la familia victimei, cât și la fostul ministru Chițoiu.

ADVERTISEMENT

Cele două părți pot aduce obiecții dacă crede că e necesar acest lucru. Apoi, procurorii se vor pronunța pe aceste obiecțiuni și, după ce totul se va încheia, vor putea face și trimiterea în judecată.

”Domnul Chițoiu nu are ce explicații să mai dea. E evident că a intrat pe contrasens, iar legea spune că dacă una dintre victime are mai mult de 90 de zile spitalizare este dosar penal. Femeia are 200 de zile, iar domnul Chițoiu a plecat de la locul accidentului, așa cum au simțul de răspundere toți politicienii noștri. â

ADVERTISEMENT

A fost testat de polițiști abia după ce a dat să plece. Faptul că a intrat pe contrasens și i-a lovit pe acei oameni nu e niciun fel de îndoială. Cum va fi pedepsit domnul Chițoiu, asta rămâne de văzut”, a spus un jurnalist de investigații, la Antena 3.

Câți ani de închisoare riscă fostul ministru

Potrivit sursei citate, sunt gata rezultatele unei noi expertize și este posibil ca foarte curând fostul demnitar să fie trimis în judecată.

ADVERTISEMENT

”Daniel Chițoiu riscă să primească, pentru cele două infracțini comise, în jur de șapte ani de închisoare. Fără doar și poate, decizia aparține judecătorilor. Sunt două infracțiuni: ucidere din culpă și vătămare corporală gravă pentru cea de-a treia persoană.

Suntem și ne învârtim în jurul unui risc de șapte ani de închisoare. Așadar, din această direcție juridică, cred că probele din dosar vor conduce spre o soluție dreaptă”, a spus avocatul Daniel Ionașcu, la postul de știri.

Fostul ministru al economiei Daniel Chițoiu a fost pus oficial sub învinuire pentru ucidere din culpă în dosarul accidentului în urma căruia două persoane au murit și două au fost rănite.

Dosarul accidentului în care a fost implicat Daniel Chițoiu, în urma căruia două persoane au murit și două au fost rănite, din 26 decembrie 2019, a fost preluat de Parchetul Tribunalului Argeş, după ce iniţial, cauza penală a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti.

ADVERTISEMENT