Fotbal intern

Anchetă finalizată după 2 ani în cazul Ekeng! Cine e vinovat

Specialiştii au finalizat după 2 ani ancheta în cazul fotbalistului camerunez de la Dinamo Bucureşti, Patrick Ekeng, şi au stabilit cine este vinovat pentru moartea lui.
07.01.2018 | 15:34
Ancheta finalizata dupa 2 ani in cazul Ekeng Cine e vinovat

Conform expertizei oficiale, nu s-au efectuat manevrele care s-ar fi impus pentru salvarea vieţii camerunezului, astfel că Mihaela Duţă, doctoriţa de pe ambulanţă, va fi trimisă în judecată pentru ucidere din culpă şi riscă pedeapsa cu închisoarea.

”Expertiza este gata. În momentul de faţă sunt probe care să impună o trimitere în judecată a singurei persoane care este inculpată în dosar, adică doctoriţa care era în seara respectivă pe ambulanţă. Conform expertizei oficiale, nu s-au efectuat niciun fel de manevre care s-ar fi impus pentru a salva viaţa pacientului”, a declarat pentru cancan.ro avocatul familiei Ekeng, Vlad Hosu.

Familia lui Ekeng ar putea cere daune morale după finalizarea anchetei

”Cazul va ajunge la Judecătoria Sectorului 2. Doctoriţa va fi acuzată de ucidere din culpă. Sfatul meu ca avocat pentru ei va fi să ceară daune morale. Nu ne-am gândit la o sumă. Vom vedea la momentul oportun, mai este suficient timp”, a mai spus Vlad Hosu, după încheierea anchetei.

”Fraţii lui Patrick nu au niciun fel de înverşunare contra doamnei doctor. Ei vor doar să se afle adevărul, nu au nimic personal cu doctoriţa. Consideră că este de datoria lor să se lupte în acest proces pentru memoria lui Patrick. Sper ca dosarul să ajungă cât mai repede în instanţă. Probabil, în lunile următoare, se va concretiza o trimitere în judecată. Asta este estimarea mea”, a precizat avocatul.

Jucătorul dinamovist Patrick Ekeng a murit, la 26 de ani, într-o seară de vineri, în 6 mai 2016, după ce s-a prăbuşit în minutul 70 al meciului cu FC Viitorul, fără a fi atins de vreun alt fotbalist. Ekeng a fost scos de pe teren cu ambulanţa, a fost transportat la Spitalul Floreasca, unde a fost resuscitat aproximativ o oră şi jumătate, fără succes însă.

Patrick Ekeng s-a născut la 26 martie 1990 la Yaounde. Cariera profesionistă a început-o la Canon Yaounde, apoi a trecut la Le Mans, Lausanne-Sport şi Cordoba, înainte de a fi transferat în iarnă de Dinamo. Mijlocaşul a jucat de şapte ori în naţionala Camerunului. El era căsătorit şi avea o fetiţă de doi ani.