News

Ancheta IML în cazul Caracal a fost finalizată. Oasele din pădure sunt de origine umană, cele din curte, de origine animală

18.09.2019 | 15:02
Ancheta IML in cazul Caracal a fost finalizata Oasele din padure sunt de origine umana cele din curte de origine animala
Raport IML privind oasele găsite în pădurea Caracal și în curtea lui Gheorghe Dincă *foto: libertatea

Un nou comunicat al celor de la IML. Astfel, medicii legiști au finalizat raportul de expertiză privind osemintele descoperite în liziera de lângă Caracal, dar și în curtea principalului suspect, Gheorghe Dincă. Potrivit raportului, osemintele sunt de natură umană și aparțin unei fete care are vârsta cuprinsă între 15 și 19 ani. Totodată, legiștii au precizat că oasele provin de la o altă persoană și nu de la Alexandra Măceșanu.

Raportul IML privind oasele găsite în pădurea Caracal

„La data de 18.09.2019, Institutul Național de Medicină Legală ”Mina Minovici” a transmis DIICOT – Structura Centrală raportul final de expertiză medico-legală antropologică asupra fragmentelor osoase găsite cu ocazia conducerii în teren a inculpatului Dincă Gheorghe la data de 05.08.2019, în zona de lizieră de pădure amplasată pe terenul staţiunii de cercetare şi dezvoltare agricolă Caracal ca fiind locul unde a aruncat mai multe fragmente osoase ce au fost identificate şi ridicate.

Din concluziile raportului de expertiză rezultă faptul că, fragmentele osoase şi fragmentele dentare expertizate provin de la scheletul unei singure persoane de sex feminin la care se estimează vârsta biologică la momentul decesului de circa 15-19 ani”, se arată în raportul celor de la medicină legală.

Raport IML privind oasele găsite în pădurea Caracal și în curtea lui Gheorghe Dincă
Raport IML privind oasele găsite în pădurea Caracal și în curtea lui Gheorghe Dincă *foto: libertatea.ro

Oasele găsite la pădurea din Caracal nu sunt ale Alexandrei Măceșanu

Legaliștii susțin că oasele descoperite la pădurea Caracal nu aparțin Alexandrei Măceșanu: „Resturile scheletale şi dentare identificate în liziera pădurii staţiunii agricole Caracal provin de la o altă persoană decât cea descoperită la data de 26.07.2019.”

Totodată, în raportul prezentat de DIICOT se arată că oasele care au mai fost găsite în curtea lui Gheorghe Dincă nu sunt de origine umană: „De asemenea, la aceeaşi dată, Institutul Național de Medicină Legală ”Mina Minovici” a transmis DIICOT – Structura Centrală raportul final de expertiză medico-legală antropologică asupra fragmentelor osoase descoperite în toate perimetrele cercetate în locuinţa inculpatului şi a excavaţiilor efectuate în incinta imobilului, în perioada 12.08.2019 – 28.08.2019. Din concluziile acestui raport rezultă faptul că întregul material osos examinat este de origine animală”, a transmis IML.