Sport

Ancheta în cazul morții lui Emiliano Sala a ajuns la final! Organizatorul zborului a fost condamnat la închisoare

Se face lumină în cazul dispariției lui Emiliano Sala, care s-a stins din viață într-un accident aviatic în ianuarie 2019. Bărbatul care a organizat zborul a primit o condamnare cu închisoare.
12.11.2021 | 14:48
Ancheta in cazul mortii lui Emiliano Sala a ajuns la final Organizatorul zborului a fost condamnat la inchisoare
ADVERTISEMENT
12-11-2021
12:50

David Henderson, cel care a organizat zborul lui Emiliano Sala, a ajuns după gratii

David Henderson şi-a recunoscut vina în procesul morţii lui Emiliano Sala, survenită într-un accident aviatic. Bărbatul a fost condamnat la 18 luni de închisoare, după un verdict votat (10 voturi pentru şi 2 contra) la Tribunalul din Cardiff. Acesta fusese acuzat că a organizat ilegal zborul fatidic.

Pe 21 ianuarie 2019, Emiliano Sala s-a îmbarcat la bordul unui avion de mici dimensiuni, cu destinaţia Cardiff. Aparatul de zbor a dispărut deasupra Canalului Mânecii, s-a prăbuşit în mare, iar fotbalistul de 28 de ani şi pilotul şi-au pierdut viaţa.

Emiliano Sala și pilotul Dave Ibbotson au fost dați dispăruți după ce avionul Piper Malibu a pierdut legătura cu turnul de control pe 21 ianuarie 2019. Epava aeronavei a fost descoperită după îndelungi căutari pe fundul Canalului Mânecii, abia pe 3 februarie.

Patru zile mai târziu a fost găsit și un cadavru. Era vorba de corpul neînsuflețit al fostului atacant. Cel al pilotului David Ibbotson nu a fost găsit nici pâna în ziua de azi. Tragedia s-a petrecut în drumul lui Sala de la Nantes la Cardiff, care tocmai semnase cu gruparea galeză.

ADVERTISEMENT

La aproape trei ani de zile de la tragicul accident, un bărbat a pledat „vinovat” pentru că a organizat în mod ilegal zborul avionului care îl transporta pe Emiliano Sala.

David Henderson a pledat „vinovat” în cazul morții lui Emiliano Sala

Pe 18 octombrie 2021 a fost programat procesul pilotului David Henderson, cel care ar fi trebuit să fie la bordul aeronavei în locul lui Ibbotson.

ADVERTISEMENT

Bărbatul în vârstă de 66 de ani a era acuzat că a pus în pericol siguranța unui avion, dar și că a îmbarcat un pasager fără autorizație.

După ce în octombrie 2020 a pledat „nevinovat” în fața tribunalului din Cardiff, Henderson și-a schimbat la 180 de grade declarația. Acesta a recunoscut că a încercat să îmbrace un pasager fără să aibă permisiune sau autorizație.

ADVERTISEMENT

Originar din Hotham, East Riding of Yorkshire, Henderson a pledat „vinovat”, atunci când a cerut să fie reîncadrat, cu o zi înaintea procesului judecat la Tribunalul din Cardiff.

Bărbatul pretinde că a organizat zborul care îi transporta pe Emiliano Sala (28 de ani) și pe pilotul Dave Ibbotson.

ADVERTISEMENT

David Henderson va fi judecat pentru că a pus în pericol siguranța unei aeronave, infracțiune în temeiul legii Ordinului de navigație aeriană (2016), implementată de Autoritatea Aeronautică Civilă.

Familia fotbalistului, bântuită de drame

Familia lui Emiliano Sala pare lovită de un blestem. În vara acestui an, sora fostului fotbalist a ajuns de urgență la spital în urma unei tentative de sinucidere, în stare critică.

La doi ani și jumătate de la dispariția lui Emiliano, Romina a fost internată într-un spital din Santa Fe, după ce a încercat să își pună capăt zilelor. Sora fostului atacant a fost devastată de ceea ce s-a întâmplat cu Sala. Pe 31 octombrie 2020, când fotbalistul și-ar fi serbat ziua de naștere, femeia a postat un mesaj cutremurător.

„La mulți ani, frate! Oriunde te-ai afla, dă-ne puterea de a continua. Aș vrea ca totul să fie diferit. Promit că nu ne vom opri până la sfârșit. Pupici spre cer. Nu există cuvinte care să descrie durerea”, a scris Romina, pe Facebook.

ADVERTISEMENT