Fotbal international

Anchetă în fotbalul din Belgia! Transferul lui Collins Fai de la Dinamo la Standard Liege este investigat

29.01.2020 | 20:31
Ancheta in fotbalul din Belgia Transferul lui Collins Fai de la Dinamo la Standard Liege este investigat
Collins Fai. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Collins Fai s-a transferat de la Dinamo la Standard Liege în 2016, în schimbul sumei de 150.000 de euro. Mutarea este investigată de polițiștii belgieni, care au făcut mai multe percheziții la sediul lui Standard Liege.

Anchetă în fotbalul din Belgia

Transferul lui Collins Fai

de la Dinamo la Standard Liege este pus sub acuzație de poliția din Belgia. Sediul clubului, dar și locuința președintelui Bruno Venanzi au fost percheziționate încă de la prima oră.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au ridicat documente și mai multe telefoane mobile, Informația fiind publicată pe site-ul radio-televiziunii RTBF.

  • 27 de ani a împlinit Collins Fai pe 13 august
  • 121 de meciuri a jucat Collins Fai pentru Standard Liege
ADVERTISEMENT

Collins Fai a fost recomandat de Mircea Rednic la Standard Liege

Toată ancheta a început din momentul în care agentul de jucători Christophe Henrotay a fost arestat la Monaco și inculpat pentru spălare de bani, fals şi uz de fals.

Cristophe Henrotay a fost consilierul președintelui Bruno Venanzi, iar transferurile lui Collins Fai,  Sambou Yatabare şi Christian Luyindama sunt verificate în amănunt de anchetatori.

ADVERTISEMENT

Mircea Rednic, fostul antrenor al lui Dinamo și în prezent tehnician la Poli Iași, a ajutat la realizarea transferului, recomandându-l pe Collins Fai celor de la Standard Liege. Camerunezul intra în ultimele șase luni de contract și risca să plece gratis, iar „câinii” au obținut 150.000 de euro din transferul său în Belgia.

Din toate transferurile care sunt verificate de poliția belgiană, Collins Fai este singurul fotbalist care încă evoluează pentru Standard Liege.

ADVERTISEMENT

La Standard Liege evoluează Denis Drăguș, un alt fotbalist venit din Casa Pariurilor Liga 1, care a evoluat doar în două meciuri pentru belgieni.

  • 66 de meciuri a evoluat Collins Fai în tricoul lui Dinamo
  • 1.800.000 de euro este cota de piață a lui Collins Fai, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT