Anchetă la DNA despre TEL DRUM şi afacerile lui Dragnea din Brazilia

Direcţia Naţională Anticorupţie a confirmat vineri că are în lucru un dosar penal, in rem, sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei, în legătură cu o...
07.07.2017 | 15:35
Ancheta la DNA despre TEL DRUM si afacerile lui Dragnea din Brazilia
ADVERTISEMENT

Direcţia Naţională Anticorupţie a confirmat vineri că are în lucru un dosar penal, in rem, sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei, în legătură cu o parte din dezvăluirile RISE Project, în cadrul anchetei fiind solicitate relaţii de la autorităţi din Brazilia. Dosarul penal este deschis, conform DNA, din 19 februarie 2016.

Redăm integral comunicatul DNA:

“Ca răspuns la solicitări primite de la reprezentanţi ai mass media determinate de publicarea unei investigaţii jurnalistice, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să transmită următoarele :

ADVERTISEMENT

O parte dintre aspectele conţinute în investigaţia jurnalistică publicată la data de 6 iulie 2017 fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul DNA. În acest dosar, constituit pe bază de sesizare din oficiu, procurorii au dispus, la data de 19 februarie 2016, începerea urmăririi penale in rem (faţă de fapte) sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei.

Redăm integral comunicatul DNA: “Ca răspuns la solicitări primite de la reprezentanţi ai mass media determinate de publicarea unei investigaţii jurnalistice, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să transmită următoarele : O parte dintre aspectele conţinute în investigaţia jurnalistică publicată la data de 6 iulie 2017 fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul DNA. În acest dosar, constituit pe bază de sesizare din oficiu, procurorii au dispus, la data de 19 februarie 2016, începerea urmăririi penale in rem (faţă de fapte) sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei.

ADVERTISEMENT

După începerea urmăririi penale in rem au fost administrate mijloace de probă constând în audieri de martori, ridicări de documente, solicitări de relaţii de la autorităţile naţionale şi de la autorităţile din Brazilia.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se precizează în informarea de presă.

ADVERTISEMENT

După începerea urmăririi penale in rem au fost administrate mijloace de probă constând în audieri de martori, ridicări de documente, solicitări de relaţii de la autorităţile naţionale şi de la autorităţile din Brazilia. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se precizează în informarea de presă.

Jurnaliştii de investigaţii de la Rise Project au publicat, joi, un raport clasificat al serviciului secret al Ministerului de Interne, DGIPI, potrivit căruia şeful PSD, Liviu Dragnea ar fi „deţinătorul majoritar al acţiunilor la purtător de la SC Tel Drum SA”, fapt pe care Dragnea l-a negat întotdeauna. Chiar în ziua în care apare documentul secret al DGIPI, redacţia Rise Project a fost vizitată de o echipă ANAF. Liviu Dragnea s-a distanţat de această acţiune în forţă, spunând că are sentimentul că se doreşte compromiterea sa şi a cerut ministrului de Finanţe şi şefului ANAF să dea explicaţii privind prezenţa inspectorilor ANAF în redacţia Rise Project.

ADVERTISEMENT

Citeşte mai mult pe Realitatea