News

Anchetă la fabrica de lactate din Ibăneşti, unde 4 bărbați au murit. Ce nereguli au fost descoperite

Este anchetă de amploare la fabrica de lactate din Ibănești, Botoșani. Patru oameni au murit după ce au intrat în iazul de decantare.
25.06.2024 | 16:45
Ancheta la fabrica de lactate din Ibanesti unde 4 barbati au murit Ce nereguli au fost descoperite
Anchetă la fabrica de lactate din Ibăneşti, unde 4 bărbați au murit. colaj Fanatik/ Foto botosaninews/ISU
ADVERTISEMENT

O anchetă de amploare este în desfășurare la fabrica de lactate din localitatea Ibănești, Botoșani, aici unde patru bărbați au murit, duminică, 23 iunie, în prima zi de Rusalii. Au fost descoperite numeroase nereguli.

Ce a descoperit ITM la fabrica de lactate din Ibăneşti

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă au aflat că niciuna dintre victimele tragicului incident nu purta echipament de protecție, potrivit Observator News. Și nu este singura încălcare a regulamentului.

ADVERTISEMENT

Se pare că angajații care și-au pierdut viața, după ce au intrat în iazul de decantare, nu aveau specificat în fișa postului că intră în atribuțiile lor să golească acel bazin. Cu toate acestea, unul dintre ei a intrat pentru a face acest lucru.

De altfel, prima victimă care a ajuns în iaz nu lucra cu forme legale, conform inspectorilor ITM. Sursa citată menționează că imediat după incident a fost trimis contractul său pentru a fi înregistrat cu o dată anterioară producerii tragediei.

ADVERTISEMENT

Astfel, autoritățile fac cercetări și în această direcție. Urmează să se afle de cât timp lucra, de fapt, bărbatul aici și dacă reprezentanții fabricii au încercat să ascundă faptul că respectivul nu avea contract de muncă.

Printre bărbații morți se numără și patronul firmei

În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și alte două legate de siguranță. Amintim că printre persoanele decedate se numără și patronul firmei, Radu Tudose, în vârstă de 58 de ani.

ADVERTISEMENT

Inițial, în interior ar fi coborât unul dintre bărbați, însă nu a reușit să iasă. Prin urmare, ceilalți trei, printre care și patronul fabricii, au coborât pentru a-l ajuta. Din păcate, toți au avut parte de un sfârșit cumplit.

Se pare că în bazin ar fi intrat și o a cincea persoană, care însă a folosit o sfoară în acel moment, fiind ajutat de alți angajați. El a leșinat, dar a fost scos la timp și a supraviețuit. Însă, colegii lui au fost găsiți inconștienți.

ADVERTISEMENT

Cei patru bărbați au murit din cauza intoxicației cu acid sulfuric şi amoniac. Cercetările continuă în acest caz, urmând să se stabilească, în mod exact, cum s-a produs această tragedie care a dus la moartea celor patru persoane.

 

ADVERTISEMENT
Tags: