News

Anchetă la Piatra Neamț! Un bărbat a ajuns de două ori la spital cu simptome de COVID-19 și nu a fost testat! Ulterior a ieșit pozitiv

03.04.2020 | 12:06
Ancheta la Piatra Neamt Un barbat a ajuns de doua ori la spital cu simptome de COVID19 si nu a fost testat Ulterior a iesit pozitiv
ADVERTISEMENT

Anchetă la Piatra Neamț acolo unde procurorii fac cercetări după ce un bărbat în vârstă de 45 de ani s-a prezentat de două ori la Unitatea de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ.

Anchetă la Piatra Neamț!

Acesta acuza simptome specifice persoanele infectate cu Covid-19, dar medicii au luat decizia să nu-l testeze. Cu toate acestea, peste doar câteva zile, el a fost adus de urgență cu ambulanţa la unitatea medicală.

ADVERTISEMENT

Abia a treia oară, bărbatul a fost testat pentru coronavirus, iar rezultatul a ieșit pozitiv.

Un bărbat a ajuns de două ori la spital cu simptome de COVID-19 și nu a fost testat!

Acum, conform unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ, la Parchet a fost înregistrat, în 2 aprilie, un dosar penal pentru  zădărnicirea combaterii bolilor.

“Obiectul sesizării se referă la faptul că, în zilele de 18 şi 20 martie, un bărbat din municipiul Piatra Neamţ, în vârstă de 45 de ani, s-a prezentat la Unitatea de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţe Piatra Neamţ,(…)

ADVERTISEMENT

(…) acuzând simptome specifice persoanelor infectate cu virusul Covid-19, fără a se dispune testarea”, se arată în comunicat.

Sursa citată spune că, în 23 martie, bărbatul a fost adus cu ambulanţa la unitatea medicală din Neamţ, ocazie cu care s-a dispus testarea, fiind diagnosticat cu infecţie cu COVID-19.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, procurorii cercetează şi dacă au fost respectate protocoalele privind transportul între unităţile medicale a persoanelor infectate cu Covid-19.

Se întâmplă lucrul acesta după ce pacientul în cauză a fost transferat la un spital din municipiul Iaşi după diagnosticarea cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT