News

Anchetă la Spitalul Judeţean Vrancea, după ce o persoană cu COVID-19 a fost pusă în acelaşi salon cu un pacient care nu avea virusul

06.08.2020 | 17:14
Ancheta la Spitalul Judetean Vrancea dupa ce o persoana cu COVID19 a fost pusa in acelasi salon cu un pacient care nu avea virusul
ADVERTISEMENT

O anchetă internă a fost demarată în Vrancea, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) ”Sf. Pantelimon” Focşani.  Un bolnav pozitiv cu virusul Covid-19 a fost internat în salon cu un pacient negativ.

Pacientul care venea din “zona gri” şi care, ulterior, a ieşit pozitiv la testarea pentru noul coronavirus a fost internat în acelaşi salon cu un alt pacient. Acesta din urmă avea rezultatul negativ la testul pentru Covid-19.

ADVERTISEMENT

Greșeala s-a produs în Secţia de Nefrologie, au informat, joi, reprezentanţii unităţii medicale.

Pacient negativ pus în același salon cu un bolnav pozitiv

Medicul de pe Secţia de Nefrologie a internat, miercuri, un pacient pozitiv în acelaşi salon cu un pacient negativ, pentru a le face dializă. Pacientul venea din ‘zona gri’ şi fusese testat pentru COVID-19, iar medicul nu a aşteptat rezultatul testării. Ulterior, rezultatul testării a fost pozitiv. În acest moment a fost demarată o anchetă internă la nivelul secţiei“, a declarat, pentru AGERPRES, managerul SJU Focşani, Elena Codruţa Neagu.

ADVERTISEMENT

Potrivit managerului Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) ”Sf. Pantelimon” Focşani., Elena Codruța Neagu, o anchetă epidemiologică este în curs la Secţia de Boli Infecţioase.

Se pare că o asistentă medicală a fost testată pozitiv pentru COVID-19 la întoarcerea din concediu. Acesta ar fi intrat în contact apoi cu alte două cadre medicale din secţie.

ADVERTISEMENT

În prezent, la SJU Focșani sunt declarate două focare active. Sunt cinci cazuri pozitive în rândul personalului medical din Secţia de Psihiatrie şi alte patru cazuri la Ortopedie. Trei medici şi şase asistenţi medicali au ieşit pozitivi la testarea pentru COVID-19.

Situația este din ce în ce mai alarmantă în România și este nevoie de multă prudență și de o abordare meticuloasă.În ultimele 24 ore au fost înregistrate 1.345 de cazuri noi de Covid-19, din 24.147 de teste efectuate.

ADVERTISEMENT

Au decedat 45 de persoane infectate cu coronavirus, iar la terapie intesivă sunt 458 de pacienți.

Tags: