News

Ancheta morții lui Ioan Crișan evoluează. Noi probe, căutate în hala fermei deținută de afacerist

Anchetatorii fac pași importanți în ancheta legată de decesul afaceristului Ioan Crișan. Noi probe sunt căutate la ferma acestuia.
01.06.2021 | 17:02
Ancheta mortii lui Ioan Crisan evolueaza Noi probe cautate in hala fermei detinuta de afacerist
Ancheta morții lui Ioan Crișan evoluează. Noi probe, căutate în hala fermei deținută de afacerist. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

După ce au ajuns la concluzia că în cazul exploziei de sâmbătă din Arad este vorba de crimă cu premeditare, anchetatorii care cercetează asasinarea omului de afaceri Ioan Crișan continuă să caute probe.

Probe legate de mașina afaceristului Ioan Crișan, căutate la ferma acestuia

În cursul acestei zile, procurorii s-au deplasat în două locații considerate a fi extrem de importante. O echipă de investigatori s-a dus la casa familiei lui Ioan Crișan, iar o alta caută probe în hala fermei acestuia, din satul Iratoșu.

ADVERTISEMENT

Potrivit Gândul, care citează surse judiciare, ferma omului de afaceri poate fi un loc cheie în demersul anchetei. În această locație, mașina omului de afaceri a fost parcată cu zece zile înaintea asasinatului cu bombă.

În satul din județul Arad, Ioan Crişan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situată la câţiva kilometri de municipiul reședință de județ.

ADVERTISEMENT

La această oră, anchetatorii au indicii că bomba care a produs explozia mașinii lui Ioan Crișan a fost confecționată din mai multe substanțe extrem de toxice și periculoase, notează sursa citată.

Există vreo legătură între moartea lui Ioan Crișan și contrabanda cu țigări?

Aceleași surse susțin că, din verificările făcute până acum, nu s-au găsit indicii care să lege asasinatul cu bombă de transportul cu țigări de contrabandă descoperit de polițiști pe 24 mai, în localitatea Mîndruloc din comuna Vladimirești, aflată aproape de satul în care Ioan Crișan avea ferma.

ADVERTISEMENT

Până în prezent, nimeni nu a fost reținut după presupusa crimă de la Arad. Cazul morții omului de afaceri a fost preluat duminică de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, care face cercetări pentru omor calificat săvârșit cu premeditare.

Bărbatul mort într-o explozie a unui autoturism care a avut loc sâmbătă dimineața în municipiul Arad, Ioan Crișan, era un cunoscut om de afaceri din zonă.

ADVERTISEMENT

În ultimii ani, acesta a dezvoltat un business în sectorul piscicol, înființând prima crescătorie de somn african din România, crescuți în bazine cu apă termală. Recent, el a adus în țară și crocodili, pentru a produce în viitor carne.

În vârstă de 67 de ani, Ioan Crişan (67 de ani) a lucrat întâi ca electronist la Aeroportul din Arad, timp de 25 de ani, iar ulterior în transporturi.

Pasiunea pentru pescuit l-a făcut însă să viziteze o crescătorie de somn african și să decidă că vrea să investească în acest business, înființând în acest sens firma Crimatex, scrie Agro Business.

ADVERTISEMENT