News

Anchetă nouă privind originea Covid-19, cerută de liderii G7, la inițiativa lui Joe Biden

Liderii G7 cer o nouă anchetă privind originea Covid-19, la inițiativa liderului american Joe Biden.
10.06.2021 | 12:53
Ancheta noua privind originea Covid19 ceruta de liderii G7 la initiativa lui Joe Biden
ADVERTISEMENT

Reuniunea liderilor G7, programată sâmbătă în Marea Britanie, va avea pe ordinea de zi și subiectul pandemiei de Covid-19.

Liderii celor 7 state vor cere Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) o nouă anchetă privind originea noului coronavirusului, anunță The Guardian.

ADVERTISEMENT

Liderii G7 vor cere OMS o nouă anchetă legată de originea Covid-19

Reprezentanții Canadei, Franței, Germaniei, Italiei, Japoniei, Marii Britanii și SUA sunt pregătiți să facă progrese în privința aflării originilor Covid-19. Totul vine pe măsură ce teoria ”scurgerilor de laborator” a captat atenția în întreaga lume, se arată într-un proiect de document, scrie sursa citată.

În acest context, liderii vor face apel la Organizația Mondială a Sănătății să adopte o analiză ”proaspătă și transparentă” asupra chestiunii epidemiologice.

ADVERTISEMENT

Mișcarea are la bază un apel care a fost iniţiat de Joe Biden. Recent, Administrația de la Casa Albă a luat decizia de a extinde ancheta privind originile pandemiei, cu unul dintre serviciile de informaţii înclinând spre teoria că SARS-CoV-2 a provenit din laborator.

La începutul acestui an, o echipă a OMS a anunțat că este ”extrem de puțin probabil” ca noul coronavirus să se fi scurs dintr-un laborator din Wuhan, China.

ADVERTISEMENT

Comunitatea științifică a organizației a mers pe ideea că virusul s-ar fi transmis de la un animal la un om înainte de a fi răspândit.

Ulterior, posibilitatea ca un accident de laborator să fi dezlănțuit Covid-19 a câștigat un larg interes. Asta după ce un raport Wall Street Journal scria că trei lucrători de la laboratorul Wuhan au fost spitalizați în noiembrie 2019, înainte de primele cazuri raportate de SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

Liderii G7, implicare în campania de imunizare la nivel global

Potrivit sursei citate, liderii G7 şi-au luat şi angajamentul de a livra 1 miliard de doze de vaccinuri anti-Covid în următorul an, pentru a accelera protecţia la nivel global împotriva bolii Covid-19.

În primă fază, încă înainte de a ajunge la summit, Joe Biden a spus că SUA va cumpăra 500 de milioane de doze de vaccin pentru a fi distribuite în țările dezvoltate.

În paralel, Uniunea Europeană anunță că va acorda un ajutor umanitar de 250 milioane de euro destinaţi luptei împotriva foametei” în Africa, Afganistan şi Venezuela, a anunţat miercuri preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, înaintea summitului G7.

ADVERTISEMENT
Tags: