News

Anchetă penală după o joacă la Brăila. Un jandarm a luat pistolul unui polițist și a tras un glonț în podea

Anchetă penală la Brăila după ce un jandarm a luat pistolul unui polițist şi a tras un glonț în podea.
31.07.2021 | 12:55
Ancheta penala dupa o joaca la Braila Un jandarm a luat pistolul unui politist si a tras un glont in podea
ADVERTISEMENT

O joacă petrecută la Brăila între doi angajați din Poliție și Jandarmerie s-a lăsat cu urmări de natură penală.

Un jandarm a luat pistolul unui polițist și, accidental, a tras un glonț în podea. Din fericire, nu au fost înregistrați răniți, dar cei doi angajați MAI vor suporta consecințele incidentului.

ADVERTISEMENT

Anchetă penală la Brăilă, după ce un jandarm a luat pistolul unui poliţist şi a tras un glonț în podea

Evenimentul extrem de rar și de ciudat a fost consemnat în orașul Însurăței. Din datele furnizate de IPJ Brăila reiese că polițistul implicat lucrează în cadrul Poliţiei din această localitate.

În ziua incidentului, acesta s-a prezentat la sediul Poliţiei pentru a intra în serviciu şi a-şi ridica armamentul din dotare.

ADVERTISEMENT

Agentul a primit pistolul şi l-a aşezat pe birou pentru a înscrie în registru ridicarea acestuia, moment în care un jandarm care, de asemenea, urma să intre în serviciu, ar fi luat pistolul de pe birou şi ar fi executat accidental un foc în podea, scrie Agerpres.

În acest caz, ambii ”oameni ai legii” au încălcat regulamentul: poliţistul pentru că a lăsat arma pe masă armată şi neasigurată, iar jandarmul pentru că a folosit-o fără drept.

ADVERTISEMENT

Singura parte bună a evenimentului petrecut la secția de Poliție din Însurăței este că nicio persoană nu a fost rănită.

Ce acuzații li se aduce polițistului și jandarmului

Superiorii celor doi au întocmit deja verificările în urma incidentului. În cazul jandarmului au început actele procedurale pentru infracțiunea de uz de armă fără drept. Dosarul a fost înaintat Parchetului Militar Bucureşti – circumscripţia Constanţa, cazul urmând să fie soluționat conform prevederilor legale.

ADVERTISEMENT

Conducerea IPJ Brăila a anunțat că a demarat efectuarea de verificări în cazul polițistului, în vederea stabilirii existenței sau inexistenței abaterii disciplinare de neglijență manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu.

”Poliţiştii au întocmit actele procedurale pentru infracţiunea de uz de armă fără drept, acestea fiind înaintate Parchetului Militar Bucureşti, circumscripţia Constanţa, urmând a fi soluţionat conform prevederilor legale.

De asemenea, faţă de poliţistul în cauză, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila a dispus efectuarea de verificări în vederea stabilirii existenţei/inexistenţei abaterii disciplinare de neglijenţă manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu şi luării măsurilor legale în acest sens”, a transmis IPJ Brăila

ADVERTISEMENT