News

Anchetă penală în cazul morții unui viceprimar din Vaslui. Bărbatul a murit de Covid-19, dar în acte figura ca vaccinat

Rudele unui viceprimar dintr-o comună din Vaslui au recunoscut bărbatul că nu era vaccinat împotriva bolii, deși în acte figura ca fiind imunizat.
30.10.2021 | 13:58
Ancheta penala in cazul mortii unui viceprimar din Vaslui Barbatul a murit de Covid19 dar in acte figura ca vaccinat
ADVERTISEMENT

Lucian Lăcătușu, viceprimar al comunei Drânceni din județul Vaslui, a decedat joi noaptea, în urma infecției cu Covid-19, la vârsta de numai 43 de ani.

Potrivit publicației Libertatea, rudele lui Lucian Lăcătușu ar fi recunoscut în fața cadrelor medicale de la Spitalul Județean de Urgență din Vaslui că acesta nu era vaccinat, deși figura ca imunizat în actele oficiale.

ADVERTISEMENT

Poliția din Vaslui a deschis dosar penal în acest caz pentru comiterea infracțiunilor de fals intelectual și uz de fals.

Rudele au recunoscut că nu era vaccinat

A ajuns la spital foarte târziu. Avea o afectare pulmonară de 70%. S-a făcut tot ce este omenește posibil. Pentru că nu am mai avut niciun pacient vaccinat care să aibă o asemenea evoluție a bolii, am avut dubii dacă este sau nu vaccinat. Rudele au fost întrebate dacă este sau nu vaccinat și, într-un final, au declarat că de fapt nu era vaccinat”, au declarat surse medicale din cadrul Spitalulului Județean din Vaslui.

ADVERTISEMENT

Rudele bărbatului de 43 de ani spun că acesta nu suferea de alte boli care să-i fi grăbit sfârșitul după infectarea cu Covid-19.

După ce s-a îmbolnăvit, Lucian Lăcătușu a preferat să se trateze acasă, timp în care starea i s-a agravat până în punctul în care medicii nu l-au mai putut salva.

ADVERTISEMENT

În actele oficiale de la Direcția de Sănătate Publică Vaslui, viceprimarul din Drânceni figura ca fiind vaccinat cu serul produs de către compania Johnson&Johnson.

După apariția în  presă a informațiilor legate de posibila vaccinare fictivă a lui Lucian Lăcătușu, poliția vasluiană a început o anchetă penală.

ADVERTISEMENT

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui s-au sesizat din oficiu și efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au produs aspectele prezentate. În cauză, a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals intelectual și uz de fals”, se arată într-un comunicat al IPJ Vaslui.

Bărbatul a chemat prea târziu ambulanța

Mihai Morărașu, primarul comunei Drânceni, a precizat că Lăcătușu fusese confirmat cu Covid-19 în jur de 10 octombrie. Viceprimarul și-a sunat șeful și l-a informat că se simte rău și apoi l-a anunțat că testul pentru Covid a ieșit pozitiv.

După zece zile, Lucian Lăcătușu l-a sunat din nou pe primar și i-a spus că starea i s-a înrăutățit și apoi a chemat ambulanța.

Suntem în stare de șoc. Nu ne vine să credem. Era un om perfect sănătos, sportiv, nefumător. I-am spus să meargă la spital dacă se simte rău, însă a rămas acasă. S-a gândit probabil că poate învinge boala acasă. Din câte știu, era vaccinat”, a declarat primarul Mihai Morărașu.

ADVERTISEMENT