News

Anchete în Suceava. O educatoare și un profesor de biologie, reținuți pentru agresiuni sexuale

Mai multe cazuri de agresiuni sexuale au intrat în vizorul poliției din Suceava. Oamenii legii desfășoară două anchete distincte, în care sunt implicați o educatoare și un profesor de biologie
15.01.2022 | 18:09
Anchete in Suceava O educatoare si un profesor de biologie retinuti pentru agresiuni sexuale
Două cadre didactice au fost reținute pentru 30 de zile, pentru agresarea unor minori. sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Oamenii legii din Suceava desfășoară două anchete diferite, după ce o educatoare, precum și un profesor de biologie au fost reținuți pentru agresiuni sexuale. Victimele sunt trei fetițe de grădiniță, respectiv o adolescentă în vârstă de 14 ani.

Anchete în Suceava. O educatoare și un profesor de biologie, reținuți pentru agresiuni sexuale

Două cadre didactice din județul Suceava sunt anchetate în dosare distincte, pentru înfăptuirea de agresiuni sexuale. Aceștia au fost arestați pentru 30 de zile.

ADVERTISEMENT

În primul dosar, este implicată o educatoare, acuzată că ar fi agresat sexual două fetițe de la grădiniță, cu vârste de patru și de șase ani.

Cazul a intrat în vizorul anchetatorilor, după ce mașina femeii a fost incendiată de tatăl celor două fetițe abuzate sexual.

ADVERTISEMENT

“La data de 6 decembrie 2021, o femeie a sesizat faptul că autoturismul, proprietate, parcat în faţa blocului, a fost incendiat. În ziua de 17 decembrie 2021, persoana bănuită de comiterea faptei a fost identificată şi reţinută, pentru 24 de ore, iar, ulterior, arestată”, a transmis Poliția Română.

Acesta le-a spus polițiștilor că femeia în vârstă de 52 de ani este educatoare la grădinița din comuna Bosanci și a avut un comportament neadecvat față de fetițele lui. Mai exact, aceasta și-ar fi introdus degetul în zona intimă a celor două micuțe.

ADVERTISEMENT

“Din cercetările efectuate, s-a stabilit faptul că bărbatul, care ar fi incendiat maşina, este tatăl a două fetiţe minore şi ar fi recurs la acest gest de răzbunare, ca urmare a unor acte de viol şi agresiune sexuală din partea femeii asupra fiicelor sale”, au mai spus reprezentanții Inspectoratului General al Poliției Române.

În urma mai multor percheziții, la grădiniță și la locuința suspectei, oamenii legii au constatat că spusele bărbatului se confirmă.

ADVERTISEMENT

Ba mai mult, reprezentanții poliției au precizat că, în urma verificărilor, ar fi fost identificată o a treia victimă a educatoarei.

“În urma probatoriului administrat şi a două percheziţii efectuate în ziua de 14 ianuarie a.c., în localităţile Suceava şi Bosanci, s-a dispus reţinerea femeii, pentru 24 de ore. Ulterior, femeia a fost arestată, pentru 30 de zile”, au mai menționat aceștia.

Profesor de biologie, anchetat pentru agresiuni sexuale

Un alt dosar de cercetare penală îl vizează pe un profesor de biologie, acuzat că și-a obligat una dintre eleve să întrețină relații sexuale cu el.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 59 de ani, care predă biologie la școala gimnazială din satul Costâna, comuna Todirești, din județul Suceava.

Acesta i-ar fi făcut mai multe avansuri uneia dintre elevele sale, o adolescentă în vârstă de 14 ani, din clasa a VII-a. Apoi, ar fi abordat-o în curtea școlii, cu scopul de a o convinge să întrețină relații sexuale cu el.

Fata l-a înregistrat, însă, cu telefonul mobil și i-a arătat filmulețul mamei sale. Ulterior, aceasta a mers la poliție și l-a reclamat pe profesor.

“Au fost continuate cercetările în cauza din data de 12 ianuarie a.c., când o elevă, de 14 ani, ar fi fost victima unor avansuri cu tentă sexuală şi a unui comportament indecent şi provocator, din partea unui bărbat, de 59 de ani.

După continuarea cercetărilor, poliţiştii au dispus reţinerea bărbatului, pentru 24 de ore, ulterior fiind prezentat instanţei competente, care a dispus arestarea, pentru 30 de zile”, au mai spus reprezentanții IGPR.

ADVERTISEMENT