News

ANCOM a decis închiderea unui site care promova știri false. Exemplu de titlu: “Nu vă vaccinaţi… vă inhibă gena cu credinţa în Dumnezeu”

07.05.2020 | 12:59
ANCOM a decis inchiderea unui site care promova stiri false Exemplu de titlu Nu va vaccinati va inhiba gena cu credinta in Dumnezeu
ADVERTISEMENT

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a luat decizia de a închide un nou site care promovează știri false. Concret, este vorba de un blog în care autoarea îi îndeamnă pe oameni să nu se vaccineze pentru coronavirus pentru că acest lucru le va înhiba „gena responsabilă cu credinţa în Dumnezeu”.

Un nou site închis de ANCOM pentru promovarea de știri false

Pandemia de coronavirus a creat o adevărată isterie în rândul oamenilor care își dau cu părerea despre proveniența virusului, despre leacuri și remedii împotriva bolii sau alte lucruri neadevărate.

ADVERTISEMENT

ANCOM a luat atitudine în această privință și a închis până la ora actuală mai multe site-uri care promovează știri false. Decizia a fost luată pe baza decretului de instituire a stării de urgență care permite autorităților să dispună închiderea site-urilor care publică știri false.

Cel mai recent site este blogul https://danielvla.wordpress.com/ care are un articol în care îi îndeamnă pe oameni să nu se vaccineze pentru COVID-19 pentru că acest lucru le „inhibă credința în Dumnezeu”.

ADVERTISEMENT

„NU VĂ VACCINAŢI CU NICI UN CHIP! Din 2005 pregăteau… Un vaccin provocat de un virus respirator, care (zic ei) SĂ INHIBE GENA RESPONSABILĂ CU CREDINŢA ÎN DUMNEZEU”, este unul dintre titlurile de pe blogul închis pentru știri false, relatează adevarul.ro

Autoarea blogului a vorbit cu preoții care susțin această părere?

Un alt titlu de pe blogul închis de instituție transmite ideea potrivit căreia militarii români și americani montează în pădurile din țara noastră antene 5G sau caută creștini retrași și pustnici.

ADVERTISEMENT

„Ce caută vehiculele cu militari români şi americani în pădurile din munţii Neamţului? Montează antene 5G sau caută creştini retraşi şi pustnici? Sau şi altceva?”, este titlul articolului

Daniela, autoarea blogului închis pentru promovarea de știri false, susține că a stat de vorbă cu mai mulți preoți care sunt de părere că pustnicii și sihaștrii din pădurile neamului sunt izgoniți de autorități, în timp ce restul oamenilor sunt îndemnați să stea acasă.

ADVERTISEMENT

„Am stat de vorbă cu mai multi părinţi înduhovniciti, care mi-au spus că e clar o prigoană contra pustnicilor şi sihastrilor din pădurile Neamţului si din toată România !!!

Asta are cumva vreo legătură cu celebrul, cinicul: STAŢI ACASĂ ? Se pare că da, în timp ce pe noi ne forţează să stăm în case în TEROARE și în frică nedându-ne voie nici măcar la Înviere să mergem, ei deja au început prigoana contra credinţei, contra: «Ciorilor negre din Carpaţi», cum numesc ei pustnicii, sihastrii şi călugării !!!

Doamne Ajută-ne şi Păzeşte-ne !!! Doamne Ajută !!! Amin !!!”, sunt doar câteva rânduri din postările scrise pe blogul care nu mai poate fi accesat.

Printre site-urile închise până la ora actuală de ANCOM se numără ortodoxinfo.ro, stiridemoment.ro, breackingnews.xyz, romania-veche.ro, justitiarul.ro sau bpnews.ro.

 

ADVERTISEMENT