News

ANCOM închide pentru a doua oară un site. Inițial, fusese redeschis la cererea ministrului Marcel Vela

01.05.2020 | 09:27
ANCOM inchide pentru a doua oara un site Initial fusese redeschis la cererea ministrului Marcel Vela
ADVERTISEMENT

ANCOM a luat decizia de a închide pentru a doua oară un site acuzat de furnizarea știrilor false în contextul pandemiei de coronavirus. Inițial, portalul fusese redeschis la cererea ministrului Marcel Vela.

ANCOM închide pentru a doua oară un site acuzat de știri false. Inițial, fusese redeschis la cererea ministrului Marcel Vela

În cursul zilei de joi, un site din România închis pentru informații false a fost fi redeschis la cererea unui jurnalist, după ce Grupul de Comunicare Strategică a impus câteva condiții.

ADVERTISEMENT

Mai mult, însuși ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a transmis către Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare în Comunicații (ANCOM) solicitarea de redeschidere a site-ului www.justitiarul.ro, care fusese inchis pentru ca a furnizat informatii false despre COVID-19.

Vineri, lovitură de teatru: site-ul a fost din nou închis! Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) anunţă decizia de a închide pentru a doua oară site-ul justitiarul.ro, pentru că ar fi publicat informaţii false despre epidemia de coronavirus, conform Stiripesure.

ADVERTISEMENT

Iată decizia publicată pe site-ul ANCOM:

“Având în vedere că, astfel cum rezultă din propunerea înaintată MAI de către GCS, în cadrul analizei efectuate, în data de 30 aprilie 2020, cu privire la conținutul disponibil prin intermediul site-ului https://www.justitiarul.ro/, GCS a constatat faptul că, ulterior încetării efectelor Deciziei președintelui ANCOM nr. 506/2020, referitoare la accesul utilizatorilor la conținutul disponibil pe acest site – decizie emisă ca urmare a adresei MAI nr. 12758/23.04.2020, înregistrată la ANCOM cu nr. SC-12733/23.04.2020.

Pe site-ul amintit au fost păstrate și postate informații false referitoare la COVID – 19”, fiind invocate în susținerea acestei constatări următoarele articole:

ADVERTISEMENT

Articolul cu titlul ”Cartea „Manifest” despre ieșirea din robie, viața sau Covid-19 (http://www.justitiarul.ro/cartea-manifest-despre-iesirea-din-robie-viata-sau-covid19/ ), semnat de autorul Mihnea CODRESCU.

Autorii site-ului justitiarul.ro promovau ideea că pandemia ar fi fost creată artificial pentru a “legaliza abuziv vaccinarea”. Platforma este administrată de societatea Netdesign SRL (Bistrița).

ADVERTISEMENT

Care au fost cererile ANCOM

Printre condițiile impuse de ANCOM pentru redeschiderea site-ului învinuit sunt eliminarea articolelor ce conțineau informații false referitoare la COVID-19 și filtrarea, pe viitor, a materialelor referitoare la acest subiect și publicarea doar a acelor materiale care conțin informații din surse oficiale și credibile,

O altă condiție impusă este aceea de asumare publică a identității site-ului justitiarul.ro, cu indicarea adresei de contact și a persoanelor/persoanei care administrează conținutul site-ului.

ADVERTISEMENT
Tags: