ADVERTISEMENT
News

ANCOM închide pentru a doua oară un site. Inițial, fusese redeschis la cererea ministrului Marcel Vela

Autor: Adrian Baciu | 01.05.2020 | 09:27
ANCOM închide pentru a doua oară un site. Inițial, fusese redeschis la cererea ministrului Marcel Vela
ANCOM închide pentru a doua oară un site. Inițial, fusese redeschis la cererea ministrului Marcel Vela. Sursa foto: insider.com

ANCOM a luat decizia de a închide pentru a doua oară un site acuzat de furnizarea știrilor false în contextul pandemiei de coronavirus. Inițial, portalul fusese redeschis la cererea ministrului Marcel Vela.

ADVERTISEMENT

ANCOM închide pentru a doua oară un site acuzat de știri false. Inițial, fusese redeschis la cererea ministrului Marcel Vela

În cursul zilei de joi, un site din România închis pentru informații false a fost fi redeschis la cererea unui jurnalist, după ce Grupul de Comunicare Strategică a impus câteva condiții.

Mai mult, însuși ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a transmis către Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare în Comunicații (ANCOM) solicitarea de redeschidere a site-ului www.justitiarul.ro, care fusese inchis pentru ca a furnizat informatii false despre COVID-19.

ADVERTISEMENT

Vineri, lovitură de teatru: site-ul a fost din nou închis! Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) anunţă decizia de a închide pentru a doua oară site-ul justitiarul.ro, pentru că ar fi publicat informaţii false despre epidemia de coronavirus, conform Stiripesure.

Iată decizia publicată pe site-ul ANCOM:

“Având în vedere că, astfel cum rezultă din propunerea înaintată MAI de către GCS, în cadrul analizei efectuate, în data de 30 aprilie 2020, cu privire la conținutul disponibil prin intermediul site-ului https://www.justitiarul.ro/, GCS a constatat faptul că, ulterior încetării efectelor Deciziei președintelui ANCOM nr. 506/2020, referitoare la accesul utilizatorilor la conținutul disponibil pe acest site – decizie emisă ca urmare a adresei MAI nr. 12758/23.04.2020, înregistrată la ANCOM cu nr. SC-12733/23.04.2020.

ADVERTISEMENT

Pe site-ul amintit au fost păstrate și postate informații false referitoare la COVID – 19”, fiind invocate în susținerea acestei constatări următoarele articole:

Articolul cu titlul ”Cartea „Manifest” despre ieșirea din robie, viața sau Covid-19 (http://www.justitiarul.ro/cartea-manifest-despre-iesirea-din-robie-viata-sau-covid19/ ), semnat de autorul Mihnea CODRESCU.

ADVERTISEMENT

Autorii site-ului justitiarul.ro promovau ideea că pandemia ar fi fost creată artificial pentru a “legaliza abuziv vaccinarea”. Platforma este administrată de societatea Netdesign SRL (Bistrița).

Care au fost cererile ANCOM

Printre condițiile impuse de ANCOM pentru redeschiderea site-ului învinuit sunt eliminarea articolelor ce conțineau informații false referitoare la COVID-19 și filtrarea, pe viitor, a materialelor referitoare la acest subiect și publicarea doar a acelor materiale care conțin informații din surse oficiale și credibile,

ADVERTISEMENT

O altă condiție impusă este aceea de asumare publică a identității site-ului justitiarul.ro, cu indicarea adresei de contact și a persoanelor/persoanei care administrează conținutul site-ului.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!