Sport

Ancuţa Bodnar, cetăţean de onoare la Vatra Moldoviţei. Câţi bani a primit de la autorităţile locale

Ancuţa Bodnar, meadaliată cu aur la Tokyo, alături de Simona Radiş, a avut parte de o primire pe cinste la Vatra Moldoviţei, localitatea natală.
07.08.2021 | 09:58
Ancuta Bodnar cetatean de onoare la Vatra Moldovitei Cati bani a primit de la autoritatile locale
Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş au adus singura medalie de aur a României la Tokyo. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş au adus singura medalie de aur a României la Tokyo, la dublu vâsle, la capătul unei curse pe care au dominat-o autoritar.

La întoarcerea în ţară, Ancuţa Bodnar a fost întâmpinată cu flori şi lacrimi de bucurie în localitatea natală, Vatra Moldoviţei. De asemenea, campioana de la Tokyo a primit distincţia de cetăţean de onoare la Vatra Moldoviţei.

ADVERTISEMENT

Ancuţa Bodnar, 25.000 de lei din partea autorităţilor locale, plus alţi 30.000 de la oameni de afaceri din zonă

În plus, autorităţile locale i-au acordat sportivei un premiu în valoare de 25.000 de lei. La această sumă s-au adăugat alţi 30.000 de lei veniţi de la oameni de afaceri din zonă.

“Am avut bucuria de a conferi titlul de Cetățean de Onoare domnișoarei Nicoleta Ancuța Bodnar, sportivă de performanță, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

ADVERTISEMENT

A fost un moment de solemnitate, în care, împreună cu reprezentanții tuturor instituțiilor din comună și ai mediului privat, dar și cu familia campioanei, am trăit momente înălțătoare”, a declarat Virgil Saghin, primarul comunei Vatra Moldoviței.

Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, trei medalii de aur în ultimele nouă luni. Două la Campionatele Europene şi una la Tokyo

Ancuța Bodnar este născută pe 25 septembrie 1998. În luna aprilie a acestui an, câştiga medalia de aur la Campionatul European de la Varese, tot alături de Simona Radiş. Şi-au apărat astfel titlul continental pe care îl câștigaseră și în octombrie 2020, la Campionatul European de la Poznan, Polonia.

ADVERTISEMENT

Deși sunt încă foarte tinere, Simona Radiș și Ancuța Bodnar au deja două titluri europene și, începând de luna trecută, au şi titlul olimpic în palmaresul impresionant.

“Ne motivăm tot timpul. Până la capăt și cu încredere, pentru că pista are 2.000 de metri”, spunea Ancuța Bodnar după victoria de la Tokyo, obţinută alături de Simona Radiş.

ADVERTISEMENT

Mărioara Popescu şi Elisabeta Lipă, ultimele care câştigaseră aur olimpic la dublu vâsle. În 1987, la Los Angeles

Echipajul României a început finala la dublu vâsle feminin pe culoarul 4, după ce reuşise să stabilească timpii cei mai buni în calificări şi semifinale. Simona Radiș și Ancuța Bodnar au terminat finala la dublu vâsle feminin cu 6:41.03, cel mai bun timp obţinut de un echipaj în istoria Jocurilor Olimpice la această probă.

În trecut, România s-a mai impus o singură dată la dublu vâsle feminin. La Jocurile Olimpice de la Los Angeles 1984, Mărioara Popescu şi Elisabeta Lipă cucereau medalia de aur la dublu vâsle feminin.

La ediţia din urmă cu 37 de ani, echipajul României nu a avut nicio emoţie pentru titlul olimpic, la fel cum s-a întâmplat şi la Tokyo.

ADVERTISEMENT