Sport

Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş s-au calificat în finală la dublu vâsle, după o nouă prestaţie de top. Primele declarații

Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş sunt în finala de dublu vâsle după ce s-au impus categoric în faţa adversarelor din Noua Zeelandă şi Lituania.
25.07.2021 | 14:29
Ancuta Bodnar si Simona Radis sau calificat in finala la dublu vasle dupa o noua prestatie de top Primele declaratii
ADVERTISEMENT
25-07-2021
11:27

Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, reacții după calificarea în finala la dublu vâsle

Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş au făcut o nouă cursă excelentă în cursa de dublu vâsle și au obținut calificarea în finală, într-o manieră entuziasmantă care le plasează între favoritele la câștigarea titlului olimpic.

Imediat după această performanță Ancuța Bondar a declarat: ”A fost un plus că le-am bătut, le-am scăzut moralul, noi suntem foarte încrezătoare pentru finală că vom face cea mai bună cursă și vom ajunge sus”, a spus Bondar pentru gsp.ro.

”Mai mulți factori au fost norocoși pentru noi astăzi și cred că o să fie și mai mulți factori norocoși miercuri pentru că de fapt aceea va fi cea mai importantă cursă.

Avem încredere în forțele noastre, ne susținem una pe cealaltă și nu promitem rezultatul, ci că vom da tot ce avem mai bun și sperăm să fie de ajuns”, a completat Simona Radiș, pentru sursa citată.

Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş îşi continuă drumul spre o nouă medalie pentru România la Jocurile Olimpice. Cele două au obţinut de o manieră impresionantă calificarea în finala probei de dublu vâsle.

Româncele au dominat clar pe tot parcursul cursei şi au terminat cei 2000 de metri cu 7:04:31. Aproape cinci secunde în faţa reprezentantelor din Noua Zeelandă, care merg şi ele în finala A, la fel ca şi Lituania.

ADVERTISEMENT

Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş sunt în finala de dublu vâsle. Favorite pentru medalia de aur!

Olanda, Canada şi SUA sunt celelalte echipe calificate pentru finala A, pe care România le va înfrunta pentru o a doua medalie la Jocurile Olimpice, după argintul obţinut de Ana Maria Popescu.

România a avut cel mai bun timp dintre toate echipele calificate în finală şi porneşte ca favorită pentru aur în ultimul act, care va avea loc miercuri, de la ora 03:18 a României.

ADVERTISEMENT
Clasamentul primei semifinale
Clasamentul primei semifinale

Ioan Prundeanu şi Marian Enache, reprezentanţii României în proba de dublu vâsle masculin, nu au avut prestaţii la fel de bune.

Rezultat dezamăgitor pentru Ioan Prundeanu și Marian Enache. Au ratat calificarea în finala A

Cei doi merg doar în finala B a competiției și nu vor avea ocazia să se lupte pentru o medalie. În semifinale, Prundeanu și Enache au terminat cu doar al cincilea timp.

ADVERTISEMENT

6:29:55 a fost timpul obținut de români, în vreme ce Olanda, câștigătoarea seriei, a avut 6:20:17. Alături de batavi, China și Elveția merg în fnala A. Iar Coreea de Sud, România și Lituania merg în finala B.

Din cealaltă grupă a semifinalelor, Franța, Marea Britanie și Polonia au obținut calificarea în finala A. În vreme ce Noua Zeelandă, Irlanda și Germania vor fi în finala B, cu România, Coreea de Sud și Lituania.

ADVERTISEMENT

Fetele de la patru rame fără cârmaci au pierdut la mai puțin de o secundă calificarea în finală

Mădălina Hegheş, Roxana Iuliana Anghel, Elena Logofătu și Cristina Georgiana Popescu au ratat prezența în finala probei de patru rame fără cârmaci feminin.

Sportivele din România au terminat pe locul 3 în recalificări, cu 6:47,38. Doar primele două clasate prind finala probei: Marea Britanie (6:46,20) și Polonia (6:46,57).

În fine, ultimii care au intrat în concurs au fost băieții de la patru rame fără cârmaci. Rezultat perfect pentru ei în recalificări.

România merge și în finala probei de patru rame fără cârmaci masculin, dar șansele la o medalie sunt mici

Mihaiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu şi Cosmin Pascari au câștigat în recalificări. Și își asigură astfel prezența în finala probei, care va avea loc miercuri, de la ora 4:10 a României.

Cei patru sportivi români au dominat categoric cursa în recalificări și au terminat cu 6:09,72. În finală mai merge și Olanda, a doua clasată, Olanda, cu 6:11,22.

SUA, Australia, Marea Britanie și Australia sunt celelalte patru echipe care vor fi în finala de miercuri. Australienii pornesc ca favoriți. 5:54,27 este timpul care le-a adus calificarea în finală.

ADVERTISEMENT