Fotbal international

Andaluzia, lovită de ”Tunetul Nordului”. Erling Haaland, venerat după Sevilla – Dortmund 2-3. ”Mbappe m-a motivat”

18.02.2021 | 01:13
Andaluzia lovita de Tunetul Nordului Erling Haaland venerat dupa Sevilla  Dortmund 23 Mbappe ma motivat
ADVERTISEMENT

Erling Haaland scrie istorie în Liga Campionilor. ”Tunetul Nordului” a lovit de două ori în Andaluzia și a îngenuncheat-o pe Sevilla. Cifrele atacantului de 20 de ani al Borussiei Dortmund sunt ”înspăimântătoare”.

Sevilla a deschis scorul în minutul 7 prin Suso, dar Haaland încă nu se încălzise. În minutul 19, norvegianul a inițiat o fază de atac, a trecut mingea elegant printre picioarele adversarului, i-a pasat lui Dahoud, care a catapultat balonul în plasa porții lui Bono.

ADVERTISEMENT

În minutul 27, același atacant nordic a „croșetat” la marginea careului, a intrat în combinație cu Sancho și a finalizat elegant din cădere, ducându-și echipa în avantaj. Haaland și-a încheiat recitalul din prima repriză cu reușita din minutul 43 finalizând simplu din pasa lui Marco Reus.

Presa internațională, plecăciuni în fața lui ”Thor” Haaland

„Dubla” din victoria Borussiei Dortmund, scor 3-2, la Sevilla, i-a făcut pe jurnaliștii spanioli să dea frâu liber imaginației. Și cele mai importante publicații de sport din Europa au elogiat evoluția lui Haaland.

ADVERTISEMENT

”Haaland, Mbappe, viitorul este aici / Sevilla iese vie de la festivalul Haalad”, au fost două dintre titlurile date de sport.es.

”Mbappe sau Haaland? Aceasta e întrebarea pentru Real Madrid”, au punctat jurnaliștii de la Mundo Deportivo, aluzie la interesul lui Real Madrid pentru cei doi atacanți.

ADVERTISEMENT

La interviul realizat imediat după finalul partidei de la Sevilla reporterul l-a întrebat pe Haaland: ”Ești aici în Spania. Ești dorit la Madrid. Ești ceea ce vor fanii lui Real Madrid. Cum te face să te simți?”

”Întotdeauna este plăcut când cineva te dorește. A fost bine să înscriu goluri. Îmi place Liga Campionilor și când l-am văzut pe Mbappe marcând ieri un hattrick, am primit motivație gratuită. Deci, mulțumesc lui pentru asta. A fost o seară plăcută”, a răspuns nordicul.

ADVERTISEMENT

”Haaland, un alt animal”, a notat Marca

Francezii de la L’Equipe au tradus evoluția lui Erling Haaland într-un singur cuvânt: ”Copleșitor”

Iar nemții de la Bild consideră clarificată încă de pe acum echipa care va accede în sferturile Ligii Campionilor.

Cifre incredibile pentru Haaland

Cu cele două reușite din partida de pe Sanchez Ramon Pijuan, Erling Haaland a atins o bornă incredibilă. Norvegianul are 18 goluri marcate în 13 meciuri jucate în UEFA Champions League. Și cifrele amețitoare nu se opresc aici.

”Tunetul Nordului” are o eficiență cu care nu se poate lăuda nici un fotbalist în ultimii ani. Are 42 de goluri marcate în tot atâtea meciuri disputate în tricoul Borussiei Dortmund.

”Bătrâna Doamnă” a clacat la Porto

În celălalt meci al serii, FC Porto a reușit s-o răpună pe Juventus, scor 2-1, într-un meci în care Cristiano Ronaldo a fost departe de potențialul lui obișnuit.

Porto a deschis scorul după doar câteva zeci de secunde, prin Taremi. Scenariul s-a repetat imediat după fluierul de start al reprizei secunde, când Marega a dublat avantajul lusitanilor.

Golul lui Juve a venit târziu, abia în minutul 82, când Chiesa a reușit să mai spele puțin imaginea modestă a prestației ”Bătrânei doamne”.

”Nu a fost începutul de meci pe care ni l-am dorit. Au înscris repede apoi au trecut în controlul partidei. Am pregătit altfel meciul, dar când atingi balonul de 3-4 ori pierzi timpul și adversarii se repoziționează bine.

Trebuia să fim mai lucizi, mișcarea mingii a fost însă prea lentă și nu am fost prea inteligenți pentru a citi situațiile favorabile din timpul meciului. Asta a fost problema”, a declarat antrnorul lui Juventus, Andrea Pirlo, pentru Sky Italia.

ADVERTISEMENT