Fotbal international

Gata! S-a decis soarta lui Stanciu. Ce vrea să facă Anderlecht

Conducerea campioanei Belgiei e decisă să acţioneze curând în privinţa lui Nicuşor Stanciu, Acesta nu intră în planurile antrenorului Hein Vanhaezbrouck. Există două soluţii pentru român.
27.11.2017 | 12:00
Gata Sa decis soarta lui Stanciu Ce vrea sa faca Anderlecht

Şefii lui Anderlecht sunt pe de deplin lămuriţi în privinţa lui Nicuşor Stanciu. Ei consideră că au avut prea multă răbdare din vara lui 2016 şi până acum, tot aşteptând ca internaţionalul român să demonstreze de ce este cel mai scump transfer din istoria clubului, 9,8 milioane de euro. Când a fost adus de la FCSB Stanciu a fost prezentat presei drept nici mai mult nici mai puţin decât al doilea Scifo, fotbalistul considerat drept MVP-ul alb-violeţilor din toate timpurile.

VEZI AICI ONLINE TOATE FAZELE MECIULUI, ECHIPELE DE START, CLASAMENTUL IN TIMP REAL

Stanciu nu este un jucător puternic din punct de vedere mental. Când îţi începi aventura la un club care te-a cumpărat pentru a deveni starul echipei şi eşti comparat cu cel mai bun fotbalist din istoria acestuia este clar că trebuie să fii puternic psihic, pentru a te putea impune. Ceea ce nu este cazul la Stanciu, jucător tehnic, foarte talentat, capabil de goluri fabuloase, dar cu o condiţie. Fără a se pune presiune asupra lui. Când se întâmplă asta Stanciu se pierde şi rezultatul este un joc departe de potenţialul său.

Anderlecht îl va vinde sau îl va împrumuta

Şefii lui Anderlecht vor discuta la începutul lui decembrie şi cu Ana Maria Prodan, impresarul jucătorului, pentru a stabili ce este mai bine pentru ambele părţi. Există două variante, cea a unui împrumut, cu speranţa că la clubul la care va merge românul îşi va da drumul la joc şi cea a vânzării, dar cu amendamentul că acum Anderlecht ar putea recupera din pagubă doar patru, maxim cinci milioane, pentru că nejucând cota lui Stanciu a scăzut foarte mult.

Jucătorul acuză faptul că i s-a creat de la bun început un statut special, de supraom, iar presa belgiană a stat cu ochii pe el ca pe vânat, pândindu-i orice slăbiciune, pentru a exploda în atacuri din ce în ce mai dure. Dar este o realitate indiscutabilă faptul că românul nu a putut să se adapteze nici cu Rene Weiler, cel care l-a primit la sosirea în 2016 şi nici cu actualul tehnician, Hein Vanhaezbrouck. Acesta chiar i-a pus pumnul în gură românului când Stanciu a răbufnit şi a întrebat de ce nu joacă, cerându-i lui Nicuşor să se uite în oglindă înainte de a vorbi.

Este clar, Stanciu nu mai are viitor la Anderlecht. Rămâne de văzut ce va face, pentru că a declarat ferm că nu va reveni în România, nici măcar la FCSB. A exclus pe loc şi varianta Arabia Saudită, unde Al Hilal dorea să îl transfere. Aşteaptă să apară o ofertă din campionatele din vest, pentru a o lua de la capăt. Este un an şi jumătate de când a plecat de la FCSB şi aceasta poate fi socotită o perioadă nereuşită, pentru că a jucat doar în 31 de meciuri, majoritatea venind de pe bancă şi a marcat cinci goluri.