Sport

Anderlecht – FCSB 2-2, în etapa 5 din grupele Conference League. Vicecampioana României, eliminare onorabilă din Europa. Video

FCSB a făcut 2-2 în deplasarea cu Anderlecht, dar acest rezultat e echivalent cu eliminarea matematică din Conference League a vicecampioanei României.
27.10.2022 | 21:37
Anderlecht  FCSB 22 in etapa 5 din grupele Conference League Vicecampioana Romaniei eliminare onorabila din Europa Video
Joyskim Dawa a egalat la doi în Anderlecht - FCSB. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
27-10-2022
16:44

Anderlecht - FCSB 2-2 (Verschaeren 38, Vertonghen 75 / Compagno 60, Dawa 83)

Vezi video cele mai importante faze AICI!

Min. 90+4 – ELIMINARE Anderlecht!!! Murillo primește al doilea galben după o lovitură cu brațul aplicată lui Dulca!

Min. 83 – GOOOL FCSB!!! Joyskim Dawa își spală gafele de la goluri la o lovitură de colț executată de Coman!

Min. 75 – GOOOL Anderlecht!!! Vertonghen înscrie cu capul la o lovitură de colț după ce scapă din marcajul lui Dawa.

Min. 74 – Târnovanu are o paradă de senzație! Amuzu scapă singur cu portarul român, care respinge în corner!

Min. 60 – GOOOL FCSB!!! Andrea Compagno înscrie cu o lovitură excelentă de cap, după centrarea lui Radunovic!

Min. 46 – A început repriza secundă! Dică a făcut două schimbări: Radaslavescu în locul lui Olaru și Compagno în locul lui Dumiter.

Min. 45+1 – Șansă de gol și pentru Dumiter! Atacantul venit de la Sepsi trage bine, dar mingea se duce în plasa laterală!

Min. 45 – Ocazie mare de gol a roș-albaștrilor! Șut bombă al lui Radunovic din lovitură liberă, Van Crombrugge respinge, dar Dumiter și Olaru nu reușesc să înscrie.

Min. 43 – Târnovanu o ține pe FCSB în joc! Portarul român apără execuția cu călcâiul a lui Fabio Silva.

Min. 38 – GOOOL Anderlecht!!! Gazdele deschid scorul după ce Verschaeren fructifică centrarea perfectă a lui Murillo!

Min. 37 – Încă o ocazie pentru FCSB! Tavi Popescu driblează câțiva fundași adverși, șutează bine la poartă, dar Dumiter nu profită de respingerea greșită a portarului!

Min. 36 – Răzvan Oaidă, aproape de un eurogol! Mijlocașul îl vede ieșit pe Van Crombrugge, pe care încearcă să îl învingă din propriul teren.

Min. 10 – Ocazie FCSB! În urma unui corner, Edjouma lovește excelent mingea cu capul, care se duce puțin peste poarta lui Anderlecht.

Min. 1 – A început meciul!

27-10-2022
15:22

Echipele de start din Anderlecht - FCSB

Au fost anunțate echipele de start pentru meciul dintre Anderlecht și FCSB, care va începe la ora 19:45:

  • Anderlecht: Van Crombrugge(c) – Murillo, Vertonghen, Hoedt, Ndiaye – Diawara, Arnstad – Refaelov, Verschaeren, Amuzu – Fabio Silva; Rezerve: Verbruggen, Coosemans, Ashimeru, Ishaq, Sadiki, Stroeykens, Ait El Hadj, Lissens, Duranville, Esposito, Leoni, Stassin; Antrenor: Robin Veldman
  • FCSB: Târnovanu – Crețu, Dawa, Tamm, Radunovic – Oaidă, Edjouma, Olaru(c) – Miculescu, Dumiter, Oct.Popescu; Rezerve: Vlad, Haruț, Coman, Stoica, Dulca, Boboc, Pantea, Bouhenna, Radaslavescu, Rusu, Compagno; Antrenor: Nicolae Dică

Meciul Anderlecht – FCSB are loc joi, 27 octombrie, cu începere de la ora 19:45, în cadrul etapei a 5-a din grupa B a Conference League. Bucureștenii au sacrificat deliberat prezența în această competiție europeană pentru a se putea concentra pe SuperLiga, unde obiectivul este calificarea în play-off și pe cât posibil implicarea în lupta la titlu. Din acest motiv rezultatele înregistrate în grupa de Conference League, unde a obținut doar punctul din meciul tur cu Anderlecht, 0-0 la București, sunt printre cele mai rușinoase din istoria europeană a clubului.

Unde se joacă meciul Anderlecht – FCSB din Conference League

Întâlnirea Anderlecht – FCSB se desfășoară joi, 27 octombrie, de la ora 19:45, pe Lotto Stadium din cartierul Anderlecht al capitalei Belgiei, Bruxelles, de fapt vechiul stadion Constant van den Stock, rebotezat cu acest nume începând cu anul 2019, ca urmare a pretenției sponsorului. Capacitatea stadionului este de 21.500 de locuri.

ADVERTISEMENT

Nu vor fi însă foarte mulți fani în tribune la meciul cu FCSB pentru că la Anderlecht tensiunea este uriașă. Echipa nu merge de loc în campionat așa cum și-ar dori suporterii și nu are nici o șansă la titlu. Antrenorul Felice Mazzu a fost demis și la jocul cu FCSB pe bancă va fi Robin Veldman, antrenorul echipei U23 al clubului.

Cine transmite la TV partida Anderlecht – FCSB

Partida Anderlecht – FCSB se joacă joi, 28 octombrie, de la ora 19:45, pe Lotto Stadium din Bruxelles, în etapa 5 din gtrupa B a Conference League și va putea fi urmărită în direct și în exclusivitate pe micile ecrane doar pe canalul PRO Arena. Inițial, PRO TV ar fi trebuit să difuzeze meciul, dar ca urmare a deciziei FCSB de folosi rezervele transmisia a fost preluată de colegii de trust de la PRO Arena. Jocul îl mai puteți viziona dacă intrați pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Ca și în România și la Bruxelles spui că a venit primăvara și nu ne apropiem să intrăm în ultima lună de toamnă. Joi, 27 octombrie, va fi o vreme frumoasă, cu cerul mai mult senin și cu o maximă a zilei foarte mare, 22 de grade, la ora partidei urmând a scădea cam cu două-trei grade. Arbitrul jocului este lituanianul în vârstâ de 30 de ani Manfredas Lukjancuckas, care nu a mai condus nici un meci al celor două echipe.

Ce jucători lipsesc din confruntarea Anderlecht – FCSB

Antrenorul Felice Mazzu venise la finalul sezonului trecut de la revelația Union Saint Gilloise, dar după cinci luni a devenit deja istorie după scandalul petrecut la Liege, la ultimul meci de campionat, când partida a fost suspendată. La meciul cu FCSB Anderlecht are cinci absenți: Cana, Trebel, Delcroix, Raman și Sardella.

ADVERTISEMENT

La FCSB lucrurile sunt clare. Luni, 31 octombrie, are meci de campionat cu U Cluj, pe noua arenă din orașul de pe Someș și acela este meciul important pentru patronul Gigi Becali.  Prin urmare fundașul Tamm, mijlocașii Olaru, Edjouma și Florinel Coman, precum și vârful Compagno au toate șansele să apară doar pe banca de rezerve, Omrani și Nikolov neavând drept de joc. Doar victoria o menține pe vicecampioana României în cărțile pentru calificarea în primăvara europeană.

Cote la pariuri la jocul Anderlecht – FCSB

Ca urmare a faptului că din nou FCSB va trata cu lipsă de seriozitate Conference League, trimițând pe teren o echipă cu foarte multe rezerve, cota pentru succesul belgienilor a scăzut enorm și e în continuă scădere. Joi dmineață era de 1,35 dar estimările bookmakerilor se îndreptau chiar spre un un 1,25, 1,20 cu puți înainte de startul partidei.

ADVERTISEMENT

A scăzut la fel de mult și cota pentru ca Anderlecht să marcheze minim două goluri, de la 1,45 la 1,33  iar pentru over 2,5 goluri de la 1,65 la 1,50. Dacă FCSB ar produce o mare surpriză ar avea cotă de aproape 10,00 la victorie, de 2,50 la șansă dublă X2 și de 2,10 la marcarea unui gol. În tur, la București, a fost 0-0 pentru că arbitrul s-a făcut că nu vede un penalty cât muntele în careul belgienilor.

ADVERTISEMENT